Ορθια η «Βασίλισσα» με σούπερ Λουκά

Ορθια η «Βασίλισσα» με σούπερ Λουκά
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το παιχνίδι ήταν εκ προοιμίου εξαιρετικά δύσκολο. Το ζητούμενο για την ΑΕΚ ήταν να σταθεί όρθια. Και το έκανε. Η «Βασίλισσα» δεν χάθηκε, κατάφερε να κοντράρει τον Ολυμπιακό μέσα στην έδρα του και να δείξει πως μόλις οι Κούπερ και Αρμστεντ είναι έτοιμοι, θα εκτινάξει τις προσδοκίες. Ο αφιονισμένος Λουκάς έκανε όργια στην τελευταία περίοδο, η ΑΕΚ έφτασε και στους έξι, αλλά κάκιστη η διαιτησία που επέτρεψε να παίζει άμυνα κατς ο Ολυμπιακός έκρινε τον νικητή με 79-71. Θετικό το ντεμπούτο του Αρμστεντ, επηρεασμένος ο Κούπερ από τη φασαρία των προηγούμενων ημερών, εξαφανισμένοι Χέρστον και Κάρτερ.

Η ΑΕΚ μπήκε στο παιχνίδι με το γνώριμο πρόσωπο σχεδόν όλων των αγώνων. Ατολμία στην επίθεση, κενά στην άμυνα και έτσι βρέθηκε από νωρίς να κυνηγά στο σκορ. Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύθηκε την υψομετρική διαφορά του Μάντζαρη από τον Κούπερ και πέρναγε συνεχώς τη μπάλα σε αυτόν, που κατάφερε και πόντους να βάλει και να χρεώσει με φάουλ τον Αμερικανό της Ενωσης. Το πρόβλημα ήταν ακόμα μεγαλύτερο επιθετικά, με τον Λουκά εξουδετερωμένο από την άμυνα του Ολυμπιακού – που πολλές φορές ξεπερνούσε τα όρια υπό την ανοχή των διαιτητών – και οι λύσεις έρχονταν μόνο από τον Κούπερ.

Αποτέλεσμα ήταν η ΑΕΚ να πετύχει μόλις εννιά πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο και να βρίσκεται στο -7. Ο Σάκοτα ζήτησε μεγαλύτερο δυναμισμό και οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν πιο δυνατά στο δεύτερο δεκάλεπτο. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να ποστάρει με τους Πρίντεζη και Μάντζαρη, αλλά ήταν άστοχος στα τρίποντα και έτσι η ΑΕΚ μπόρεσε αργά, αλλά σταθερά να μπει στο παιχνίδι. Εφτασε μέχρι και τη διαφορά στο καλάθι με λέι απ του Κάρτερ, αλλά ο Ολυμπιακός τότε άρχισε να βρίσκει μακρινά σουτ και άνοιξε τη διαφορά.

Το ζήτημα για την ΑΕΚ ήταν η αδυναμία στην επίθεση. Δεν ήταν μόνο η διαιτητική ανοχή σε σφυρίγματα που δεν δόθηκαν, αλλά και οι πολλές χαμένες προσπάθειες με αφύλακτους παίκτες της «Βασίλισσας». Ενδεικτικό είναι πως η Ενωση ολοκλήρωσε το ημίχρονο με 10/29 σουτ εντός πεδιάς και πολύ χαμηλό δείκτη δημιουργίας, με μόλις τρεις τελικές πάσες και δίχως καμία από αυτές να τη δώσει ο Κούπερ.

Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο. Ευάλωτη άμυνα, απίστευτη αστοχία στην επίθεση με μόλις 11/40 σουτ, περιόριζαν την ΑΕΚ και δεν επέτρεπαν να πλησιάσει. Δεν ήταν μόνο η άμυνα στα όρια του φάουλ, αλλά και η εκνευριστική αστοχία ακόμα και κάτω από το καλάθι. Η ΑΕΚ δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει τη μπάλα, να πασάρει σωστά και να βρει λύσεις για να μειώσει.

Όλα αυτά, μέχρι να πάρει μπροστά ο Λουκάς. Ο Σάκοτα τον έβαλε πεντάρι σε ένα κοντό σχήμα και ο Μαυροκεφαλίδης έπαιζε μόνος του τον Ολυμπιακό. Εβαλε 15 συνεχόμενους πόντους, έκανε όλο το ΣΕΦ να βράζει. Ο παικταράς της ΑΕΚ δεν σταμάτησε, αλλά τότε τον ανέκοψαν οι διαιτητές που άρχισαν να ανακαλύπτουν διάφορα. Διπλή ντρίπλα του Λουκά, έκλεισαν τα μάτια σε συνεχόμενα φάουλ, έδωσαν τεχνική ποινή στον πάγκο της ΑΕΚ. Η «Βασίλισσα» έμεινε όρθια, έκλεισε τη διαφορά, αλλά φάνηκε πως δεν την άφησαν να διεκδικήσει κάτι περισσότερο.

Δείτε πως μετέφερε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Ν. Σάκοτα): Κούπερ 12, Χέρστον 2, Μαυροκεφαλίδης 25, Κατσίβελης, Μαυροειδής 2, Αρμστεντ 12, Παπαντωνίου, Μιλόσεβιτς 6, Κάρτερ 2, Σαρικόπουλος 6, Καλαμπόκης 4

Ολυμπιακός (Γ. Σφαιρόπουλος): Παπαπέτρου 9, Στρόμπερι 12, Μιλουτίνοφ, Αγραβάνης 5, Μάντζαρης 17, Χάντερ 9, Τσαϊρέλης, Τολιόπουλος, Πρίντεζης 12, Χάκετ 5, Αθηναίου 10

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X