«Πετάει» για την κούπα

«Πετάει» για την κούπα
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η «κιτρινόμαυρη» προέλαση για την κούπα καλά κρατεί. Η ΑΕΚ ξεπέρασε εύκολα και απλά το εμπόδιο του Λεβαδειακού και σφράγισε την πρόκριση στα προημιτελικά του κυπέλλου, επικρατώντας και στη ρεβάνς με 2-0. Στην Ενωση αρκούσαν δύο γκολ από Γιόχανσον και Μπουονανότε στο τέλος των δύο ημιχρόνων, ώστε να πάρει την πρόκριση στο κύπελλο. Θεσμό όπου η ΑΕΚ κάνει μεγάλο πάρτι, έχοντας μόνο νίκες στις πέντε αναμετρήσεις που έχει δώσει και διατηρώντας ανέπαφη την εστία της.

Ο Πογιέτ έκανε και πάλι αρκετές αλλαγές στην 11άδα, διατηρώντας τον σχηματισμό 4-3-3, αλλά «φρεσκάροντας» τα πρόσωπα. Συνολικά, έξι παίκτες ήταν στο αρχικό σχήμα συγκριτικά με τον αγώνα με την Ξάνθη, με τους Κορδέρο, Γιόχανσον, Μάνταλο στο κέντρο, τον Τζεμπούρ στην κορυφή της επίθεσης και τους Πλατέλλα και Μπουονανότε στα άκρα. Η ΑΕΚ επιχείρησε να ελέγξει το παιχνίδι, αλλά ήταν παντελώς ακίνδυνη επιθετικά και επίφοβη για το λάθος αμυντικά.

Ο Λεβαδειακός ήξερε πως ήθελε ένα γκολ για να μπει στο κόλπο της πρόκρισης και το έψαχνε με τον δραστήριο Μερεμπασβίλι και τον Μάντζιο. Η άμυνα της ΑΕΚ είχε ρήγματα, αλλά είχε και τρόπους να ανακόπτει τον κίνδυνο. Χαρακτηριστική ήταν η φάση του 18’, με τον Μπακάκη να μπαίνει ανάμεσα σε δύο παίκτες και να σώζει τη φάση. Η αναγκαστική αλλαγή του Κορδέρο και η είσοδος του Σιμόες δεν βελτίωσε έντονα τα πράγματα. Η ΑΕΚ δεν είχε ρυθμό, τα πρώτα σφυρίγματα από την εξέδρα άρχισαν να ακούγονται και υπήρχε ανησυχία.

Ωστόσο, είναι τέτοια η ποιότητα που διαθέτει μεσοεπιθετικά η ΑΕΚ, που αρκούσαν πέντε λεπτά στο φινάλε του ημιχρόνου για να τελειώσει η σεμνή τελετή. Οι Μπουονανότε και Πλατέλλας ανέβασαν ρυθμό, ο Γιόχανσον πάτησε στην αντίπαλη περιοχή, ο Τζεμπούρ ελευθερώθηκε και η δουλειά έγινε. Τρεις φάσεις σε τρία λεπτά, ένα δοκάρι, ένα γκολ από τον Γιόχανσον (που ήταν μέσα και στις τρεις φάσεις) και κάθε άγχος για την πρόκριση έφυγε οριστικά.

Εχοντας πλέον βγάλει κάθε άγχος από πάνω της, η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο. Είχε πλέον πιο εύκολο τρόπο να φτάνει κοντά στην περιοχή του Λεβαδειακού, αλλά δεν μπορούσε να βγάλει τελικές, με εξαίρεση την κοντινή κεφαλιά του Γιόχανσον που έβγαλε ο Τσιντώτας. Ηταν φανερό πως οι «κιτρινόμαυροι» δεν είχαν ρυθμό, οι Μάνταλος και Μπουονανότε δεν μπορούσαν να οργανώσουν το παιχνίδι και έτσι οι προσπάθειες περιορίζονταν σε ατομικές εμπνεύσεις.

Ο Πογιέτ έριξε στο γήπεδο Σοϊλέδη και Αραβίδη για να δώσει νέα πνοή στην ανάπτυξη της ΑΕΚ, αλλά η εικόνα δεν άλλαξε. Οι «κιτρινόμαυροι» ήλεγχαν το παιχνίδι, δεν επέτρεψαν στον Λεβαδειακό να κάνει καμία επικίνδυνη φάση μπροστά στην εστία του Ανέστη, αλλά δεν είχαν τρόπο να δημιουργήσουν και αυτό δεν άρεσε στον κόσμο. Ωστόσο, ήρθε ο Ντιέγκο Μπουονανότε με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ – από τρομερή προσπάθεια του Μπακάκη – να βάλει το κερασάκι στην τούρτα της πρόκρισης.

Δείτε πως μετέφερε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Γ. Πογιέτ, 4-3-3): Ανέστης, Μπακάκης, Ντίντακ (70’ Σοϊλέδης), Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Κορδέρο (27’ Σιμόες), Γιόχανσον, Μάνταλος, Πλατέλλας (77’ Αραβίδης), Μπουονανότε, Τζεμπούρ

Λεβαδειακός (Α. Μάντζιος, 4-2-3-1): Τσιντώτας, Καψάσκης, Μεντί, Τριποτσέρης, Μάγκας (77’ Μπεν), Νικολάου (81’ Στάθης), Μαχαίρας, Μερεμπασβίλι (54’ Θέος), Γιακουμάκης, Τσουρίκοφ, Μάντζιος

Ο Σιδηρόπουλος έδειξε κίτρινη κάρτα στους Μπουονανότε (61’), Τσουρίκοφ (65’), Μάντζιο (68’), Στάθης (85’), Μεντί (86’)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X