Οι…300 της «Βασίλισσας»

Οι…300 της «Βασίλισσας»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η πορεία της είναι μυθική. Η πρώτη ελληνική ομάδα που κατέκτησε ευρωπαϊκό κύπελλο (και το επανέλαβε χρόνια μετά), η πρώτη ελληνική ομάδα που συμμετείχε σε φάιναλ φορ κυπέλλου πρωταθλητριών, η πρώτη ελληνική ομάδα που έπαιξε στην Ευρώπη. Η μεγάλη ΑΕΚ, η μοναδική «Βασίλισσα» του ελληνικού μπάσκετ, έχει σήμερα μια τεράστια ιστορική στιγμή με αντίπαλο τη Χάποελ Ιερουσαλήμ. Η αποψινή αναμέτρηση, συμπληρώνει τον μαγικό και απίστευτο αριθμό των 300 αγώνων της ΑΕΚ στην Ευρώπη.
Η ΑΕΚ έχει μέχρι τώρα 299 συναντήσεις με θετικό απολογισμό. Μετρά 156 νίκες και 143 ήττες. Κάθε ματς μια ξεχωριστή ιστορία. Όπως εκείνη του πρώτου ματς, στις 16 Νοεμβρίου του 1958, όταν η ΑΕΚ υποδέχθηκε την ΟΚΚ Βελιγραδίου και ηττήθηκε με 84-76. Σε εκείνο το ματς η Ενωση είχε ηττηθεί από τους πανίσχυρους Γιουγκοσλάβους του θρυλικού Κόρατς, με την ομάδα να αποτελούν οι Καραμανλής 9, Δερμανούτσος 5, Τερκεσίδης 12, Παπαθανασίου 27, Σεβδίνογλου 6, Ευαγγελάτος 12, Μπαμπανικολός 5.
Η αποψινή αναμέτρηση έχει και έτερη ιστορική σημασία, καθώς αναδεικνύει πλέον τον Ντράγκαν Σάκοτα ως τον προπονητή με τις περισσότερες ευρωπαϊκές παρουσίες στον πάγκο της ΑΕΚ. Ο πρωταθληματικός τεχνικός ισοφάρισε το ρεκόρ του Ιβκοβιτς με τη Νιζνι και σήμερα θα γίνει πρώτος με 38 αγώνες, έχοντας απολογισμό 13 νικών και 24 ηττών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X