Ελντερ κερνούσε, «Μάκης» έπινε

Ελντερ κερνούσε, «Μάκης» έπινε
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Με ιδανικό τρόπο ξεκίνησε η ΑΕΚ την πορεία της στον θεσμό του κυπέλλου. Στο κατά τεκμήριο πιο δύσκολο ματς του ομίλου, η Ενωση πέρασε από την έδρα της Ξάνθης επικρατώντας της τοπικής ομάδας με 1-0. Η ομάδα του Μανωλά έκανε ώριμη και ουσιαστική εμφάνιση, είχε πολλές ευκαιρίες για να πάρει πιο άνετη νίκη, έχοντας σε εκπληκτική μέρα τον σούπερ Ελντερ Μπαρμπόσα και τον Μακόλεϊ Κρισάντους με ένστικτο σκόρερ.

Με τον αέρα που προσέφερε η εντυπωσιακή εμφάνιση και επικράτηση επί του Ηρακλή, η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο γήπεδο. Ο Μανωλάς έκανε τρεις αλλαγές στην 11άδα, τις δύο αναγκαστικές με τους Μπουονανότε και Κρισάντους και τον Σοϊλέδη αντί του Ντίντακ. Οι «κιτρινόμαυροι» ανέλαβαν τα ηνία, όλο το παιχνίδι περνούσε από τα πόδια του Μπουονανότε και ο «Μάκης» ήταν πολύ κεφάτος και έμπαινε μέσα σε όλες τις φάσεις, προκαλώντας προβλήματα στην άμυνα των γηπεδούχων.

Η ΑΕΚ είχε καλές στιγμές, κυρίως από στημένες φάσεις, αλλά το γκολ δεν ήρθε. Ειδικά η φάση με την κεφαλιά του Βάργκας που πέρασε άουτ, έμοιαζε βγαλμένη με…καρμπόν με το πρώτο γκολ του Βενεζουελάνου το Σάββατο. Αναγκαστικά η Ξάνθη έβγαλε δύναμη στο παιχνίδι της για να ανακόψει τους «κιτρινόμαυρους» και σταδιακά μετά το 20λεπτο, ισορρόπησε το παιχνίδι. Ποτέ όμως, δεν έγινε απειλητική για την εστία του Μπαρόχα.

Η μοναδική φάση για την Ξάνθη προέκυψε από αδράνεια της «κιτρινόμαυρης» άμυνας, αλλά η ταχύτατη παρέμβαση του Κολοβέτσιου δεν επέτρεψε να γίνει καν τελική προσπάθεια. Η ΑΕΚ συνέχισε να ελέγχει τον ρυθμό, είχε τον Μπαρμπόσα κεφάτο και τον Βάργκας με διάθεση, αλλά ο Μπουονανότε είχε βγει εκτός παιχνιδιού και έτσι οι περισσότερες προσπάθειες των «κιτρινόμαυρων» έμεναν ημιτελείς και δεν έφταναν σε τελικές προσπάθειες.

Η ΑΕΚ μπήκε ακόμα πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο. «Πολιόρκησε» την περιοχή της Ξάνθης και με στημένες φάσεις έδειχνε πως μπορούσε να απειλήσει. Και το έκανε με τον Μακόλεϊ Κρισάντους, που επιβεβαίωσε πως έχει δυνατότητες και με κοντινή προβολή, εκμεταλλεύθηκε την αδυναμία των γηπεδούχων να απομακρύνουν τη μπάλα και άνοιξε το σκορ. Η ΑΕΚ είχε εξαιρετικό ρυθμό και έφτιαχνε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, με τον Κρισάντους μεγάλο πρωταγωνιστή.

Με δεδομένη την κόπωση της ομάδας και το ντέρμπι που ακολουθεί, ο Μανωλάς προτίμησε να κλειδώσει την υπερπολύτιμη νίκη. Ετσι, απέσυρε τον Μπουονανότε και τον αντικατέστησε με τον Κορδέρο, μετατρέποντας τον σχηματισμό της ομάδας σε 4-3-3 (με τον Ισπανό και τον Σιμόες εσωτερικούς χαφ μπροστά από τον Γιόχανσον). Βέβαια, ο συγκεκριμένος σχηματισμός έχει αποδειχθεί στην πράξη πως δεν ταιριάζει στην ΑΕΚ και η ομάδα περιορίστηκε αρκετά σε παθητικό ρόλο.

Η Ξάνθη απειλούσε από στημένες φάσεις, αλλά ο Μπαρόχα βρισκόταν σε εξαιρετική κατάσταση και είχε την τεράστια επέμβαση στο 72’. Λίγο μετά η ΑΕΚ θα μπορούσε να «κλειδώσει» το ματς, αλλά ο Τσέναμο μπλόκαρε το πλασέ του Κρισάντους ή στην οβίδα του Μπαρμπόσα που έβγαλε εντυπωσιακά ο τερματοφύλακας της Ξάνθης. Ως το τέλος του ματς, παρά την απώλεια του Σιμόες, η ΑΕΚ δεν είχε κανένα πρόβλημα να κρατήσει τη νίκη και να μπει με ιδανικό τρόπο στο κύπελλο.

Δείτε πως μετέφερε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Σ. Μανωλάς, 4-2-3-1): Μπαρόχα, Σοϊλέδης, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Γιόχανσον, Σιμόες (85’ Τζανετόπουλος), Μπαρμπόσα, Βάργκας (79’ Πλατέλλας), Μπουονανότε (64’ Κορδέρο), Κρισάντους

Ξάνθη (Ρ. Λουτσέσκου, 4-2-3-1): Τσέναμο, Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Καρυπίδης (65’ Φλίσκας), Φάρκας, Βασιλακάκης (20’ Ελτον), Παπαστεργιανός, Ερέα, Ντινιτρόφ, Σολτάνι (56’ Κρίστοφερ), Ράνος

Ο Δελφάκης έδειξε κίτρινη κάρτα στους Μπαρόχα (69’), Κορδέρο (71’), Φάρκας (7’), Γουάλας (63’), Παπαστεριανός (76’)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X