Μια ΑΕΚ ελληνική, που θα μάχεται στην άμυνα και θα είναι σταθερά στην Ευρωλίγκα

Μια ΑΕΚ ελληνική, που θα μάχεται στην άμυνα και θα είναι σταθερά στην Ευρωλίγκα
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ÁÅÊ - ