Η «Βασίλισσα» είναι εδώ

Η «Βασίλισσα» είναι εδώ
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σπουδαία εμφάνιση, την πρώτη μεγάλη της εποχής Ζντοβτς έκανε η ΑΕΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό. Η Ενωση έπαιξε σκυλίσια άμυνα, έβγαλε πολλές δυνάμεις στην επίθεση, αλλά πληγώθηκε από τα πολλά (αβίαστα τα περισσότερα) λάθη της – είχε 18 έναντι 12 – και τα κλεψίματα – έξι έναντι δέκα – και τελικά ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό με 67-64. Ωστόσο, χειροκροτήθηκε θερμά στο τέλος από τους 10.000 και πλέον Ενωσίτες που έκαναν εντυπωσιακή ατμόσφαιρα στο κλειστό του ΟΑΚΑ και δημιούργησαν ρεκόρ για τη φετινή σεζόν.

Η νέα ΑΕΚ με τη σφραγίδα του Γιούρι Ζντοβτς εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο παρκέ του ΟΑΚΑ. Μια ομάδα που έπαιζε δυνατή και παθιασμένη άμυνα, κάθε φάση έμοιαζε δίχως αύριο και παράλληλα είχε σχέδιο στην επίθεση της. Ο Σλοβένος τεχνικός προσπάθησε και κατάφερε σε σημαντικό βαθμό να ελέγξει τον ρυθμό του παιχνιδιού. Περιόρισε τη δύναμη του Παναθηναϊκού στο επιθετικό ριμπάουντ, προσπάθησε να εξαντλήσει τις πιθανότητες στο τρανζίσιον.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να ανοίξει την επίθεση. Είναι χαρακτηριστικό, πως το υπερόπλο που λέγεται Μαυροκεφαλίδης έμεινε άποντος για 14΄, δίχως καν να πάρει κάποια επιθετική προσπάθεια. Η Ενωση έβρισκε λύσεις από την εξαιρετική οργάνωση που προσέφερε ο Κούπερ, αλλά και το ώριμο παιχνίδι του Χέρστον σε άμυνα και επίθεση. Ο Παναθηναϊκός βρήκε λύσεις από την περιφέρεια στο ξεκίνημα και κατάφερε να πάρει προβάδισμα, ενώ πιέζοντας ασφυκτικά στην επαναφορά, επιχειρούσε να χαλάσει το παιχνίδι της ΑΕΚ.

Ωστόσο, έστω και αν τα λάθη (οκτώ συνολικά, δύο περισσότερα από τον Παναθηναϊκό) ήταν πολλά, η ΑΕΚ βρήκε ρυθμό και τρόπο να μπει ξανά στο ματς. Πήρε προβάδισμα με κάρφωμα του Κάρτερ και διατηρήθηκε μπροστά ως το φινάλε του ημιχρόνου, που βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 37-37. Χάρη στην πολυφωνία στο σκοράρισμα, τις λύσεις που βρήκε από πολλούς παίκτες, η ΑΕΚ είχε τρόπο να ξεπερνά κάθε πρόβλημα και να μένει μέσα στο παιχνίδι.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι άμυνες έσφιξαν. Τα τρία φάουλ του Ραντούλιτσα έκαναν τον Τζόρτζεβιτς να ρίξει στο ματς τον άπειρο Παπαγιάννη και ο Λουκάς βρήκε χώρο για να κάνει τα δικά του. Πήρε από το χέρι την ΑΕΚ και άρχισε να πυροβολεί από κάθε σημείο του γηπέδου. Όταν ο Λουκάς κουράστηκε και οι «πράσινοι» έκλεισαν την άμυνα τους, αυτός που έδωσε λύση ήταν ο Καλαμπόκης που με τρίποντη βόμβα έδωσε προβάδισμα στη «Βασίλισσα» στο τέλος της τρίτης περιόδου (50-49).

Με δύο συνεχόμενα καλάθια του Μαυροειδή η ΑΕΚ έφερε τη διαφορά στους πέντε, στη μεγαλύτερη τιμή της. Ο Ζντοβτς έπαιξε με δίδυμους πύργους, τους Μαυροκεφαλίδη και Μαυροειδή, για να χτυπήσει κάτω από το καλάθι. Αλλά ο Καλάθης με τρίποντο ισοφάρισε σε 54-54. Ο Λουκάς πήρε το τέταρτο φάουλ του Ραντούλιτσα και έβαλε ξανά μπροστά την ΑΕΚ με βολές. Ο Φελντέιν απάντησε με τρίποντο, αλλά ο Λουκάς έδωσε μαγική ασίστ στον Χέρστον που κάρφωσε για το προβάδισμα.

Ωστόσο, κάπου εκεί η ΑΕΚ πληγώθηκε από τα λάθη της. Τρία συνεχόμενα (δύο από τον Κούπερ και ένα από τον Σάκοτα), έδωσαν τη δυνατότητα στον Παναθηναϊκό να βρει εύκολες φάσεις και καλάθια και να πάρει διαφορά πέντε πόντων (58-63). Ο Λουκάς απάντησε, αλλά το σουτ του Φώτση ήταν μαχαιριά για την Ενωση, δύο λεπτά πριν το φινάλε. Ο Ντούσαν με τρίποντο από τα δέκα μέτρα έδωσε το φιλί της ζωής στην ΑΕΚ και μείωσε στους τρεις (63-66).

Η ΑΕΚ δεν εκμεταλλεύθηκε το λάθος του Παναθηναϊκού και το φάουλ του Διαμαντίδη, καθώς ο Κούπερ αστόχησε σε τρίποντο για την ισοφάριση. Ο Γκιστ είχε μόνο ½ βολές, αλλά σε κακή επίθεση ο Λουκάς αστόχησε σε τρίποντο στο φινάλε. Ο Παναθηναϊκός, αν και πίεζε πολύ, έφτασε να χρεωθεί με τέσσερα ομαδικά μόλις στα τελευταία 20 δευτερόλεπτα. Στην τελευταία επίθεση, τρία διαδοχικά τρίποντα δεν βρήκαν στόχο. Ο Σάκοτα κέρδισε φάουλ, ευστόχησε στη μία βολή, ο Κούπερ επιχείρησε τρίποντο της απελπισίας, αλλά ήταν άστοχο και έτσι γράφτηκε το 64-67.

Δείτε πως μετέφερε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Γ. Ζντοβτς): Κούπερ 5, Χέρστον 9, Μιλόσεβιτς 5, Μαυροκεφαλίδης 17, Κατσίβελης, Σάκοτα 6, Κάρτερ 4, Σαρικόπουλος 2, Καλαμπόκης 8, Μαυροειδής 8

Παναθηναϊκός (Σ. Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 4, Φελντέιν 15, Γκιστ 7, Καλάθης 12, Κούζμιτς 1, Γιάνκοβιτς, Φώτσης 4, Ραντούλιτσα 4, Παππάς 8, Διαμαντίδης 4, Παπαγιάννης 8

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X