Μαυροκεφαλίδης: «Πολύ τυχερή η ΑΕΚ με τον Αγγελόπουλο»

Ο Μαυροκεφαλίδης υπέγραψε το συμβόλαιο του και ντύθηκε στα "κιτρινόμαυρα"
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

mavrokefalidis - μαυροκεφαλίδηςΤην πρώτη του μεγάλη συνέντευξη έδωσε ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης. Ο νέος σέντερ της ΑΕΚ δήλωσε στην «ΩΡΑ των σπορ»:

-Λουκά, έρχεσαι στην ΑΕΚ στην εποχή της αναγέννησής της. Μίλησες στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ για την δυναμική της ΑΕΚ, το ρόστερ και τον Ντράγκαν Σάκοτα, ότι καθόρισαν «εν πολλοίς» την επιλογή σου. Έπαιξε ρόλο στο «ναι» και η παρουσία του Μάκη Αγγελόπουλου;

«Νομίζω ότι αν δεν ήταν ο κύριος Αγγελόπουλος, δεν θα μιλούσαμε για μεγάλες προοπτικές για την ομάδα. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Δεν ξέρω τι γινόταν τα προηγούμενα χρόνια στην ΑΕΚ, αλλά σίγουρα τα πράγματα πλέον είναι σε πολύ καλή βάση».

-Μίλησες με τον μεγαλομέτοχο της ΚΑΕ; Ποια είναι η πρώτη εικόνα που σχημάτισες; «Σχημάτισα πολύ καλή εικόνα. Φαίνεται ότι αγαπάει πάρα πολύ την ομάδα. Από ότι καταλαβαίνω θέλει να κάνει χαρούμενους τους οπαδούς της ΑΕΚ. Αυτό είναι πολύ ωραίο. Είναι πάρα πολύ τυχερή η ΑΕΚ με τον Αγγελόπουλο. Είναι ομάδα με μεγάλη δυναμική, από άποψη κόσμου. Η ιστορία της ΑΕΚ υπάρχει, οπότε όλα οδεύουν προς το καλό».

-Ξέρουμε, ότι είσαι χαμηλών τόνων. Είναι χαρακτηριστικό αυτό της διαδρομής σου. Όμως, τι θα σημαίνει επιτυχία για την ΑΕΚ την ερχόμενη περίοδο;

«Δεν μπορούμε να μιλάμε για το τι θα είναι επιτυχία και τι όχι. Πρέπει να πηγαίνουμε βήμα-βήμα και να είμαστε υγιείς. Θα δούμε μέσα στην χρονιά. Πιστεύω ότι υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες, πολύ καλό προπονητικό επιτελείο, σοβαρή διοίκηση και χρειαζόμαστε την στήριξη του κόσμου. Είναι αστείο να μιλάμε από τόσο νωρίς για στόχους. Ούτε η… ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν το κάνει αυτό».

-Η μεταγραφή σου στην ΑΕΚ πανηγυρίστηκε, αλλά τα συναισθήματα ήταν ανάμεικτα λόγω της υπόθεσης Νίκου Δίπλαρου. Τι γεύση άφησε σε σένα αυτή η ιστορία και τι απόφαση θεωρείς ότι θα είναι η σωστή από πλευράς ΑΕΚ;

«Δεν μπορώ να πω ποια θα είναι η σωστή απόφαση. Είναι θέμα της διοίκησης».

-Ήταν πάντα επιθυμία σου να γίνεις μπασκετμπολίστας και μάλιστα σε υψηλό επίπεδο; Ή, ήθελες μικρότερος ν’ ασχοληθείς με άλλο άθλημα;

«Πάντα ήταν το όνειρο μου να παίξω μπάσκετ. Ο πατέρας μου, έβλεπε τις μεγάλες μάχες ΠΑΟΚ-Άρη, αφού είμαστε από το Κιλκίς και έτσι έβλεπα και εγώ από μικρός. Γενικά, είναι μεγάλη ευλογία για εμάς τους αθλητές, να κάνουμε αυτό που λατρεύουμε. Έχουμε κάνει το χόμπι μας, επάγγελμα. Είμαστε ευλογημένοι από τον Θεό».

