Τζάμπα ήττα στην Τούμπα

Τζάμπα ήττα στην Τούμπα
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Την πρώτη ήττα της στο φετινό πρωτάθλημα γνώρισε η ΑΕΚ στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ με 2-1. Μία τζάμπα ήττα, δεδομένου πως η Ενωση θα μπορούσε να φύγει αλώβητη από το γήπεδο. Αν και έχασε πολύτιμο χρόνο με πειραματισμούς που δεν βγήκαν και μεγάλη ατολμία, η ΑΕΚ προηγήθηκε στο σκορ με κεφαλιά του Αραβίδη. Δικαιούται πέναλτι στο γκρέμισμα του Σιμόες από τον Κάτσε, αλλά ήταν άτυχη και έχασε με αχρείαστο πέναλτι που έκανε ο Σοϊλέδης.

Σε όλες τις αναλύσεις πριν την έναρξη του ματς, υπήρχε η εκτίμηση πως το δύσκολο διάστημα για την ΑΕΚ θα ήταν το πρώτο 15λεπτο. Το παράδοξο της υπόθεσης είναι πως σε αυτό το διάστημα, η Ενωση μπήκε δυνατά και ήλεγχε το παιχνίδι. Ο Δέλλας επέλεξε τελικά διάταξη 4-3-3 στη μεσαία γραμμή, με τον Γιόχανσον κόφτη και τους Ανάκογλου και Σιμόες εσωτερικούς χαφ, με στόχο να ελέγξει το κέντρο. Την ίδια στιγμή, οι Βάργκας και Μπουονανότε είχαν ελεύθερο ρόλο (τύποις έπαιζαν στα άκρα) πίσω από τον Αραβίδη και επιχειρούσαν να δημιουργούν παιχνίδι.

Στην αρχή η ΑΕΚ έδειχνε να ανταποκρίνεται. Υπήρχε οργάνωση, διατηρούσε την κατοχή της μπάλας, έφτασε δύο φορές κοντά στην περιοχή του (ασταθούς) Ολσεν και έδειχνε να στέκεται όπως έπρεπε στο γήπεδο. Σταδιακά όμως, μετά το 15λεπτο, η ΑΕΚ κατέρρευσε. Ο ΠΑΟΚ ανέλαβε πλήρως τα ηνία του αγώνα, οι παίκτες του Δέλλα δεν μπορούσαν να κρατήσουν ούτε κατ’ ελάχιστο τη μπάλα στην κατοχή τους και οι ευκαιρίες για τους γηπεδούχους γίνονταν η μία μετά την άλλη.

Το μεγάλο πρόβλημα της ΑΕΚ εντοπιζόταν στη μεσαία γραμμή. Εκεί όπου ο Γιόχανσον δεν μπορούσε να ηρεμήσει το παιχνίδι, να κλείσει διαδρόμους, να κόψει επιθέσεις, να δώσει σωστά τη μπάλα, να μην επιτρέψει δεύτερες επιθέσεις από τον ΠΑΟΚ. Τα ντουμπλαρίσματα που ήθελε ο Δέλλας στα άκρα δεν υπήρχαν ποτέ, με αποτέλεσμα οι Κωνσταντινίδης και Ροντρίγκεζ να αλωνίζουν. Αποκαλύφθηκαν έτσι και τα προβλήματα στην άμυνα με τις αργές αντιδράσεις και μόνο χάρη στα εξαιρετικά αντανακλαστικά του Μπαρόχα δεν υπήρξε σκορ σε αυτό το διάστημα.

Η ΑΕΚ έμπαζε και είχε απογοητευτική εικόνα. Αλλά η τύχη της χαμογέλασε με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Δέλλας δεν έκανε καμία αλλαγή, αλλά οι παίκτες του έφεραν για ένα δίλεπτο τη μπάλα στην πλευρά της περιοχής του ΠΑΟΚ. Και όταν ο Βάργκας έφερε γλυκά τη μπάλα στην περιοχή από εκτέλεση φάουλ, ο Αραβίδης εκμεταλλεύθηκε την άστοχη έξοδο του Ολσεν, βγήκε πρώτος στη μπάλα και άνοιξε το σκορ, κόντρα στη ροή της αναμέτρησης.

