Ο…Αγιος Μπαρμπόσα με τα δώρα

Ο…Αγιος Μπαρμπόσα με τα δώρα
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Με τον πιο όμορφο και απλό τρόπο, κάνοντας έναν υγιή περίπατο στην Κρήτη, η ΑΕΚ μπήκε θετικά στο 2016. Παίζοντας ώριμο ποδόσφαιρο, έχοντας σε συγκλονιστική μέρα τον Μπαρμπόσα και σε τρελά κέφια τον Τζεμπούρ, αλλά κυρίως αποδεικνύοντας συνοχή και συγκέντρωση σε όλη τη διάρκεια του ματς, η Ενωση νίκησε με 3-0 τον Πλατανιά και στρογγυλοκάθισε στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Η ΑΕΚ κινδύνεψε μόνο σε μεμονωμένες περιπτώσεις, έβγαζε εύκολα επιθέσεις και πήρε άνετα αυτό που ήθελε.

Από τη στιγμή που ο Τζεμπούρ δεν ήταν έτοιμος λόγω της ίωσης που τον ταλαιπώρησε μέσα στην εβδομάδα και ο Μπουονανότε τέθηκε νοκ άουτ με ίλιγγο, ο Πογιέτ έριξε στην αρχική 11άδα τον Βάργκας. Οι υπόλοιπες επιλογές του τεχνικού της ΑΕΚ ήταν οι αναμενόμενες, με τη σταθερή τετράδα στην άμυνα, τον Σιμόες κόφτη και τους Γιόχανσον και Μάνταλο εσωτερικούς χαφ και την τριπλέτα Μπαρμπόσα, Βάργκας, Αραβίδη στην επίθεση με διάταξη 4-3-3.
Η ΑΕΚ κατάφερε από νωρίς να επιβάλει τον ρυθμό της. Είχε κλείσει κάθε διάδρομο προς την εστία του Ανέστη, αλλά υπήρχε πρόβλημα δημιουργικά. Ο Γιόχανσον γυρνούσε πολύ πίσω, σχεδόν δίπλα στον Σιμόες, η ΑΕΚ έχανε παίκτη στη μεσαία γραμμή και ο Αραβίδης ήταν απομονωμένος στην κορυφή της επίθεσης. Ο Πογιέτ ζητούσε από τον Σουηδό να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο, αλλά η κίνηση ματ ήταν η αμοιβαία αλλαγή θέσεων των Βάργκας και Μπαρμπόσα. Ο Πορτογάλος πήγε δεξιά και φάνηκε να απελευθερώνεται όλη η ομάδα.

Βέβαια, τίποτα δεν θα είχε συμβεί εάν η ΑΕΚ δεν εφάρμοζε ιδανικά το περιβόητο τρανζίσιον που ζητά ο Πογιέτ. Την άμεση μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση. Ετσι, σε δύο περιπτώσεις η ΑΕΚ πίεσε και έκλεψε στη μεσαία γραμμή, έβγαλε γρήγορα αντεπίθεση και με τον Μπαρμπόσα εκφραστή πέτυχε δύο όμορφα γκολ. Το πρώτο ξεκίνησε από τσαμπουκαλεμένη προσπάθεια του Αραβίδη που έκλεψε στη μεσαία γραμμή, έμεινε όρθιος και τροφοδότησε τον Βάργκας. Επειτα, ο Βενεζουελάνος πίεσε και κέρδισε με τη συνδρομή του Ντίντακ στο κέντρο, πέρασε στον Αραβίδη και ο Μπαρμπόσα πυροβόλησε ξανά.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν εξαιρετικό για την ΑΕΚ. Επιθετικά είχε φτάσει σε δύο όμορφα (με την ομορφιά του πανομοιότυπου και του δουλεμένου στην προπόνηση), αμυντικά είχε φύλακα άγγελο τον Ανέστη στη μία και μοναδική φάση που απαιτήθηκε. Ωστόσο, στο δεύτερο ημίχρονο οι «κιτρινόμαυροι» έπαιζαν στο ρελαντί και αυτό δημιουργούσε επικίνδυνες καταστάσεις. Ειδικά με τον δραστήριο Κουλιμπαλί, ο Πλατανιάς έφτανε σε θέση βολής και απειλούσε.

Ο Πογιέτ αντέδρασε μετατρέποντας το σχήμα σε 3-5-2, με τον Λαμπρόπουλο τρίτο στόπερ και τον Τζεμπούρ μαζί με τον Αραβίδη στην επίθεση, ενώ οι Γκάλο και Ντίντακ έπαιζαν πλέον όλη την πλευρά. Με αυτόν τον τρόπο η ΑΕΚ κλείδωσε τους διαδρόμους προς την εστία του Ανέστη και ανέκτησε εκ νέου τα ηνία στη μεσαία γραμμή. Κάπως έτσι, από νέο κλέψιμο στη μεσαία γραμμή προέκυψε αντεπίθεση με τον Σωτηρίου να σταματά το σουτ του Γιόχανσον, αλλά τον Τζεμπούρ να σκοράρει, αν και ο Καλογερόπουλος με τον κουμπάρο του, Λάμπρου, ακύρωσαν σκανδαλωδώς το γκολ.

Η ΑΕΚ είχε τον απόλυτο έλεγχο και καθάρισε οριστικά τη νίκη έπειτα και την αποβολή του Ράμος για δύο κίτρινες μέσα σε τρία λεπτά. Η Ενωση έκανε πιο εμφατική τη νίκη της, με τον Γκάλο να οργώνει τη δεξιά πλευρά και την κατάλληλη στιγμή να γυρνά στον Τζεμπούρ, που από κοντά κάρφωσε τη μπάλα στα δίχτυα, δίχως αυτήν τη φορά να μπορεί να ακυρώσει το γκολ ο Καλογερόπουλος.

Δείτε πως μετέφερε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Γ. Πογιέτ, 4-3-3): Ανέστης, Γκάλο, Ντίντακ, Κολοβέτσιος, Αρθο, Σιμόες, Γιόχανσον (83’ Κορδέρο), Μάνταλος, Βάργκας (68’ Λαμπρόπουλος), Μπαρμπόσα (68’ Τζεμπούρ), Αραβίδης

Πλατανιάς (Γ. Παράσχος, 4-2-3-1): Σωτηρίου, Κουλιμπαλί, Σκαρντοβέλι, Ιτούα, Μπανανά, Γκνιάτιτς, Μουνάφο, Ανγκούλο (46’ Ράμος), Μιλούνοβιτς (78’ Τζιλβάν), Ντίνας (63’ Γουνδουλάκης), Μενδρινός

Ο Καλογερόπουλος έδειξε κίτρινη κάρτα στους Ντίντακ (64’), Κορδέρο (86’), Μιλούνοβιτς (53’), Ράμος (76’), ενώ απέβαλε τον Ράμος στο 78’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X