Εβγαλε τσαμπουκά, αλλά έ(Χ)ασε τη νίκη

Εβγαλε τσαμπουκά, αλλά έ(Χ)ασε τη νίκη
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η πρεμιέρα του Γκουστάβο Πογιέτ στον πάγκο της ΑΕΚ έκλεισε με θετικό πρόσημο. Η Ενωση έβγαλε πάθος και τσαμπουκά στο παιχνίδι της, ήλεγξε το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και είχε τις μεγάλες φάσεις για να το πάρει, αλλά τελικά έμεινε στο 0-0. Με κορυφαίο το πορτογαλικό δίδυμο των Σιμόες και Μπαρμπόσα και πολύ κεφάτο τον Μάνταλο, η ΑΕΚ επέβαλε τον ρυθμό της. Ο Ουρουγουανός διάβασε το παιχνίδι σωστά, έδειξε πως ακόμα δεν ξέρει απόλυτα το υλικό του και τις δυνατότητες του, αλλά έμεινε όρθιος με την ομάδα του.

Ο Πογιέτ ξεκίνησε το παιχνίδι με τη συνταγή των τελευταίων αναμετρήσεων. Δηλαδή, διάταξη 4-2-3-1, με μοναδική αλλαγή συγκριτικά με το ματς του περασμένου Σαββάτου με τον Ηρακλή, τον Κρισάντους αντί του τραυματία Αραβίδη. Την ίδια στιγμή, ο Αναστασίου τα έπαιξε όλα για όλα επιστρατεύοντας 4-4-2 με διάταξη ρόμβου στη μεσαία γραμμή και έχοντας στην επίθεση τους Μπεργκ και Καρέλη, με τον Νίνη σε επιτελικό ρόλο. Ηταν μοιραίο, πως οι «πράσινοι» είχαν περισσότερους παίκτες στον άξονα και μετέφεραν το παιχνίδι εκεί, δημιουργώντας ζητήματα με τον επιπλέον παίκτη στην άμυνα της ΑΕΚ.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά, προσπάθησε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Μπαρόχα. Η ΑΕΚ σταδιακά άρχισε να επιβάλει τον ρυθμό της. Με τον τρομερό Σιμόες να τρέχει σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου και να κλείνει τα κενά, οι «κιτρινόμαυροι» άρχισαν να μπαίνουν στο παιχνίδι. Αν ο Σιμόες έκανε όλη τη δουλειά αμυντικά, δημιουργικά ο παίκτης κλειδί λεγόταν Μπαρμπόσα. Αφιονισμένος ο Πορτογάλος, έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα του Παναθηναϊκού.

Ειδικά η πάσα που δίνει με τακουνάκι στον Βάργκας, θα μπορούσε να αποτελεί χάι λάιτ εκπομπής. Το πρόβλημα για την ΑΕΚ ήταν η δεξιά πλευρά. Ο Γκάλο βρέθηκε σε πολύ κακό φεγγάρι και ήταν πηγή κινδύνων για την Ενωση, με τον Παναθηναϊκό να φορτώνει την πλευρά του και να δημιουργεί ρήγματα. Σε κακή μέρα και ο Βάργκας, που έκανε πολλά αβίαστα λάθη, επιπόλαιες ενέργειες στη δημιουργία του παιχνιδιού και παράλληλα δεν βοηθούσε αμυντικά.

Η άμυνα του Παναθηναϊκού φαινόταν εύθραυστη στην «κιτρινόμαυρη» πίεση, που ασκούνταν κατά κύριο λόγο από την τριπλέτα Μάνταλου, Μπαρμπόσα, Σιμόες. Η ΑΕΚ κέρδιζε μπάλες στη μεσαία γραμμή, έκλεισε τους διαδρόμους προς την εστία του Μπαρόχα, αλλά κάτι έλειπε στην τελική επιλογή και έτσι δεν έβγαλε προσπάθειες προς την αντίπαλη εστία. Οι γηπεδούχοι, υπό την πίεση της εξέδρας που έκραζε από νωρίς, προσπάθησαν να φέρουν την πίεση προς την εστία της ΑΕΚ, αλλά δεν μπορούσαν να απειλήσουν ουσιαστικά και το ημίχρονο έληξε δίχως σκορ.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Αναστασίου έβαλε τον Κουτρουμπή ως κόφτη, επιχειρώντας να πάρει τα ηνία του ματς. Οι δύο ομάδες είχαν από μια καλή ευκαιρία (το δοκάρι του Μπεργκ και η κεφαλιά του Κρισάντους), αλλά το γκολ δεν ήρθε. Το πρόβλημα για την ΑΕΚ ήταν πως ο Παναθηναϊκός κυριαρχούσε στη μεσαία γραμμή και δεν υπήρχε καθαρό μυαλό για να κόψει τον «πράσινο» ρυθμό και να βγάλει τη μπάλα στην επίθεση. Ο Πογιέτ αντέδρασε με την είσοδο του Κορδέρο, αλλά δίχως να μετατρέψει τον σχηματισμό με τον Ισπανό να παίζει ως επιτελικός χαφ.

Αν και ιδιαίτερο, το σχήμα του Πογιέτ δούλεψε. Αμυντικά τουλάχιστον, καθώς η ΑΕΚ ανέκοψε τον ρυθμό του Παναθηναϊκού και έκλεισε τα κενά. Βέβαια, αυτόματα έχασε σε δημιουργία, καθώς ακόμα και ο κακός Βάργκας ήταν απειλή για την «πράσινη» άμυνα. Ο εξοβελισμός του Μάνταλου στα αριστερά στέρησε από την ΑΕΚ τη δυνατότητα να οργανώνει παιχνίδι, ο Μπαρμπόσα έμοιαζε απελπιστικά μόνος και ο Κρισάντους απομονωμένος στην επίθεση.

Ηταν φανερό πως το παιχνίδι κρινόταν σε λεπτές ισορροπίες. Η ΑΕΚ άγγιξε το γκολ με το φάουλ του Γκάλο, αλλά ο Στιλ απέκρουσε. Ο Πογιέτ έριξε στο παιχνίδι τον Μπουονανότε για να δώσει φρεσκάδα στη μεσαία γραμμή και να κάνει κάποια ατομική προσπάθεια. Στα λεπτά που απέμειναν ως το φινάλε, δεν υπήρξε κάποια σημαντική φάση όμως, με εξαίρεση μια ατομική προσπάθεια του Μάνταλου, όπου ο αρχηγός της ΑΕΚ γκρεμίστηκε με βίαιο τρόπο (και έφυγε υποβασταζόμενος από τον Νίκο Πανταζή), δίχως ο Μάνταλος να δώσει ούτε φάουλ.

Δείτε πως μετέφερε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Γ. Πογιέτ, 4-2-3-1): Μπαρόχα, Γκάλο, Ντίντακ, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Γιόχανσον, Σιμόες, Βάργκας (58’ Κορδέρο), Μάνταλος, Μπαρμπόσα (84’ Μπουονανότε), Κρισάντους

Παναθηναϊκός (Γ. Αναστασίου, 4-4-2): Στιλ, Μαρινάκης, Πράνιτς, Ταυλαρίδης, Σάντσεθ, Λαγός (37’ Ατζαγκούν), Ζέκα, Λουντ (46’ Κουτρουμπής), Νίνης (85’ Καλτσάς), Καρέλης, Μπεργκ

Ο Μάνταλος έδωσε κίτρινη στους Ντίντακ (56’), Μπεργκ (58’)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X