Ωστόσο, τα προβλήματα παρέμεναν. Οι παίκτες της ΑΕΚ δεν έμπαιναν με πάθος στις φάσεις και έχαναν σχεδόν όλες τις προσωπικές μονομαχίες. Μοιραία, ο ΠΑΟΚ βρισκόταν με πολύ άνεση σε θέση βολής μέσα στην περιοχή του Μπαρόχα. Ο Δέλλας αντέδρασε με την είσοδο του Μπαρμπόσα αντί του Βάργκας και την ταυτόχρονη αλλαγή του σχήματος με επαναφορά στο κλασικό 4-2-3-1 (με τον Ανάκογλου δεξιά, τον Μπουονανότε δεκάρι και τον Πορτογάλο αριστερά). Αμεσα ο Τούντορ τα έπαιξε όλα για όλα, με τον Μπερμπάτοφ στο ματς και τον Μακ να παίζει όλη τη δεξιά πλευρά.

Ενώ το παιχνίδι φαινόταν ισορροπημένο πλέον από την ΑΕΚ, ήρθε η ισοφάριση του ΠΑΟΚ από καραμπόλα στο κέντρο της άμυνας και τον Ροντρίγκεζ να σκοράρει σε τετ α τετ με τον Μπαρόχα. Ακόμα και τότε πάντως, η εικόνα του αγώνα δεν είχε καμία σχέση με αυτή του πρώτου μέρους. Με το σύστημα που ξέρει καλύτερα, η Ενωση ήλεγχε πλέον το παιχνίδι και αναπτυσσόταν ορθολογικά, κρατούσε τη μπάλα και είχε κλείσει τα (μεγάλα τουλάχιστον) κενά στην άμυνα της.

Ο Δέλλας έριξε στο παιχνίδι τους φρέσκους Μάνταλο και Πλατέλλα και η ΑΕΚ μετέφερε την πίεση στην εστία του Ολσεν. Εκεί μάλιστα υπήρξε το πέναλτι μαρς που έκανε ο Κάτσε στον Σιμόες, γκρεμίζοντας τον Πορτογάλο στα όρια της περιοχής, τη στιγμή που όπλισε για να εκτελέσει την εστία του ΠΑΟΚ. Ο Σιδηρόπουλος έκλεισε τα μάτια στην πεντακάθαρη παράβαση, αλλά έδωσε το μαρκάρισμα του Σοϊλέδη στον Τζιώλη και έδωσε τη δυνατότητα στον Αθανασιάδη να ανατρέψει το παιχνίδι.

Στο διάστημα που απέμενε η ΑΕΚ ήταν εξαιρετικά δύσκολο να αντιδράσει. Ακόμα και τότε πάντως, η Ενωση είχε αποθέματα και έναν σούπερ Μάνταλο που δεν το έβαζε κάτω. Είχε τη μεγάλη ευκαιρία με το σουτ του Μάνταλου από τη γωνία της περιοχής που κόντραρε στα σώματα και πέρασε κόρνερ, αλλά και τη νέα φάση από το γύρισμα του διεθνή μέσου με τη μπάλα να περνά παράλληλα από τη γραμμή του τέρματος και να μην υπάρχει κανείς να τη σπρώξει στα δίχτυα. Και αποκορύφωμα, την καρφωτή κεφαλιά στο 95’ που απέκρουσε εξ επαφής ο Ολσεν, στερώντας από την ΑΕΚ την ισοπαλία.

Δείτε πως μετέδωσε το παιχνίδι ζωντανά το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Τ. Δέλλας, 4-3-3): Μπαρόχα, Γκάλο, Σοϊλέδης, Κολοβέτσιος, Τζανετόπουλος, Γιόχανσον, Σιμόες, Ανάκογλου (76’ Πλατέλλας), Μπουονανότε (67’ Μάνταλος), Βάργκας (56’ Μπαρμπόσα), Αραβίδης

ΠΑΟΚ (Ι. Τούντορ, 3-5-2): Ολσεν, Βίτορ, Κόστα, Τζαβέλλας, Κωνσταντινίδης (59’ Μπερμπάτοφ), Σάμπο (46’ Κάτσε), Τζιώλης, Ροντρίγκες, Μακ, Πέλκας, Αθανασιάδης (89’ Μαλεζάς)

Ο Σιδηρόπουλος έδειξε κίτρινη κάρτα στους Βάργκας (39’), Μπουονανότε (43’), Σιμόες (67’), Μάνταλο (90’+), Κωνσταντινίδη (26’), Τζιώλη (58’), Τζαβέλλα (86’)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X