Αντε πιάστε την

Αντε πιάστε την
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το τρελό σερί της ΑΕΚ μέσα στο 2016 συνεχίζεται και δεν σταματά πουθενά. Ο ΠΑΟΚ ήρθε με όνειρα πολλά στο ΟΑΚΑ για να πάρει αποτέλεσμα, αλλά η ομάδα του Πογιέτ πήρε εύκολα και απλά τη νίκη με 1-0. Και θα μπορούσε να κάνει ακόμα πιο εμφατική την επικράτηση της, εάν είχε στοιχειώδη ευστοχία στις πολλές τελικές προσπάθειες που έκανε μέσα στο παιχνίδι. Αλλά έστω κι έτσι, αυτό που μετρά είναι οι βαθμοί της νίκης που κρατούν την ΑΕΚ σε τροχιά Τσάμπιονς Λιγκ.
Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο γήπεδο. Το 4-3-3 του Πογιέτ, με τον Σιμόες κόφτη και τους Γιόχανσον και Μάνταλο εσωτερικούς χαφ, επέβαλε «κιτρινόμαυρο» ρυθμό στον αγωνιστικό χώρο. Ο καταλύτης του παιχνιδιού της ΑΕΚ ήταν ο Πέτρος Μάνταλος. Ο αρχηγός σε μεγάλα κέφια, είχε πάρει τη μπαγκέτα και μοίραζε ιδανικά το παιχνίδι σαν μαέστρος. Βέβαια, αυτό που έλειπε ήταν το καθαρό μυαλό στην τελική επιλογή, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρχουν τελικές προσπάθειες για την ΑΕΚ.
Σταδιακά ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε. Πήρε λίγη κατοχή μπάλας, αλλά ήταν πλήρως ακίνδυνος. Η μοναδική στιγμή που καρδιοχτύπησε την ΑΕΚ ήταν στο λάθος γύρισμα του Αρθο, που έβγαλε τον Ροντρίγκες μόνο στην «κιτρινόμαυρη» περιοχή, αλλά ο Ανέστης επιβεβαίωσε την εξαιρετική φόρμα που βρίσκεται και απέκρουσε τον κίνδυνο. Μετά το 20λεπτο η Ενωση ανέβασε εκ νέου ρυθμό και έψαξε με μεγαλύτερη επιμονή το γκολ. Και χτύπησε τελικά από μία στημένη μπάλα.
Ο Μάνταλος έφερε ιδανικά τη μπάλα στην περιοχή, ο Αρθο γύρισε όπως έπρεπε παράλληλα με το τέρμα και έπειτα όλα ήταν απλά. Ο Βάργκας άνοιξε το σκορ και σκόρπισε ενθουσιασμό στον κόσμο. Ο πρώτος στόχος είχε επιτευχθεί και η ΑΕΚ άφησε χώρο στον ΠΑΟΚ, προσπαθώντας να χτυπήσει σε αντεπιθέσεις. Ο ΠΑΟΚ ήταν πλήρως ακίνδυνος όμως και είναι ενδεικτικό πως είχε μόνο μια τελική σε όλο το 45λεπτο, με την ΑΕΚ να είναι δίκαια αφεντικό του ματς.
Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρος, ο Τούντορ έκανε πιο επιθετική την ομάδα του και έριξε τον Μπερμπάτοφ στο ματς, παίζοντας με 4-4-2. Η άμυνα της ΑΕΚ χρειάστηκε λίγο χρόνο για να βρει πατήματα, αλλά δεν άργησε να βρει ισορροπίες στο γήπεδο. Στη νέα κίνηση του Κροάτη με την αλλαγή πλευρών μεταξύ Ροντρίγκες και Μακ (δεξιά ο πρώτος που ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνος), ο Πογιέτ απάντησε με την είσοδο του Τζεμπούρ και την ταυτόχρονη μετάθεση του Αραβίδη στα αριστερά της επίθεσης.
Αυτή η κίνηση έδωσε ξεκάθαρα στην ΑΕΚ το πάνω χέρι. Ο Αλγερινός έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα του ΠΑΟΚ, ο Αραβίδης δημιουργούσε ρήγματα και παράλληλα έδινε βοήθειες στον Ντίντακ και οι μεγάλες φάσεις ήταν «κιτρινόμαυρος». Η είσοδος του Ζάϊρο, έδωσε μια φρεσκάδα στην επίθεση του ΠΑΟΚ, αλλά τίποτε σπουδαίο. Είναι ενδεικτικό, πως μόνο μια φάση έκανε η ομάδα της Θεσσαλονίκης και αυτή από στημένη μπάλα με τον Τζαβέλλα.
Ηταν εντυπωσιακό, πως ακόμα και στο 80’ οι παίκτες της ΑΕΚ πρέσαραν μανιασμένα και κατάφερναν να αποσυντονίζουν τους αντιπάλους τους (κίνηση που ενθουσίασε τον Πογιέτ). Η ταφόπλακα σε κάθε ελπίδα του ΠΑΟΚ για να ισοφαρίσει ήρθε με την αποβολή του Μπερμπάτοφ. Ο Βούλγαρος με προκλητικά αντιαθλητική κίνηση ξάπλωσε τον Σιμόες με αγκωνιά εκτός φάσης και ο Γιάχος τον απέβαλε με απευθείας κόκκινη. Μόνο στο φινάλε η ΑΕΚ αγχώθηκε με 2-3 συνεχόμενα κόρνερ του ΠΑΟΚ, αλλά ούτε εκεί υπήρξε αλλαγή στον νικητή της αναμέτρησης.

Δείτε πως μετέφερε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Γ. Πογιέτ, 4-3-3): Ανέστης, Γκάλο, Ντίντακ, Αρθο, Κολοβέτσιος, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος, Βάργκας (61’ Τζεμπούρ), Μπαρμπόσα (90’+ Μπουονανότε), Αραβίδης (90’+ Σοϊλέδης)
ΠΑΟΚ (Ι. Τούντορ, 4-3-3): Βελλίδης, Κίτσιου, Κοροβέσης, Βίτορ (77’ Κόστα), Τζαβέλλας, Τζιόλης (46’ Μπερμπάτοφ), Τσίμοροτ, Χαρίσης, Μακ, Ροντρίγκες, Αθανασιάδης (70’ Ζάϊρο)
Ο Γιάχος έδειξε κίτρινη κάρτα στους Μπαρμπόσα (31’), Ντίντακ (36’), Αραβίδης (85’), Αθανασιάδη (8’), Μακ (33’), Μπερμπάτοφ (66’), Χαρίσης (79’), ενώ αποβλήθηκε μα απευθείας κόκκινη ο Μπερμπάτοφ για αγκωνιά στον Σιμόες

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X