Αυτός που ήθελαν Γιουναϊτεντ, Μπάρτσα αλλά πιο πολύ ο Πογιέτ

Αυτός που ήθελαν Γιουναϊτεντ, Μπάρτσα αλλά πιο πολύ ο Πογιέτ
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η αλήθεια είναι πως δεν είναι και μικρή υπόθεση, να παίρνει μια ομάδα ποδοσφαιριστή δανεικό από την Μάντσεστερ Σίτι. Πολλώ δε μάλλον, όταν πρόκειται για έναν παίκτη που πριν από 1,5 χρόνο, οι “Πολίτες” τον άρπαξαν μέσα από τα χέρια της Μπαρτσελόνα, της Γιουναϊτεντ και της Ντόρτμουντ. Διότι ο Μπρούνο Σουκουλίνι, μόλις στα 19 του χρόνια, είχε καταφέρει να τραβήξει το ενδιαφέρον και των τριών αυτών σπουδαίων συλλόγων, με τα κατορθώματα του στην Ρασίνγκ. Ένας μέσος που μαρκάρει σαν “σκυλί”, που έχει τεχνική κατάρτιση και που είχε “γράψει” διψήφιο αριθμό γκολ. Όσο όμως η Μπαρτσελόνα και η Γιουναϊτεντ το σκεφτόντουσαν για τον Σουκουλίνι, η Σίτι τον είχε ήδη κλείσει και τον είχε πάρει στο Μάντσεστερ. Ήταν βλέπετε ο διευθυντής των “Πολιτών”, Τσίκι Μπεγκιριστάιν, που είχε κάνει την δουλειά. Κατ’ εντολή Μανουέλ Πελεγκρίνι που είχε (και έχει ακόμα) εξαιρετική άποψη για τον Σουκουλίνι.

Ο Αργεντινός μέσος το καλοκαίρι του 2014 έκανε εντυπωσιακά πράγματα στα φιλικά που έπαιξε η Σίτι στην Αμερική. Ξεκίνησε σ’ όλα βασικός ενώ “παρά το νεαρό της ηλικίας του, ήταν ένας παίκτης που δεν κρυβόταν και που έκανε όλες τις δουλειές στην μεσαία γραμμή” έγραφαν τότε τα αγγλικά ΜΜΕ και έκαναν λόγο για έναν “γεμάτο ενέργεια μέσο”. Όμως η συνέχεια εκείνο το καλοκαίρι ήταν διαφορετική. Έκανε μεν ντεμπούτο στον τελικό του Τσάριτι Σιλντ στο Γουέμπλεϊ απέναντι στην Άρσεναλ, αλλά θα ήταν αδύνατον να βρει χώρο για να παίξει. Και ο Πελεγκρίνι αποφάσισε να τον δώσει δανεικό. Πριν καν ο Χιλιάνος το αποφασίσει οριστικά, δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Γκας Πογιέτ που τότε ήταν στον πάγκο της Σάντερλαντ. Ο Ουρουγουανός ηξερε τις δυνατότητες του Σουκουλίνι. Τον ήθελε σαν… τρελός ο Πογιέτ, καθώς είναι ένας παίκτης που μπορεί να παίξει σ’ όλες τις θέσεις της μεσαίας γραμμής. Ο Πελεγκρίνι δεν είχε κανένα ζήτημα να του κάνει το χατίρι του Ουρουγουανού, αλλά το Financial Fair Play και οι κανόνες του, χάλασαν την… μανέστρα. Όπως διαβάσατε ήδη πριν από δυο μέρες στο enwsi.gr, όσο και αν έγινε έξαλλος ο Πογιέτ, δεν επιτρεπόταν να πάρει δανεικό τον Σουκουλίνι. Και ο Πελεγκρίνι τον έστειλε στη Βαλένθια.

Τον έστειλε για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του. Όταν διαπίστωσε πως δεν είχε χρόνο συμμετοχής, “έκοψε” τον δανεισμό του και τον πήρε πίσω στο Μάντσεστερ. «Είμαι απογοητευμένος, διότι είναι σημαντικό για εμάς να παίζει ο Σουκουλίνι. Καταλαβαίνω πως υπάρχουν πολλοί ποιοτικοί παίκτες στη μεσαία γραμμή της Βαλένθια. Αλλά επαναλαμβάνω. Είναι σημαντικό να παίζει ο παίκτης. Δεν ξέρω γιατί δεν έπαιζε. Για μας είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης, με πολύ μέλλον» έλεγε ο Πελεγκρίνι. Τότε ο Πογιέτ προσπάθησε για δεύτερη φορά να “αρπάξει” τον Σουκουλίνι. Αυτή την φορά με ελεύθερη μεταγραφή. Όμως η Σίτι επέμενε στον δανεισμό. Και έτσι ο παίκτης κατέληξε στην Κόρντομπα. Ούτε και εκεί στέριωσε. Ο Πελεγκρίνι το περασμένο καλοκαίρι διαπίστωσε πως ακόμα δεν είναι έτοιμος για να παίξει στην Σίτι, δεν ήθελε να τον έχει παροπλισμένο στον πάγκο και τον περασμένο Οκτώβρη τον έστειλε στην Μίντλεσμπρο. Αρχικά για έναν μήνα και κατόπιν μέχρι και τις αρχές αυτού του μήνα.

Ο Σουκουλίνι έδειχνε κουρασμένος από τους πολλούς δανεισμούς. Και σύμφωνα με τα αγγλικά δημοσιεύματα ήταν αποφασισμένος να γυρίσει στην Ρασίνγκ και να επιστρέψει ξανά στην Ευρώπη, όταν θα είναι έτοιμος. Άλλωστε είναι μόλις 23 χρονών. Πάλι όμως, φαίνεται πως έπαιξε ρόλο ο Πογιέτ. Ο Ουρουγουανός εκτός από τον Πελεγκρίνι, φαίνεται πως μίλησε και με τον ίδιο τον Σουκουλίνι. Και τον έπεισε πως η ΑΕΚ είναι το σωστό βήμα που πρέπει να κάνει για την καριέρα του. Γι αυτό και ο Αργεντινός ετοιμάζεται να πάρει το αεροπλάνο για την Αθήνα, μέσα στις επόμενες ώρες.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X