-Είχες τηλέφωνα από φίλους σου, οπαδούς της ΑΕΚ, όταν ανακοινώθηκε η μεταγραφή σου;

«Βασικά με σταματάνε πολύ συχνά και εδώ στο Κιλκίς, όταν με βλέπουν στον δρόμο. Χαίρονται για μένα. Λογικό είναι να με συγχαίρουν οι φίλοι μου».

-Θα πηγαίνεις και στο ανοικτό του ΟΑΚΑ να βλέπεις την ποδοσφαιρική ΑΕΚ, ή δεν σε ενδιαφέρει το ποδόσφαιρο;

«Γενικά δεν παρακολουθώ ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά ποτέ μην λες ποτέ. Εννοείται ότι όταν μου δοθεί η ευκαιρία θα πάω να δω την ποδοσφαιρική ομάδα από κοντά».

-Ο υφυπουργός Αθλητισμού δήλωσε ευθέως την Τετάρτη (12/08) ότι υπάρχει συμφωνία με τον κύριο Αγγελόπουλο για το Κλειστό του Γαλατσίου. Τι σημαίνει η ΑΕΚ να έχει δικό της γήπεδο;

«Είναι πολύ σημαντικό. Από όλες τις πλευρές. Μπορεί να είναι δικό της γήπεδο για πολλές ώρες. Τώρα μοιράζεται με τον Παναθηναϊκό το ΟΑΚΑ. Θα είναι σημαντική διαφορά. Το Γαλάτσι έχει πολύ καλές εγκαταστάσεις».

-Με δεδομένο ότι έχεις αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο και στο εξωτερικό, πώς αντέχεις και διαχειρίζεσαι την τόση πίεση, που ασκούν κόσμος, δημοσιογράφοι κλπ στην Ελλάδα και πώς το εξηγείς;

«Είναι εντελώς διαφορετική πίεση, εν συγκρίσει με το εξωτερικό. Εκεί η πίεση είναι σωστή. Διαχειρίσιμη για την ομάδα. Εδώ πολλές φορές η πίεση αντί να γίνεται με σωστό τρόπο, γίνεται με λάθος. Δεν βοηθάει την κάθε ομάδα. Αυτό το έχω συνηθίσει. Έτσι είμαστε στην Ελλάδα».

-Πώς βίωσες το οικονομικό μπλακ άουτ της χώρας; Σκέφτηκες ας πούμε την ημέρα που εφαρμόστηκε το capitol control να φύγεις από τη χώρα και να βρεις ομάδα ξανά στο εξωτερικό; Και μιας ο λόγος, είχες προτάσεις από άλλες ομάδες;

«Αυτό ήταν το πιο πιθανό για μένα. Είχα και προτάσεις, αλλά δεν έγινε. Είμαι πολύ ικανοποιημένος που υπέγραψα με την ΑΕΚ. Το λιγότερο είναι το capital control. Βλέπουμε τα πολλά προβλήματα που έχουμε σαν χώρα. Οι άνθρωποι περνάνε πολύ δύσκολα, κάτι που είναι στενάχωρο. Μακάρι να φτιάξουν τα πράγματα».

-Έχοντας παίξει στο εξωτερικό, σε χώρες όπως οι Ισπανία, Ρωσία και Ιταλία, τι διαφορές έχεις εντοπίσει σε σχέση με το ελληνικό πρωτάθλημα;

«Πολλές διαφορές. Το ισπανικό πρωτάθλημα είναι πολύ πιο αθλητικό, γρήγορο. Δεν έχει τόσο πολλή σκέψη. Υπερισχύει το ταλέντο. Το ρωσικό όταν έπαιξα εγώ, έμοιαζε με το ελληνικό. Ήταν σε υψηλό επίπεδο, όπως είναι και τώρα. Το ιταλικό είναι πιο υποβαθμισμένο σε σχέση με την Ρωσία και την Ισπανία. Ο Έλληνας γενικά έχει μπασκετικό γονίδιο και παίζουμε πολύ σκεπτόμενο μπάσκετ. Υπάρχουν πολλές επιτυχίες σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο. Νομίζω ότι θα συνεχίζεται για πολλά χρόνια αυτό».

