Τους κάνει πλάκα

Τους κάνει πλάκα
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Γυρίστε τον χρόνο πίσω. Τότε που ο Σαββίδης έκανε τη μεταγραφή του Μπερμπάτοφ και οι περισσότεροι πίστευαν πως γινόταν φαβορί για το πρωτάθλημα. Θυμηθείτε πόσος ενθουσιασμός υπήρξε για τον Βούλγαρο. Αναλογιστείτε επίσης όσα συνέβησαν στη μεταγραφή του Εσιέν. Ενός παίκτη που μόλις χθες έβαλε το πρώτο του γκολ και ακόμα δεν είναι διόλου βέβαιο πως αντέχει δύο ματς στη σειρά.
Αναρωτιέμαι, πόσο κορόϊδο θα πρέπει να αισθάνθηκε ο Σαββίδης που κουβάλησε χθες μια ολόκληρη ομάδα παραγόντων/συμβούλων/παρατρεχάμενων και είδε την ομάδα του να παίζει με τον Κίτσιου, κάποιον Τσίμιροτ (αν τον είδατε στο γήπεδο γιατί εγώ τον έψαχνα) και τον Κλάους. Επαιζε με δύο φορ στο δεύτερο ημίχρονο και δεν είχε παίκτη στην περιοχή.
Θυμηθείτε τα δραματικά δευτερόλεπτα του Παναθηναϊκού στο κύπελλο με τον ΠΑΣ. Τις κατραπακιές που πέφτουν κάθε τρεις και λίγο. Και μια ομάδα που γεμίζει με αμφιβόλου αξίας και ικανοτήτων παίκτες, κυρίως δανεικούς και μέσα από τα αζήτητα. Που πήρε κάποιον Μαμούτε που τραυματίστηκε στην πρώτη προπόνηση και φέρνει στόπερ που έχει να παίξει ενάμιση χρόνο.
Ελάτε τώρα στην ΑΕΚ. Είναι μια ομάδα που ακόμα και χθες, είχε στον πάγκο της Τζεμπούρ, Μπουονανότε, Μπακάκη και εκτός αποστολής Κορδέρο, Μπαρόχα και Τζανετόπουλο. Είναι μια ομάδα που δείχνει πως βελτιώνεται από παιχνίδι σε παιχνίδι, γιατί πολύ απλά έκανε επένδυση σε προπονητή. Και οι ποδοσφαιριστές που συζητά για να αποκτήσει, είναι από το πάνω ράφι για τα ελληνικά δεδομένα.
Σκέφτομαι πόσα λεφτά δαπάνησε ο ΠΑΟΚ για Σάμπο και Τσίμιροτ. Πόσα ξόδεψε ο Παναθηναϊκός για να κρατήσει τον Πράνιτς και τον Πέτριτς και πως πούλησε τον Καρέλη για να κλείσει τις τρύπες του. Το συμπέρασμα μου είναι το εξής: σταματήστε να ασχολείστε με το πόσα λεφτά θα διατεθούν, ποιο είναι το μπάτζετ, πόσες μεταγραφές θα κάνει η ομάδα. Η απάντηση σε όλα αυτά τα ερωτήματα, είναι μία: όσα χρειάζονται.
Η ΑΕΚ έχει την μεγάλη τύχη να διαθέτει στην ηγεσία της παράγοντες και στελέχη που ξέρουν πολύ καλά το ποδόσφαιρο. Ο Μελισσανίδης, ο Μπάγεβιτς, ο Πογιέτ, ο Μιλοβάνοβιτς. Η ΑΕΚ έδωσε για μεταγραφές όσα ξόδεψε ο ΠΑΟΚ για το αριστερό του μπακ και δείτε που είναι τώρα. Εξι βαθμούς από την ομάδα της Θεσσαλονίκης, τέσσερις από τον Παναθηναϊκό.
Η ΑΕΚ θα πάει και τώρα σε στοχευμένες επιλογές. Όπως έκανε και το καλοκαίρι. Τότε που έφερε τον φοβερό και τρομερό Σιμόες που όλοι θα ήθελαν στην ομάδα τους. Τζάμπα από τη Μορεϊρένσε. Υπολείπεται σε κλάση κάποιου αμυντικού χαφ στην Ελλάδα; Όταν πήρε τζάμπα τον Βάργκας, που σκοράρει και μοιράζει ασίστ συνεχώς. Ποιο είναι το κακό; Ποιος μεσοεπιθετικός είναι καλύτερος του Βενεζουελάνου; Για να μην πω για Μπαρμπόσα, για Τζεμπούρ, για Γκάλο, για Ντίντακ.
Θυμάμαι πως πριν από χρόνια, όταν ο Στέλιος είχε αναλάβει τεχνικός διευθυντής είχε δύο τάξεις μεγέθους. Η πρώτη ήταν πως τα μέτραγε όλα σε δραχμές και πως τα συνέκρινε με τον εαυτό του. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να ξοδέψεις εκατομμύρια για να φτιάξεις μια μεγάλη ομάδα. Η χρυσή ΑΕΚ της δεκαετίας του ’90 είναι τρανό παράδειγμα. Και επειδή το ποδόσφαιρο έχει κάποιες βασικές αρχές, αυτό δεν αλλάζει. Ο καλός παίκτης είναι πάντα καλός. Το θέμα είναι πως και πότε θα το διαπιστώσεις.
Πιστεύω πως η ΑΕΚ από εδώ και πέρα θα κάνει μόνο ποιοτικές προσθήκες. Βέβαια, για να πω την ταπεινή μου άποψη, απορώ πως έπειτα και από τη χθεσινή εμφάνιση του Αρθο (της μοναδικής αποτυχημένης μεταγραφής του καλοκαιριού), η ΑΕΚ δεν έχει θέσει μεταγραφική προτεραιότητα τον κεντρικό αμυντικό. Η γνώμη μου είναι πως με ένα στόπερ δεν θα χρειαζόταν καμία άλλη ενίσχυση. Αλλά ο Πογιέτ είναι σαφές πως κάτι βλέπει παραπάνω.
Ηδη, χθες έγινε το 6Χ6. Με το πρόγραμμα που έχει η ΑΕΚ μπορεί εύκολα να φτάσει στο 10Χ10 μέχρι το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Και εκεί θα φανεί πόσα απίδια πιάνει ο σάκος. Γιατί αυτά περί εκτίμησης υλικού και δυνατοτήτων, δεν απέχουν ιδιαίτερα από όσα συμβαίνουν στο λιμάνι. Τώρα ανακάλυψαν τον Πουλίδο, ψάχνουν να φτιάξουν μέσο με κάποιον Ζντιέλαρ, χώρο για τον Φορτούνη, δραμαμίνες για να μην πιάνει θάλασσα τον Ντα Κόστα. Αλλά, όλα στον καιρό τους. Δεν αργεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X