Δεν αρκούν τα ημίμετρα

Οικογενειακή υπόθεση (ΦΩΤΟ)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μια φράση που λέγεται όλο και περισσότερο τέτοιες μέρες από τους υπεύθυνους των ομάδων είναι: “Μόνο αν βρούμε κάτι το εξαιρετικό, θα κάνουμε μεταγραφή”. Άποψή μου είναι ότι πάντα υπάρχουν εξαιρετικές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που μπορούν να ενισχύσουν μια ομάδα, αλλά απαιτούνται δύο προϋποθέσεις για να τους αποκτήσεις. Πρώτον, αν έχουν διαγράψει μια σημαντική πορεία στο χώρο και διαθέτουν εμπειρία, θα πρέπει να κάνεις οικονομική υπέρβαση για να τους πείσεις να έρθουν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Δευτέρον αν δεν ανήκουν στην προηγούμενη κατηγορία, τότε θα πρέπει να κάνεις καλό σκάουτιγκ για να τους ανακαλύψεις πριν τους ανταγωνιστές και να τους αποκτήσεις με πολύ λιγότερα χρήματα.

Όπως έκανε δηλαδή πέρυσι ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς, όταν έφερε στην ομάδα τον Αντρέ Σιμόες και τον Γιάκομπ Γιόχανσον. Τότε πολλοί βιάστηκαν να κρίνουν τις επιλογές του τεχνικού διευθυντή της ΑΕΚ, αλλά έναν χρόνο μετά άπαντες αποθεώνουν τους δύο συγκεκριμένους παίκτες. Απολύτως λογικό. Κι όλα αυτά χωρίς να …ματώσει οικονομικά η ομάδα. Αυτές οι δύο περιπτώσεις ήταν όντως “Super Deal”.

Και φτάνουμε στο σήμερα. Είναι δυνατόν να βρεθούν ανάλογες περιπτώσεις; Αν ναι, οι υπεύθυνοι θα πρέπει να προχωρήσουν …χθες και να τους εντάξουν στο ρόστερ. Αν όχι, τότε θα πρέπει να γίνει η οικονομική υπέρβαση για να φορέσουν τα κιτρινόμαυρα ποδοσφαιριστές με εμπειρία που να μπορούν να κάνουν άμεσα τη διαφορά, αλλά και συγχρόνως να διαθέτουν τα στοιχεία να πρωταγωνιστήσουν και την επόμενη σεζόν, η οποία μάλιστα θα έχει περισσότερες απαιτήσεις απ’ όλους.

Ένας απ’ αυτούς είναι ο Ορλάντο Σα. Επιθτικός από το …πάνω ράφι, αλλά η περίπτωσή του παρουσιάζει πολλές δυσκολίες, περισσότερο λόγω των οικονομικών απαιτήσεων της Ρέντιγκ. Έτσι είναι όμως. Αν τον θέλεις και θεωρείς ότι θα σου κάνει τη διαφορά, πληρώνεις και τον φέρνεις. Όχι μόνο τον Σα. Δεν είναι άλλωστε η μοναδική λύση. Κάθε παίκτη τέτοιου επιπέδου και σε κάθε θέση.

Τα ημίμετρα όμως δεν αρκουν. Ποτέ δεν αρκούσαν για μια ομάδα που υποστηρίζει ότι έχει υψηλούς στόχους, ονειρεύεται τίτλους και δυναμική επιστροφή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Γι’ αυτό το λόγο οι αποφάσεις για τους παίκτες που θα ενισχύσουν το ήδη υπάρχων δυναμικό της ομάδας είναι πολύ κρίσιμες.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X