Απίστευτο και όμως Ολυμπιακό

«Ο Ολυμπιακός απέβαλε 13χρονα παιδιά λόγω... ΑΕΚ!»

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Την είδηση έκανε γνωστή ο ίδιος ο πρόεδρος της Αθλητικής Ακαδημίας Γιαννιτσών και είναι σίγουρα από αυτές που δεν θες να πιστέψεις. Κι όμως. Το SDNA επικοινώνησε με τον κ.Σάββα Παπαδόπουλο για το απίστευτο περιστατικό που κατήγγειλε μέσω της σελίδας της ακαδημίας στο facebook. Συγκεκριμένα για το τουρνουά που διοργανώνει ο Ολυμπιακός στα τέλη του μήνα κι επρόκειτο να συμμετάσχουν παιδιά ηλικίας 12 και 13 ετών -κι- από τη δική του ακαδημία, πριν τελικά ασκηθεί… βέτο από πλευράς Πειραιωτών κι αποβληθούν! Ο λόγος είναι ότι άλλες ηλικίες της ίδιας ακαδημίας επρόκειτο να αντιμετωπίσουν -επί ευκαιρία του ταξιδιού στην Αθήνα- την ΑΕΚ και τον Ατρόμητο, γεγονός ωστόσο που προφανώς ενόχλησε τους «ερυθρόλευκους». Οπως τονίζει ο κ.Παπαδόπουλος, δεν μπορούσε να πιστέψει στην αρχή τα όσα είχε ακούσει από πλευράς Ολυμπιακού, εκτοξεύοντας τα «βέλη» του για τη συμπεριφορά της ομάδας του μεγάλου λιμανιού. Πέρα ωστόσο από όσα λέει για τους «ερυθρόλευκους», τα λόγια του για τα παιδιά που απλώς ήθελαν παίξουν ποδόσφαιρο με συνομήλικούς τους, δεν μπορούν να μην σε αγγίξουν.

«Δεν έχω συναντήσει ποτέ κάτι παρόμοιο. Δεν πίστευα σε όσα άκουσα από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού. “Είστε έξω”, μας είπαν κοφτά. Αυτό είναι ασέβεια στις ψυχές των παιδιών. Ποιες ήταν οι αντιδράσεις τους; Από κλάματα μέχρι και φωνές κάποια άλλα. Είναι μικρά παιδιά, ήταν λογικό να αντιδράσουν ορισμένα έντονα. Περίμεναν πώς και πώς αυτό το ταξίδι. Δεν μπορούν να βάλουν στο μυαλό τους τέτοιες λογικές. Οι γονείς τους βέβαια αντέδρασαν πιο ήρεμα, εντάξει, είναι μεγάλοι άνθρωποι και το πήραν με μεγαλύτερη ψυχραιμία», ήταν το σχόλιο του κ.Παπαδόπουλου όταν του ζητήσαμε να μας πει για την αντίδραση παιδιών, αλλά και γονιών, όταν τους ανακοίνωσε όσα συνέβησαν.

Τι ακριβώς όμως συνέβη και πώς έφτασαν οι ακαδημίες Γιαννιτσών κι Ολυμπιακού να διακόψουν τη συνεργασία τους μετά από χρόνια; «Το τουρνουά ήταν προγραμματισμένο για τις 28-29-30 Δεκεμβρίου, τις επόμενες ημέρες δηλαδή. Εκτός από εμάς, θα συμμετείχαν και οι ΕΠΣ Σερρών, αλλά και Τρικάλων, Ενώσεις που έχουν όνομα και παράδοση. Εμείς βέβαια από τη στιγμή που θα πληρώναμε τόσα έξοδα -0γιατί ο Ολυμπιακός δεν θα μας πλήρωνε τίποτα- δεν θέλαμε να κατεβάσουμε μόνο τα παιδιά που γεννήθηκαν το 2002 και 2003. Ετσι αποφασίσαμε να πάρουμε κι ομάδες δύο χαμηλότερων ηλικιών και μία μεγαλύτερης, για να παίξουν με ΑΕΚ κι Ατρόμητο. Οταν ωστόσο δέχτηκα το τηλέφωνο από τον συνεργάτη του κ.Παύλου (υπεύθυνος των Ακαδημιών του Ολυμπιακού), δεν πίστευα σε όσα άκουσα. Νόμιζα ότι γυρνάμε στον Μεσαίωνα. Μου είπε ότι ”αποβάλλεστε”, “κόβεστε”! Είναι απίστευτο. Δεν ήθελα να αντιδράσω αμέσως και να τον πάρω τηλέφωνο, εν βρασμώ ψυχής. Προτίμησα να περιμένω 1-2 μέρες, θεωρώντας πιο σωστό να βγάλω τελικά αυτή την ανακοίνωση στη σελίδα μας».

