Η ΑΕΚ γεμίζει τα γήπεδα της Super League

Η ΑΕΚ γεμίζει τα γήπεδα της Super League
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η επιστροφή της ΑΕΚ στη Super League έχει συντελέσει σε τεράστιο βαθμό στην αύξηση των εισιτηρίων που διατίθενται κάθε αγωνιστική στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η «Ένωση» δίχως κανένα ίχνος υπερβολής «ανέστησε» τους… πεθαμένους αριθμούς που υπήρχαν στα ελληνικά γήπεδα. Το πόσο πολύ έλειψε την τελευταία διετία, δε χρειάζεται να το πούμε, εμείς. Αποδεικνύεται από τα στοιχεία που δίνει η διοργανώτρια στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν τον τρίτο μεγαλύτερο μέσο όρο εισιτηρίων στο πρωτάθλημα μετά το πέρας του πρώτου τρίτου του πρωταθλήματος με 12.400 ανά αγώνα (61.999 συνολικά). Μπροστά της είναι μόνο ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ, ενώ ο Παναθηναϊκός είναι πίσω της. Η ΑΕΚ ωστόσο έχει μέχρι στιγμής ένα σημαντικό «μειονέκτημα» σε αυτή την «κούρσα». Δεν έχει δώσει ακόμα κανένα ντέρμπι στο γήπεδό της κάτι που έχει συμβεί έστω για μία φορά με όλους τους προαναφερόμενους ανταγωνιστές της. Κάτι που δεδομένα θα «εκτοξεύσει» τους αριθμούς της.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο πρωταθλητής Ολυμπιακός, ο οποίος έδωσε περισσότερα από 21.000 εισιτήρια διαρκείας στα εντός έδρας παιχνίδια του κόβει λιγότερα «μαγικά χαρτάκια»! Σε πέντε παιχνίδια έχει διαθέσει 292.754 εισιτήρια, δηλαδή έχει μέσο όρο 18.297. Στο ντέρμπι με την ΑΕΚ δε οι φίλοι των «ερυθρολεύκων» έκαναν σχεδόν soldout, αφού διατέθηκαν 30.056 εισιτήρια. Περισσότερα εισιτήρια στο «Γ. Καραϊσκάκης» έχουν κοπεί μόνο στα δύο ματς του Champions League. Με τη Μπάγερν 31.688 και με τη Ντιναμό 31.473.

Ο ΠΑΟΚ που είναι δεύτερος στη σχετική κατηγορία διέθεσε 9.103 διαρκείας. Έχει παίξει με όλους τους μεγάλους στην έδρα του και έχει κόψει συνολικά 82.830 εισιτήρια. Ήτοι 16.566 ανά παιχνίδι. Τα περισσότερα τα έκοψε κόντρα στον Ολυμπιακό (25.674), την 20άρα την έσπασε και κόντρα στην ΑΕΚ (21.199), ενώ με τον Παναθηναϊκό έκοψε πάνω από τα διαρκείας του (15.374). Πλέον όμως δεν έχει άλλο σπουδαίο ματς στο γήπεδό του και θα ξεκινήσει η κατηφόρα.

Σε ό,τι αφορά στον Παναθηναϊκό που έχει παίξει μόνο κόντρα στην ΑΕΚ στη Λεωφόρο και θα υποδεχθεί το Σάββατο τον Ολυμπιακό έχει διαθέσει συνολικά 45.609 εισιτήρια. Ο μέσος όρος του 9.122, είναι επίσης πάνω από τα διαρκείας (8.500). Και εδώ το ρεκόρ είναι στο ματς με την «Ένωση» όπου στις εξέδρες του «Απόστολος Νικολαΐδης» των 16.003 θέσεων βρέθηκαν 15.640 θεατές. Όμως λόγω της μικρής χωρητικότητας δύσκολα οι αριθμοί των «πρασίνων» θα ανέβουν κατά πολύ.

Ένα ακόμα παράδειγμα για το κατά πόσο έχει βοηθήσει η ΑΕΚ την άνοδο των διαρκείας αποτυπώνεται και σε άλλα γήπεδα. Για παράδειγμα στην Ξάνθη, έχουν αγωνιστεί μέχρι στιγμής και η «Ένωση» και ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Ρεκόρ η ακριτική ομάδα των 8.146 εισιτηρίων συνολικά (2.037 ο μ.ο.), έκανε κόντρα στους «κιτρινόμαυρους». Στο συγκεκριμένο παιχνίδι διατέθηκαν 2.978 εισιτήρια, έναντι 2.422 κόντρα στους «πράσινους» και μόλις 1.989 (κάτω του μ.ο. δηλαδή) κόντρα στους «ερυθρόλευκους».

Αλλά και στη Βέροια (10.790 σύνολο 2.158 μ.ο.), η ΑΕΚ έκανε αισθητή την παρουσία της. Η ομάδα της Ημαθίας έκοψε 3.557 εισιτήρια κόντρα στον ΠΑΟΚ (με την απόσταση της βάσης των οπαδών του να είναι ένα… τσιγάρο δρόμος), 3.348 κόντρα στην ΑΕΚ και μόλις 2.451 κόντρα στον Ολυμπιακό…

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ: Η μεγάλη «πληγή»

Η ΑΕΚ όπως προαναφέραμε είναι μέχρι στιγμής στην τρίτη θέση των μέσων όρων εισιτηρίων. Θα μπορούσε όμως με άνεση να είναι πιο ψηλά. Αυτό δε γίνεται για δύο κυρίως λόγους. Ο πρώτος είναι πως σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι, τα παιδιά μέχρι 10 ετών (συμπεριλαμβάνεται και το έτος γέννησης 2005) εισέρχονται δωρεάν στο «Σπύρος Λούης». Σύμφωνα με την ΑΕΚ ο αριθμός των παιδιών που δίνουν το «παρών» στις εξέδρες του ΟΑΚΑ ανέρχεται σε περίπου 2.000 ανά αγώνα.

Ο δεύτερος είναι πιο σημαντικός και ζημιογόνος. Πρόκειται για τους τζαμπατζήδες. Το Ολυμπιακό στάδιο είναι ένα απέραντο ξέφραγο αμπέλι. Πολλοί είναι αυτοί που σε κάθε εντός έδρας ματς εισέρχονται με ντου, τα οποία η ΠΑΕ δεν έχει καταφέρει να περιορίσει. Με αποτέλεσμα να χάνει και έσοδα.

Επιπλέον η νέα… μόδα, είναι το πάνω διάζωμα. Είναι χαρακτηριστικό πως σε πολλά παιχνίδια η εικόνα του ΟΑΚΑ είναι διαφορετική στο πρώτο σφύριγμα του διαιτητή και εντελώς διαφορετική στο…15′, όπου τουλάχιστον 3.000 άτομα εμφανίζονται από το πουθενά στις ζυγές θύρες (2, 4, 6 και 8), όπου η «Ένωση» δεν εκδίδει εισιτήρια…

Πηγή: pamesports

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X