Μέγας είσαι Ντιέγκο

Μέγας είσαι Ντιέγκο
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Κάθε ορχήστρα θέλει τον δικό της μαέστρο. Κάθε στράτευμα επιζητά τον στρατηγό του. Κάθε ποδοσφαιρική ομάδα, τον ηγέτη της. Η ΑΕΚ τον βρήκε στο πρόσωπο του μεγάλου Ντιέγκο Μπουονανότε. Ο παικταράς από την Αργεντινή, εκείνος που αποκλήθηκε νέος Μαραντόνα στο ξεκίνημα της καριέρας του, έδωσε την πρώτη μεγάλη παράσταση. Εκστασιασμένοι, οι 30.000 Ενωσίτες που κατέκλυσαν το ΟΑΚΑ παρακολουθούσαν τον μεγάλο άσο και φώναζαν ρυθμικά το όνομα του.

Ο Ντιέγκο Μπουονανότε έκανε μαγικά πράγματα και δικαίωσε σε απόλυτο βαθμό το προσωνύμιο «μικρός μάγος». Χόρευε όλη την άμυνα του ΠΑΣ, μοίραζε μαεστρικά το παιχνίδι (δίχως να εκβιάζει προσπάθειες), έκανε πολλές…μέσες να σπάσουν. Κέρδισε ένα πέναλτι που αξιοποίησε ο ίδιος και πέτυχε ακόμα ένα γκολ, σήμα κατατεθέν της τεράστιας ποιότητας που διαθέτει, οδηγώντας την ΑΕΚ σε νίκη – με ανατροπή μάλιστα – με 2-1.

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης η ΑΕΚ ανέλαβε τα ηνία του αγώνα. Ωστόσο, είχε φλύαρη υπεροχή, δίχως να γίνεται απειλητική και έχοντας αρκετά νωθρές αντιδράσεις. Μοιραία, υπήρχε μόνο κυκλοφορία της μπάλας δίχως να υπάρχει ουσία στο παιχνίδι, ενώ την ίδια στιγμή υπήρχαν πολλά κενά στην άμυνα. Ο ΠΑΣ είχε δείξει τα…δόντια του σε 1-2 αντεπιθέσεις και έκανε τη ζημιά με την κούρσα (από τη σέντρα ως έξω από την περιοχή δίχως να τον κλείσει κανείς) του Ακόστα.

Θαρρείς και το γκολ αφύπνισε την ΑΕΚ, που άρχισε να μπαίνει στο ματς πραγματικά. Ο Μπουονανότε πήρε τη μπαγκέτα και όλα άλλαξαν μαγικά. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ πήρε πρωτοβουλίες και διαμόρφωσε τη ροή της αναμέτρησης. Αρχικά κερδίζοντας πέναλτι – όπου θα έπρεπε να υπάρξει και αποβολή με δεύτερη κάρτα στον Μιχαήλ – και ευστόχησε από τη βούλα και έπειτα με ένα σπάνιο χορευτικό άδειασε όλη την άμυνα και έδωσε προβάδισμα στην ΑΕΚ.

Οι «κιτρινόμαυροι» θα μπορούσαν να τελειώσουν το ματς στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους με τις δυο μεγάλες ευκαιρίες που ξόδεψε ο Κρισάντους από τη μικρή περιοχή. Και το χειρότερο είναι πως ο ΠΑΣ έδειχνε επικίνδυνος σε αντεπιθέσεις και στις στημένες μπάλες και απειλούσε την εστία του Μπαρόχα. Ο Δέλλας αντέδρασε ρίχνοντας στο ματς τον Αραβίδη στη θέση του Νιγηριανού, με τον διεθνή άσο να πηγαίνει στην κορυφή της επίθεσης.

Η έξοδος του Μπουονανότε πολύ νωρίς από το παιχνίδι, παρά τη χρησιμοποίηση του Βάργκας, έκοψε την Ενωση στα δύο. Οι «κιτρινόμαυροι» δεν μπορούσαν να κρατήσουν τη μπάλα, δέχονταν συνεχώς φάσεις από τον ΠΑΣ που πλαγιοκοπούσε συνεχώς την άμυνα της ΑΕΚ. Οι φιλοξενούμενοι ήταν επικίνδυνοι και από στημένες μπάλες, αλλά και εκμεταλλευόμενοι τη νωχελικότητα με την οποία αντιδρούσαν οι παίκτες της ΑΕΚ.

Ωστόσο, ήρθε η αποβολή του Μιχαήλ για μαρκάρισμα επί του Βάργκας για να απαλλάξει την ΑΕΚ από το άγχος. Οι «κιτρινόμαυροι» έφταναν με ευκολία στην εστία του Βελλίδη, αλλά δεν έκαναν σωστές επιλογές και δεν τελείωναν το ματς. Η απάντηση γι’ αυτό, ήταν η επανεμφάνιση σε επίσημο παιχνίδι του Πέτρου Μάνταλου έξι μήνες και δύο μέρες μετά τον τραυματισμό του. Με τον Μάνταλο μάλιστα να κινείται στην κορυφή της επίθεσης (με τον Αραβίδη αριστερά).

Η δεύτερη αποβολή του ΠΑΣ (απόλυτα δικαιολογημένο, με σκληρό μαρκάρισμα του Τζημόπουλου στον Μάνταλο) μετέφερε το ενδιαφέρον στον Μάνταλο και στο αν θα σκοράρει ξανά η ΑΕΚ. Ο Βάργκας δοκίμασε δύο φορές, αλλά ο Βελλίδης είχε απαντήσεις με εξαιρετικά ρεφλέξ. Και την τρίτη φορά δεν λάθεψε. Μάνταλος και Αραβίδης έκρυψαν τη μπάλα και ο Βάργκας από το ύψος του πέναλτι έκανε το 3-1.

Δείτε πως μετέφερε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Τ. Δέλλας, 4-2-3-1): Μπαρόχα, Γκάλο, Σοϊλέδης, Τζανετόπουλος, Κολοβέτσιος, Γιόχανσον, Σιμόες, Πλατέλλας, Μπουονανότε (63’ Βάργκας), Μπαρμπόσα (78’ Μάνταλος), Κρισάντους (57’ Αραβίδης)

ΠΑΣ Γιάννινα (Γ. Πετράκης, 4-4-2): Βελλίδης, Στρούνα, Ναδάλες, Μπέριος, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Τσουκαλάς, Τσάβες, Ακόστα (81’ Κοζορώνης), Μανιάς (67’ Φερφελής), Ιλιτς (46’ Γιάκος)

Ο Μάνταλος έδωσε κίτρινη στους Μιχαήλ (30’), Στρούνα (33’), Μπέριος (34’), Τζημόπουλος (38’), ενώ αποβλήθηκαν με δεύτερη κάρτα ο Μιχαήλ στο 74’ και ο Τζημόπουλος στο 80’

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X