Φιλ Σκραμπ, το "διαμάντι" που ανακάλυψε ο Σάκοτα

Στο Προολυμπιακό Σκραμπ και Ίνγκλις
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

scrubbΟ Φιλ Σκραμπ είναι ένας γκαρντ που θα μάθει για τα καλά ο κόσμος της ΑΕΚ σε λίγες εβδομάδες, όταν θα τον παρακολουθήσει από κοντά μετά το τέλος των υποχρεώσεών του με την Εθνική ομάδα του Καναδά. Ο 22χρονος από το Βανκούβερ είχε την ευκαιρία να δείξει στον προπονητή και τους συμπαίκτες του τι μπορεί να κάνει στο γήπεδο στο τουρνουά προετοιμασίας του Πουέρτο Ρίκο. Ο Σκραμπ μόλις τελείωσε το κολλέγιο, θεωρείται “θρύλος” στο Κάρλτον και η ΑΕΚ θα αποτελέσει το πρώτο του επαγγελματικό βήμα. Πρόκειται για τον μόνιμο MVP του κολλεγιακού πρωταθλήματος στον Καναδά τα τελευταία χρόνια, ενώ στα 5 χρόνια που αγωνίστηκε στους Ρέιβενς το ρεκόρ της ομάδας ήταν 102-3!

Στο Summer League του ΝΒΑ ήταν εξαιρετικός και απέδειξε στον Τζέι Τριάνο ότι αξίζει να κληθεί στην Εθνική. Σε μια ομάδα που δεν χωρά πια στη 12άδα ο Καρλ Ίνγκλις, ο Φιλ παίζει 25 λεπτά. Στο πρόσφατο τουρνουά “Τούτο Μάρτσαντ” που έγινε στο Πουέρτο Ρίκο, ο Σκραμπ έφτασε έχοντας δεδομένη τη θέση στην αποστολή ενόψει Προολυμπιακού και μέσα από τους αγώνες απέδειξε πως δεν θα είναι απλά μια λύση από τον πάγκο, αλλά ένας παίκτης που θα προσφέρει ουσιαστικά.

scrubbΟ συμπαίκτης του και μέλος των Ντάλας Μάβερικς, Ντουάιτ Πάουελ τόνισε πως πρόκειται για εξαιρετικό αμυντικό, που μπορεί να σκοράρει και ταυτόχρονα να ηγηθεί. Δεδομένη και η έφεση του στα τρίποντα, όπου αναδείχθηκε κορυφαίος της διοργάνωσης με 47%. Η εξέλιξη του Σκραμπ είναι ραγδαία και ουσιαστικά στο Πουέρτο Ρίκο βρήκε χρόνο ώστε να συστηθεί στο μπασκετικό κοινό. Ακολουθεί το Αμέρικας Τσάμπιονσιπ, το Προολυμπιακό τουρνουά, όπου εκεί θα αγωνιστεί σε υψηλότερο επίπεδο και θα μαζέψει πολύτιμες εμπειρίες.

Από το τουρνουά στο Μεξικό θα έχουμε ακόμη περισσότερα συμπεράσματα για την ποιότητα και τον τρόπο παιχνιδιού του. Πάντως μέχρι αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι ο Ντράγκαν Σάκοτα έχει ανακαλύψει ένα “διαμάντι”, που σύντομα -και για τα επόμενα 2 χρόνια- θα φορά τη φανέλα με τον Δικέφαλο.

ΝΙΚΟΣ ΚΑΠΙΡΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X