Τρίμπαλο και 8Χ8

Τρίμπαλο και 8Χ8
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το «κιτρινόμαυρο τρένο» δεν σταματά πουθενά. Η Βέροια ήταν το νέο θύμα της ομάδας του Πογιέτ, με την ΑΕΚ να νικά εύκολα κι απλά με 3-0 και να συνεχίζει τη ξέφρενη πορεία της. Εστω και αν η Ενωση δεν έφτασε σε υψηλά στάνταρ απόδοσης λόγω της κόπωσης βασικών παικτών, η ΑΕΚ είχε τις λύσεις και κατάφερε να επικρατήσει με 3-0 και να καθίσει ακόμα πιο άνετα στη 2η θέση της βαθμολογίας που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πειστική εμφάνιση, με τρία γκολ από τον Βάργκας (πάλι), τον Αραβίδη και τον Μάνταλο, έκαναν τη διαφορά για την ΑΕΚ.
Η κόπωση από τα συνεχόμενα παιχνίδια δεν θα μπορούσε να μην επηρεάσει κάποια στιγμή την ΑΕΚ. Ο Πογιέτ διατήρησε τον σχηματισμό και τα πρόσωπα των τελευταίων αγώνων, αλλά η Ενωση δεν είχε τη φρεσκάδα και το καθαρό μυαλό των προηγούμενων αναμετρήσεων. Η παρουσία του Μαγιέφσκι αριστερά εγκλώβισε τον Γκάλο που δεν είχε χώρους για να ανεβαίνει και να δημιουργεί ρήγματα. Ακόμα κι έτσι πάντως, η ΑΕΚ φόρτωνε τη δεξιά πλευρά, όπου έβγαιναν συχνά πυκνά τόσο ο Μάνταλος, όσο και ο Γιόχανσον.
Το πρόβλημα ήταν πως η ΑΕΚ είχε και αμυντικά κενά. Η Βέροια είχε δοκάρι στο ξεκίνημα του αγώνα, έκανε 1-2 καλές φάσεις και έφτανε με ευκολία σε θέση βολής από τον Ανέστη, αλλά η «κιτρινόμαυρη» εστία έμεινε ανέπαφη. Ο Πογιέτ έψαχνε τρόπο να βάλει περισσότερο στο παιχνίδι τους Βάργκας και Μπαρμπόσα, όπου ειδικά ο πρώτος ήταν εκτός ματς. Η ΑΕΚ άρχισε να βρίσκει λύσεις και από αριστερά, να μπαίνει στην περιοχή και κάπως έτσι ήρθε το γκολ.
Ο Αραβίδης κατέβασε ωραία τη μπάλα στην περιοχή, όταν κλείστηκε άνοιξε για τον Ντίντακ και στο γύρισμα του Ισπανού ο Βάργκας πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με προβολή άνοιξε το σκορ. Ο Βενεζουελάνος συνέχισε το εκπληκτικό σερί του, όπου πετυχαίνει γκολ ή μοιράζει ασίστ σε κάθε παιχνίδι. Χωρίς να φτάσει σε υψηλά στάνταρ απόδοσης, με αρκετά ζητήματα στο δημιουργικό κομμάτι, κατάφερε να κλείσει το σκορ έχοντας προβάδισμα.
Εχοντας κάνει το δύσκολο στο πρώτο μέρος, είχε ευκολότερο έργο στο δεύτερο ημίχρονο, όπου έπρεπε να διαχειριστεί το προβάδισμα της. Όλα έγιναν πολύ πιο εύκολα από το δεύτερο γκολ, στο οποίο είχε και πάλι συμμετοχή ο Βάργκας, με τον Αραβίδη να τελειώνει ιδανικά τη φάση. Ο Πογιέτ έριξε άμεσα τον Τζεμπούρ στη θέση του «Αραβα», ποντάροντας στην εμπειρία και την κλάση του Αλγερινού, με στόχο να καθηλώσει την άμυνα της Βέροιας πίσω και να κερδίσει φάουλ.
Το υπόλοιπο του παιχνιδιού είχε επί της ουσίας διαδικαστικό χαρακτήρα. Η ΑΕΚ ήλεγχε απόλυτα τον ρυθμό της αναμέτρησης, δεν επέτρεπε στη Βέροια να φτάσει με επικίνδυνο τρόπο στην περιοχή του Ανέστη. Ο Λαμπρόπουλος εξουδετέρωσε πλήρως τον υψηλόσωμο Κόλα, με εξαίρεση μόνο μια φάση, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Ο Πογιέτ αντικατέστησε και τους ακραίους του, με Πλατέλλα και Μπουονανότε στις θέσεις Μπαρμπόσα και Βάργκας, αντίστοιχα.
Εχοντας πολλούς ελεύθερους χώρους, η ΑΕΚ είχε τη δυνατότητα να απειλήσει και άλλες φορές την εστία του Καντιμοίρη, αλλά δεν υπήρχαν δυνάμεις για να είναι οι «κιτρινόμαυροι» αποδοτικοί όσο σε άλλα παιχνίδια. Στο φινάλε, όταν η Βέροια παρέδωσε πνεύμα η ΑΕΚ χτύπησε ξανά. Αρχικά με τον Τζεμπούρ που κέρδισε πέναλτι, καθώς έστω κι αν ο Καντιμοίρης απέκρουσε το σουτ του Μπουονανότε, ήρθε ο Μάνταλος για να σκοράρει. Και λίγο μετά, σκόραρε και ο Αρθο, αλλά από θέση οφσάιντ και ορθώς ακυρώθηκε.

Δείτε πως μετέφερε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Γ. Πογιέτ, 4-3-3): Ανέστης, Γκάλο, Ντίντακ, Λαμπρόπουλος, Αρθο, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος, Μπαρμπόσα (66’ Πλατέλλας), Βάργκας (79’ Μπουονανότε), Αραβίδης (57’ Τζεμπούρ)
Βέροια (Δ. Ελευθερόπουλος, 4-2-3-1): Καντιμοίρης, Μαλόν, Γιαννούλης, Μαραγκός, Πούγγουρας, Αρτσε, Σιόντης (77’ Καϊκούτ), Νέτο (57’ Γεωργιάδης), Κόλα, Μαγιέφσκι, Ναζλίδης
Ο Καλογερόπουλος έδειξε κίτρινη κάρτα στους Γκάλο (37’), Αρθο (45΄), Μάνταλος (81’), Μαλόν (53’), Γιαννούλης (78’), ενώ αποβλήθηκε στο 88’ ο Μαλόν

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X