Αρχίζει να μετράει αντίστροφα

Η δική της "Ανάσταση"
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η χθεσινή παρουσία των μηχανικών της “Dimand” στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ουσιαστικά αποτελεί την τελευταία κίνηση από την πλευρά της ΑΕΚ πριν το …μπαλάκι για την “Αγιά Σοφιά” περάσει στην πλευρά του κράτους. Από εδώ και στο εξής τα βήματα μέχρι την έκδοση της οικοδομικής άδειας είναι συγκεκριμένα, με τους ανθρώπους της Ένωσης να εμφανίζονται αποφασισμένοι ώστε να μην επιτρέψουν να χαθεί ακόμα περισσότερος χρόνος, για να μη βρεθούν ξανά εκτός χρονοδιαγράμματος.  Τι μένει από εδώ και πέρα;

Μέσα στις επόμενες 20 εργάσιμες μέρες θα γίνει από την αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου η αξιολόγηση των γνωμοδοτήσεων, έτσι ώστε στη συνέχεια να δοθεί ο πλήρης φάκελος στον Παναγιώτη Σκουρλέτη. Ο Υπουργός θα έχει στη διάθεσή του μέχρι 25 εργάσιμες μέρες για να βάλει την υπογραφή του στην Απόφαση Έγκρισης των Περιβαλλοντικών Όρων. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα χρειαστούν το πολύ 45 εργάσιμες μέρες μέχρι να γίνει το πιο σημαντικό βήμα.

Το “δυνατό χαρτί” της ΑΕΚ είναι η θετική γνωμοδότηση (και μάλιστα χωρίς πρόσθετους όρους και προϋποθέσεις) από την Διεύθυνση Χωροταξίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, το οποίο έχουν οι “κιτρινόμαυροι” στα χέρια τους από τις αρχές του μήνα. Ένα πάρα πολύ σημαντικό έγγραφο, το οποίο ενδεχομένως να παίξει καταλυτικό ρόλο στην υπογραφή της Περιβαλλοντικής μελέτης.

Για την ΑΕΚ είναι θετικό το γεγονός ότι ο Παναγιώτης Σκουρλέτης δεν έχει λόγο να καθυστερήσει περισσότερο τη διαδικασία, από τη στιγμή που οι 19 από τις 20 αρμόδιες υπηρεσίες έχουν γνωμοδοτήσει θετικά για την μελέτη της “Αγιά Σοφιάς” ανάβοντας έτσι το …πράσινο φως για να προχωρήσει ο Υπουργός σε υπογραφές.

Επειδή όμως μέχρι στιγμής έχει αποδειχθεί ότι μπαίνει το ένα εμπόδιο μετά το άλλο, στην Ένωση κρατούν …μικρό καλάθι, περιμένοντας τις οριστικές εξελίξεις. Γι’ αυτό και οριοθετούν πλέον τις εξελίξεις για τις αρχές του νέου έτους και την έκδοση της οικοδομικής άδειας μέχρι τον Μάρτιο του 2016.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X