Συνεχίζοντας το «κατηγορώ» του εναντίον της συμπεριφοράς των «ερυθρολεύκων», ο κ.Παπαδόπουλος δίνει και μία άλλη διάσταση του γεγονότος. «Με αυτό τον τρόπο ο Ολυμπιακός δημιουργεί εχθρούς. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά χάνει κι οπαδούς. Υπάρχουν παιδιά μέσα στην ομάδα που πιθανώς τον υποστηρίζουν, αλλά και κάποια άλλα που αγαπούν άλλες ομάδες. Πώς θα νιώθουν αυτή τη στιγμή, το σκέφτεστε; Με αυτό τον τρόπο δημιουργούνται αντίπαλες στρατιές για τον Ολυμπιακό».

«Θα πρέπει πάντως να πω ότι ήταν άψογη η συμπεριφορά τόσο των ανθρώπων της ΑΕΚ, όσο και του Ατρομήτου, που μας είπαν ότι θα μας παρέχουν κάθε διευκόλυνση. Θα μας δώσουν τα γήπεδά τους για να προπονηθούμε κι αυτό να ξέρετε πως δεν είναι τόσο απλό. Είναι δύσκολο να βρεις γήπεδο στην Αθήνα. Είναι άψογη η συνεργασία μας. Βέβαια και πάλι τα υπόλοιπα έξοδα είναι όλα πληρωμένα από εμάς. Ούτως ή άλλως δεν προσκληθήκαμε, αλλά ζητήσαμε να δώσουμε αυτά τα φιλικά για να τεστάρουμε τις δυνατότητές μας, να μπορέσουν κιόλας να φανούν πιθανώς κάποια παιδιά. Κι ο Ολυμπιακός στο πλαίσιο του δικού του σκάουτινγκ διοργάνωσε το τουρνουά».

Το τελευταίο περιστατικό που οδήγησε και στη διακοπή της συνεργασίας των ακαδημιών Γιαννιτσών με τον Ολυμπιακό, δεν ήταν το πρώτο, καθώς όπως επισημαίνει ο πρόεδρος τους, είχαν δημιουργηθεί και παλαιότερα ορισμένα γεγονότα, ενώ παρ’ ό,τι έχουν δοθεί παίκτες στους Πειραιώτες, δεν είχαν ποτέ κανένα οικονομικό όφελος. «Η συνεργασία μας ξεκίνησε όταν μας ζήτησαν ένα παιδί πριν λίγα χρόνια, ηλικίας 15,5 ετών. Η μεταγραφή τελικά ναυάγησε εντελώς παράδοξα, ακόμα δεν ξέρω. Μας είπαν κατεβείτε να τον πάρετε. Θεωρήσαμε ότι μπορεί κάτι να συνέβη. Επόμενος ήταν ο Στρέζος, με τον οποίο συνέβη πάλι το ίδιο. Μετά μάλιστα πήγε στον ΠΑΟΚ και τελικά επέστρεψε στον Ολυμπιακό, ο οποίος ωστόσο δεν τήρησε τη συμφωνία μας, μιλάμε ούτε για τα απολύτως βασικά. Εχουμε δώσει και τον Χατζάρα, επίσης δεν πήραμε ούτε ευρώ. Για μας θα ήταν πάρα πολύ σημαντικά ενδεχόμενα οικονομικά οφέλη για να μπορέσουμε να αναπτυχθούμε περισσότερο. Φυσικά είναι σημαντική και η ηθική ικανοποίηση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X