Ο προγραμματισμός της ΑΕΚ για τη νέα σεζόν και η περίπτωση του Δημήτρη Κατσίβελη

Ο προγραμματισμός της ΑΕΚ για τη νέα σεζόν και η περίπτωση του Δημήτρη Κατσίβελη
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ÊÁÔÓÉÂÅËÇÓ ÌÏÕÑÔÏÓ  ÁÑÇÓ - ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ (ÐËÅÉ ÏÖ BASKET LEAGUE 2014-2015)KATSIVELIS MOURTOS  ARIS - OLYMPIAKOSΗ ΑΕΚ θα ξεκινήσει την προετοιμασία ενόψει της νέας σεζόν στη Basket League την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, σε κάτι λιγότερο από δύο μήνες. Χρόνος αρκετός για να σχηματιστεί το ρόστερ της επόμενης περιόδου, ωστόσο ο προπονητής με τους συνεργάτες του δουλεύουν εντατικά κάθε μέρα για να συνθέσουν έγκαιρα και με τα καλύτερα δυνατά συστατικά, τον κορμό της νέας ΑΕΚ.

Η σεζόν που ολοκληρώθηκε άφησε στη «Βασίλισσα» μόνο τρεις παίκτες με συμβόλαια. Ντούσαν Σάκοτα, Ζήσης Σαρικόπουλος και Μιχάλης Καμπερίδης. Οπότε γίνεται αντιληπτό πως οι διαθέσιμες θέσεις στο ρόστερ είναι πολλές, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχει επιθυμία από τη διοίκηση για ανανέωση συνεργασίας με ορισμένους παίκτες από την περασμένη περίοδο.

Η περίπτωση του Μαλίκ Χέρστον είναι χαρακτηριστική. Από εκεί και πέρα υπάρχουν εξωτερικοί παράγοντες που επηρεάζουν το μέλλον ορισμένων παικτών. Όπως ο Ποπς Μενσά Μπονσού που τιμωρήθηκε με αποκλεισμό δύο ετών ή ο Σκότι Ουίλμπεκιν που θα πάρει μέρος στο Summer League του ΝΒΑ, δίνοντας προτεραιότητα στο αμερικανικό όνειρό του.

Είναι πολλές και διάφορες οι περιπτώσεις, αλλά ας πάμε στα δεδομένα. Η ΑΕΚ έκλεισε γρήγορα τον Μαρκ Κάρτερ, έναν ποιοτικό παίκτη, αποτελεσματικό σε επίθεση και άμυνα, που γνωρίζει άριστα το πρωτάθλημα και θα βοηθήσει πολύ στις θέσεις 2-3. Από εκεί και πέρα η Ένωση κινείται σε πολλά μέτωπα ταυτόχρονα, με διάθεση να αποκτήσει ποιοτικούς Έλληνες και να προσθέσει ξένους, ικανούς να κάνουν τη διαφορά.

katsivelisΣτην πρώτη κατηγορία ανήκει ο Δημήτρης Κατσίβελης. Στα 23 του χρόνια ο υψηλόσωμος (1.97μ.) πλέι μέικερ αποτελεί μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα περίπτωση. Μπορεί να είχε περιορισμένο χρόνο συμμετοχής φέτος στον Ολυμπιακό, όμως έχει αποκτήσει πλούσιες παραστάσεις και εμπειρίες σε αυτά τα 5 χρόνια που έμεινε στον Πειραιά. Είχε ρόλο στα κερδισμένα φάιναλ φορ του Ολυμπιακού, διαθέτει τεράστιο κίνητρο για να βρει και πάλι χρόνο συμμετοχής και η προοπτική της ΑΕΚ τον ενδιαφέρει πολύ. Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε επαφή το τελευταίο διάστημα και σύντομα θα υπάρχουν εξελίξεις, με ισχυρή την πιθανότητα ο νεαρός γκαρντ να φορέσει τα κιτρινόμαυρα.

H AEK κινείται με προσοχή στις μεταγραφές. Οι επιλογές είναι μελετημένες και σταδιακά το ρόστερ θα σχηματίζεται. Κι όλα αυτά χωρίς βιασύνη, άλλωστε επιδίωξη του Ντράγκαν Σάκοτα είναι να έχει μαζί του στην προετοιμασία το 80% του ρόστερ.

ΝΙΚΟΣ ΚΑΠΙΡΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X