«Ισόβιος αποκλεισμός σε Πλατινί»

Τέλος στα… όνειρα του Γάλλου παράγοντα όχι μόνο να διεκδικήσει την προεδρία στις προσεχείς εκλογές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, αλλά και να πράξει το ίδιο μελλοντικά φαίνεται πως μπαίνει μετά την πρόταση της Επιτροπής Ηθικής της FIFA να του επιβληθεί ισόβια τιμωρία αποκλεισμού από κάθε δραστηριότητα που έχει σχέση με το ποδόσφαιρο!

Η αρμόδια Επιτροπή ολοκλήρωσε την σχετική έρευνα για τη διαφθορά στους κόλπους της Ομοσπονδίας και εισηγήθηκε τις κυρώσεις. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του δικηγόρου του Πλατινί, Τιμπό Ντ’ Αλέ, στο Ισπανικό πρακτορείο Ειδήσεων (EFE) η πρόταση κάνει λόγο για ισόβια τιμωρία στον Πλατινί, ο οποίος έχει αποκλειστεί προσωρινά για 90 ημέρες, όπως και ο Σεπ Μπλάτερ. «Πρόκειται για πραγματικό σκάνδαλο. Σε καμία περίπτωση η εισήγηση της Επιτροπής δεν έχει σχέση με το μέγεθος της κατηγορίας» ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Ντ’ Αλέ, ο οποίος μίλησε δημόσια για τις προτεινόμενες ποινές ως μέτρο πίεσης προς τους δικαστές που θα πάρουν την τελική απόφαση.

Το ειδικό δικαστήριο, υπό τον Χανς Γιοακίμ Έκερτ, θα αποφασίσει και για τους δύο άνδρες τον επόμενο μήνα. Μπλάτερ και Πλατινί κατηγορούνται για τον παράνομο χρηματισμό του πρώτου, το 2011, με ποσό που αγγίζει τα δύο εκατομμύρια ελβετικά φράγκα. Ο Γάλλος ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο για χρήματα που έλαβε για παροχή συμβουλών στον Ελβετό. Συμβόλαια δεν υπογράφησαν καθώς υπήρξε προφορική συμφωνία κυρίων, ενώ δεν υπάρχουν και σχετικά παραστατικά στα αρχεία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Η οριστική απόφαση αναμένεται να εκδοθεί λίγο πριν τα Χριστούγεννα, ενώ πριν από μερικές ημέρες ο Πλατινί έδειχνε διατεθειμένος να προσφύγει στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο ώστε να του επιτραπεί να είναι υποψήφιος στις εκλογές της 26ης Φεβρουαρίου 2016 για την ανάδειξη του νέου προέδρου της FIFA.

Πηγή: sdna

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X