Πρώτα αποφασίζεις ποια ΑΕΚ θέλεις

Πρώτα αποφασίζεις ποια ΑΕΚ θέλεις

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

aek-αεκΔεν μπορώ να πω, ότι δεν περίμενα να έρθει κάποια στιγμή. Χρονικά το τοποθετούσα πιο πίσω, αλλά είναι πολλά αυτά που κουβαλά αυτή η ομάδα πάνω της. Ισως να είναι και καλύτερα, για να ξεκαθαρίσουν τα πάντα από την αρχή και να μην υπάρχει μουρμούρα σε όλο τον χρόνο. Κατά την άποψη μου, πριν φτάσουμε σε κάθε επιμέρους συζήτηση, το βασικό που πρέπει να αποφασίσει ο καθένας εξ ημών και πρώτιστα η διοίκηση είναι ποια ΑΕΚ θέλουν. Να ορίσουν τη φιλοσοφία που θα κινείται η ομάδα και να μπουν σε αυτό το πλαίσιο όσοι θέλουν και μπορούν.

Ηδη, γίνεται εμφανές σε όλους πως υπάρχουν ζητήματα όπου προκύπτει διαφορετική προσέγγιση. Για την ΑΕΚ είναι περιττό και άκομψο να δηλωθεί πως πηγαίνει για το πρωτάθλημα. Αλλά αυτός είναι ο στόχος. Και το μίνιμουμ των απαιτήσεων είναι πως αυτή η ομάδα θα πρέπει να είναι ανταγωνιστική και διεκδικήτρια της κούπας μέχρι το τέλος. Δεν πρέπει να θεωρείται ταμπού, να συζητά κάποιος για το πρωτάθλημα. Αυτός είναι ο στόχος της ΑΕΚ και η μη κατάκτηση του τίτλου θα συνιστά αποτυχία. Και δεν χρειάζονται κωμικές αναφορές για ομάδα που ανέβηκε φέτος κατηγορία.

Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να ξεκαθαριστεί ποια ΑΕΚ δημιουργείται. Επειτα, όλα θα λυθούν εύκολα και δεν θα υπάρχουν διαφορετικές φωνές και αυτή η ακατάσχετη γκρίνια. Σας έχω πει ξανά για τις μεταγραφές, πως η ΑΕΚ είναι πολύ μπροστά από κάθε άλλη ομάδα. Εχει κάνει οκτώ ποιοτικές προσθήκες, έχει έναν ολόκληρο μήνα για να κάνει τις δύο που ήταν εξ αρχής συμφωνημένες και ό,τι άλλο απαιτηθεί στην πορεία. Δεν κατανοώ πως η κουβέντα αφορά τα χρήματα που έχουν δοθεί και ποιο είναι το μπάτζετ. Δεν υπάρχει μπάτζετ για να μην έχει κανείς ψευδαισθήσεις. Η ΑΕΚ προχωρά με βάση πλάνο και θα κάνει όσες κινήσεις κριθούν απαραίτητες.

Μου φαίνεται πραγματικά ακατανόητο πως εν έτει 2015 υπάρχει ακόμα σε κάποιους η αντίληψη πως αν σκορπάς χρήματα στις μεταγραφές θα φτιάξεις μεγάλη ομάδα. Μεταγραφές είναι απαραίτητες, αλλά σε ομάδες που δεν έχουν ανάγκη – ή δεν θα έπρεπε να έχουν ανάγκη – να κάνουν κινήσεις εντυπωσιασμού είναι τελείως περιττό. Ενδιαφέρει κανέναν με πόσα έκλεισε ο Τζεμπούρ ή πόσα γκολ θα βάλει ο Τζεμπούρ; Η λογιστική αντίληψη, δεν οδηγεί πουθενά.

Είναι αλήθεια πως η εικόνα της ομάδας δεν ήταν καλή στο τελευταίο φιλικό. Είναι προφανές πως υπάρχουν αρκετά νέα πρόσωπα που θέλουν χρόνο για να «δέσουν», πως υπάρχουν πειραματισμοί και ο Δέλλας ψάχνει να βρει με ποιους θα πορευθεί. Στο δικό μου μυαλό, τα ζητήματα της προετοιμασίας αφορούν αφ’ ενός την έλλειψη εναλλακτικού αγωνιστικού πλάνου που δεν έχει δουλευθεί καθόλου και αφ’ ετέρου, την τοποθέτηση κάποιων παικτών (Αραβίδης, Μπαρμπόσα για παράδειγμα) σε θέσεις που αποδεδειγμένα δεν είναι εκείνες που μπορούν να αποδώσουν καλύτερα.

Τα ίδια και χειρότερα σε ό,τι αφορά τα μέλη της ομάδας. Πρωτοφανής αμφισβήτηση για πρόσωπα με επιστημονική κατάρτιση και πολυετή εμπειρία. Κράξιμο σε όλους για ιατρικά θέματα, λες και πρόκειται για μια συνταγή μαγειρικής. Αγνοώντας πως πίσω από κάθε επέμβαση, θεραπεία, αποκατάσταση, υπάρχει ο παράγοντας άνθρωπος που κάνει κάθε περίπτωση διαφορετική. Η ΑΕΚ διαθέτει εξαιρετικό, ίσως το καλύτερο τεχνικό και ιατρικό τιμ, αλλά συνεχώς αμφισβητείται με καφενειακές προσεγγίσεις εκ των έσω.

Όλα αυτά, είναι στοιχεία που έχουν χρόνο να δουλευτούν, να βελτιωθούν, να αλλάξουν. Θα είναι πολύ πιο εύκολα, εάν συνοδεύονταν από θετική αύρα. Δικαιολογώ μέχρι ενός σημείου πράγματα για έναν λαό που έχει υποστεί πολλά και έχασε τον προσανατολισμό του. Αλλά αν αυτός δεν βρεθεί, εάν δεν υπάρξει ξανά συστράτευση προς έναν κοινό στόχο, απλά θα ρίχνουμε μύλο στην εσωστρέφεια και στην άνευ ουσίας κριτική.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X