"Πάτησε" τον Ηρακλή και συνέχισε το σερί

Εικόνες από το ΑΕΚ - Ξάνθη
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Έπαιζε με δέκα παίκτες για μια ώρα παιχνιδιού. Είχε έναν Δελφάκη που έκανε “όργια”. Βρήκε αντιπάλους που, όταν χρειαζόταν, “κτυπούσαν” στο ψαχνό. Όμως η ΑΕΚ το… βιολί της. Συνέχισε το νικηφόρο σερί και μέσα στο 2016 και στο κύπελλο, αφού “πάτησε” τον Ηρακλή με 4-1. Ίσως το χθεσινό ήταν ένα από τα καλύτερα φετινά παιχνίδια της ΑΕΚ. Σίγουρα ήταν “τσαμπουκαλεμένο”, το πιο παλικαρίσιο, το πιο παθιασμένο φετινό ματς. Με τους “κιτρινόμαυρους” να πέφτουν σαν “καμικάζι” πάνω στην μπάλα, να κερδίζουν όλες τις μονομαχίες και να φαίνεται πολλές φορές σαν να έχουν τέσσερις παίκτες παραπάνω από τον αντίπαλο και όχι έναν λιγότερο. Όσο για τον Πογιέτ, πήρε και την ταυτότητα και το δίπλωμα του αντιπάλου του, με το κοουτσάρισμα του.

Μάλιστα έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα στο ματς, εκείνο που κατάφερε ο Δελφάκης όταν άφησε στο 32′ με δέκα παίκτες την ΑΕΚ, έχοντας δώσει πρώτη κίτρινη που ήταν φάντασμα στον Μπακάκη, ήταν να κτυπήσει “ξυπνητήρι” στους “κιτρινόμαυρους”. Μέχρι εκείνη την στιγμή, ο Ηρακλής είχε βρει τρόπο να ισορροπήσει το παιχνίδι, μετά το φουριόζικο ξεκίνημα της Ένωσης με το αυτογκόλ του Ζιάμπαρη στο 7′ και την χαμένη ευκαιρία του Τζεμπούρ στο 19′. Ωστόσο από την στιγμή που η ΑΕΚ έμεινε με δέκα, άρχισε και πάλι η… κατηφόρα για τους φιλοξενούμενους. Το 4-4-1 του Πογέτ, λειτουργούσε υποδειγματικά. Ο Σιμόες με τον Γιόχανσον “έτρωγαν” σίδερα και μαζί αντιπάλους στη μεσαία γραμμή. Ενώ ο Μάνταλος και ο Πλατέλλας, έκαναν… πλάκα στην άμυνα του Ηρακλή. Η ΑΕΚ πέτυχε και δεύτερο γκολ πριν βγει το ημίχρονο. Με τον Κολοβέτσιο να σκοράρει με πλασέ από την μικρή περιοχή, αφού ο Γιόχανσον είχε νικήσει τους πάντες στον αέρα.

Με το 2-0 στο τσεπάκι, αλλά και με πολύ πάθος και πολλές δυνάμεις, μπήκε η ΑΕΚ και στο δεύτερο ημίχρονο. Ξετύλιγε εξαιρετικά τις επιθέσεις της και έφτανε με ευκολία στην αντίπαλη περιοχή. Άλλωστε ο Μάνταλος και ο Σοϊλέδης από την μια πλευρά και ο Πλατέλλας με τον Γκάλλο από την άλλη, “φόρτωναν” τις πτέρυγες και άνοιγαν… τρύπες ολόκληρες στην άμυνα του Ηρακλή. Ο Δελφάκης στο 48′ έκλεισε τα μάτια σε ανατροπή του Πλατέλλα μέσα στην περιοχή. Όμως στο 72′ ο διεθνής εξτρέμ πήρε το αίμα του πίσω. Έκανε όμορφη παράλληλη κίνηση, βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και “πυροβόλησε”. Η μπάλα βρήκε σε αμυντικό, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα. Η ΑΕΚ παρά το 3-0, συνέχισε να πιέζει τον Ηρακλή, που παρότι έπαιζε με παίκτη παραπάνω, δεν έκανε ούτε μισή ευκαιρία για γκολ. Αντίθετα η Ένωση είχε σπιρτάδα, ειδικά από την στιγμή που είχε περάσει και ο Αραβίδης στην θέση του Τζεμπούρ. Και στο 83′ ο διεθνής επιθετικός βγήκε πιο γρήγορα απ’ όλους στον κενό χώρο και υποχρέωσε τον Χουάντερσον να τον ανατρέψει. Ο ίδιος εκτέλεσε και έκανε το 4-0.  Η ΑΕΚ θα μπορούσε να είχε κρατήσει αυτό το σκορ. Άλλωστε ο Πογέτ είχε περάσει τον Ντίντακ σε ρόλο τρίτου στόπερ. Ωστόσο ο Ηρακλής πέτυχε στο 90′ την μείωση του σκορ. Ο Ανέστης απέκρουσε δύσκολα ένα σουτ έξω από την περιοχή, ο Ντίντακ έχασε τον Βέλλιο που πήρε το ριμπάουντ και έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα. Παρόλα αυτά, η ΑΕΚ έστω και με το 4-1, έχει πατήσει ήδη, όχι μόνο τον Ηρακλή (που έφτασε τα εννέα γκολ παθητικό στις δυο φετινές επισκέψεις στο ΟΑΚΑ) αλλά και στα ημιτελικά του κυπέλλου.

ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Σοΐλέδης, Μάνταλος, Σιμόες, Γιόχανσον, Πλατέλλας (77’ Ντίντακ), Μπουονανότε (35’ Γκάλο), Τζεμπούρ (67’ Αραβίδης).
Ηρακλής: Χουάντερσον, Σαραμαντάς, Ζιάμπαρης, Μπαρτολίνι, Μπουκουβάλας, Ιντζόγλου (46’ Μπουλούτ), Καρασαλίδης, Πασάς, Τσιλιανίδης (60’ Λουκίνας), Κυριακίδης, Βέλλιος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X