«Τρένο» και από τη Θεσσαλονίκη

«Τρένο» και από τη Θεσσαλονίκη
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δίχως να φορτσάρει, ελέγχοντας το παιχνίδι από την αρχή ως το τέλος, η ΑΕΚ πέρασε και από τη Θεσσαλονίκη επικρατώντας του Ηρακλή με 1-0 στον επαναληπτικό προημιτελικό του κυπέλλου. Με αυτή τη νίκη η ομάδα του Πογιέτ έκανε το 9Χ9 μέσα στο 2016 και συνεχίζει ακάθεκτη την πορεία της σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Θετικό ντεμπούτο από τον Ζουκουλίνι, καλά στοιχεία ο Πέκχαρτ, μαγικό γκολ από Μπουονανότε, Τζεμπούρ και Μάνταλο.

Ο Πογιέτ σε ακόμα ένα παιχνίδι «φρέσκαρε» την ομάδα, με πολλές αλλαγές στο αρχικό σχήμα, καθώς είχε και το πλεονέκτημα της εμφατικής νίκης στο πρώτο παιχνίδι. Με τριπλέτα Σιμόες, Ζουκουλίνι (στον ρόλο που συνήθως καλύπτει ο Γιόχανσον) και Μάνταλο, η ΑΕΚ κυριάρχησε στη μεσαία γραμμή. Η ατυχία με τον τραυματισμό (τράβηγμα στους προσαγωγούς) του Σοϊλέδη, δεν στοίχισε στην Ενωση, καθώς ο Γκάλο επιβεβαίωσε πως είναι πολυσύνθετος και μπορεί να παίξει και αριστερά.

Η ΑΕΚ επέβαλε τον ρυθμό της. Δεν επέτρεπε στον Ηρακλή να μπει απειλητικά στην περιοχή του Μπαρόχα, αν και το θωρηκτό Βέλλιος, ήταν δύσκολα αντιμετωπίσιμος από τους Κολοβέτσιο και Λαμπρόπουλο. Σταδιακά, οι «κιτρινόμαυροι» κέρδισαν μέτρα, ο Ζουκουλίνι βρήκε τον ρόλο του μέσα στο γήπεδο – στην αρχή έμενε πολύ πίσω, σχεδόν δίπλα στον Σιμόες – και άρχισε να λειτουργεί και δημιουργικά η ΑΕΚ, βάζοντας στο παιχνίδι τον Τζεμπούρ.

Κάπως έτσι προέκυψε και η μεγάλη φάση με τον Ζουκουλίνι να κάνει κάθετη κίνηση, ορισμό του box to box μέσου, με τον Αργεντινό να πλασάρει καλά, αλλά να μη νικά τον Περνίς. Ο Ηρακλής έπαιζε πολύ σκληρά, έως αντιαθλητικά, για να σταματήσει τους «κιτρινόμαυρους». Παρά τη διάθεση να βρει ένα γκολ για να δώσει ενδιαφέρον στο παιχνίδι, ο Ηρακλής απείλησε μόνο στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, στην ολιγωρία του κέντρου της άμυνας με τον Τσιλιανίδη να σουτάρει ψηλά.

Η ΑΕΚ μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με την ίδια σοβαρότητα και αποφασιστικότητα. Και αυτήν τη φορά, τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους δίχως περιστροφές. Αρκούσε μια καλή αντεπίθεση, με τον Μπουονανότε να στρώνει τη μπάλα στον Τζεμπούρ, τον Αλγερινό να κοντρολάρει και να περνά μαγική ασίστ για τον Μάνταλο και τον αρχηγό της ΑΕΚ να εκτελεί. Εύκολα και απλά, η Ενωση τέλειωσε κάθε κουβέντα για την πρόκριση και έδειξε ποιος είναι το αφεντικό στο παιχνίδι.

Οι «κιτρινόμαυροι» άφησαν στον Ηρακλή μια φλύαρη πρωτοβουλία των κινήσεων και ήλεγχαν τη μπάλα στο κέντρο, δίχως να αφήνουν κενά στην άμυνα. Ο Πογιέτ ήθελε να πάει «σβηστά» για την πρόκριση και έκανε εξαιρετική διαχείριση, καθώς έδωσε χρόνο και στον Κορδέρο που επέστρεψε από τον τραυματισμό του αντί του κουρασμένου Ζουκουλίνι, ενώ πήρε χρόνο συμμετοχής και ο Πέκχαρτ (δίδυμο με τον Τζεμπούρ, που μπορεί να δούμε αρκετά μελλοντικά).

Ο Ηρακλής προσπαθούσε να γεμίσει την περιοχή και να φτάσει τουλάχιστον στην ισοφάριση. Κέρδισε πολλά κόρνερ (με τον Τζεμπούρ να αποδεικνύεται και σε αυτό πολύτιμος με πολλές απομακρύνσεις), προσπαθούσε να φτάσει απέναντι στον Μπαρόχα, αλλά δεν είχε καμία ουσιαστική φάση. Αντίθετα, η ΑΕΚ θα μπορούσε με λίγη περισσότερη τύχη να πετύχει και δεύτερο γκολ, αλλά η ουσία δεν άλλαξε. Η ΑΕΚ συνέχισε μόνο με νίκες μέσα στο 2016 και συνεχίζει θριαμβευτικά (και μόνο με νίκες) στα ημιτελικά του κυπέλλου.

Δείτε πως μετέφερε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Γ. Πογιέτ, 4-3-3): Μπαρόχα, Μπακάκης, Σοϊλέδης (4’ Γκάλο), Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Σιμόες, Ζουκουλίνι (67’ Κορδέρο), Μάνταλος, Πλατέλλας (68’ Πέκχαρτ), Μπουονανότε, Τζεμπούρ

Ηρακλής (Ν. Παπαδόπουλος, 4-2-3-1): Χουάντερσον (15’ Περνίς), Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Ζιάμπαρης, Καρασαλίδης, Ιντζόγλου, Πουρτουλίδης (68’ Πασάς), Μπουλούτ (77’ Λουκίνας), Τσιλιανίδης, Βέλλιος, Κυριακίδης

Την κίτρινη κάρτα του Θάνου είδε ο Ζουκουλίνι (35’)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X