-Η ΑΕΚ επιστρέφει φέτος και στην Ευρώπη, αφού θα συμμετάσχει στο πιο δυνατό γκρουπ θεωρητικά, στο Eurocup, κόντρα σε Γαλατάσαραϊ, Νίζνι, Κράσνι, Χάποελ Ιερουσαλήμ και Νεπτούνας. Πόσο δύσκολο θα είναι το γκρουπ;

«Είναι πολύ δύσκολος όμιλος, αλλά πολλά θα είναι και τα οφέλη για την ομάδα, που θα συμμετάσχει. Σίγουρα το Eurocup δεν έχει καμία σχέση με την Ευρωλίγκα, αλλά είναι το προηγούμενο στάδιο για να πας εκεί. Ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να δει ωραία ματς και η ΑΕΚ θα παίξει στην Ευρώπη ύστερα από οχτώ χρόνια. Σίγουρα είναι δύσκολος όμιλος, θα πάμε βήμα-βήμα. Πρέπει να βλέπουμε το δάσος, όχι το δέντρο».

-Πως βλέπεις την Εθνική στο προσεχές Ευρωμπάσκετ; Έχει πιθανότητες για μετάλλιο; «Πιστεύω είναι το καλύτερο δυνατό ρόστερ, που επέλεξε ο κύριος Κατσικάρης. Σε τέτοια τουρνουά θες τύχη, μομέντουμ, κάποια παραπάνω σουτ. Είναι και θέμα συγκυριών, υπάρχουν τα χιαστί ματς. Είναι πολύ μικρό το χρονικό διάστημα που διεξάγεται το τουρνουά. Θες το κάτι παραπάνω εκτός από ικανότητα και χημεία. Η Εθνική Έχει όλα τα φόντα. Λίγο τύχη χρειάζεται και εύχομαι να κάνει κάτι πολύ καλό για την χώρα. Να δώσει χαμόγελο στον Έλληνα φίλαθλο».

-Στην Εθνική είναι και ένας συμπαίκτης σου, ο Σαρικόπουλος. Βλέπεις να καταφέρνει να μπαίνει στην τελική 12άδα;

«Δεν το ξέρω αυτό, είναι θέμα του κόουτς, αλλά σίγουρα έχει βελτιωθεί πολύ».

-Το 2006 είχες επιλεγεί στο Νο57 των Ντραφτ του NBA από τους Μινεσότα Τίμπεργουλφς. Τότε δεν ήταν τόσο εύκολο να παίξουν οι Έλληνες στις ΗΠΑ. Τώρα αυτό άλλαξε.

-Πως κρίνεις την παρουσία παικτών όπως οι Αντετοκούνμπο, Παπανικολάου, Κουφός και Καλάθης;

«Τα παιδιά είχαν καλή παρουσία. Παρακολουθούσα τα νέα κατά την διάρκεια της σεζόν, αλλά δεν έβλεπα τους αγώνες. Είχα δει πάντως έναν τελικό Ουόριορς-Καβαλίερς, αλλά δεν μου άρεσε ιδιαίτερα. Το περσινό καλοκαίρι είχα δει τους τελικούς Σπερς-Χιτ. Εκεί οι Σπερς έπαιξαν το καλύτερο μπάσκετ που έχω δει».

-Έχεις κάποιους παίκτες από το NBA, που να έχεις… ξεσηκώσει κινήσεις; «Σίγουρα, αγαπημένος μου ήταν ο Ακίμ Ολάζουον. Από τους τωρινούς παίκτες, μου αρέσει o Tιμ Ντάνκαν».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X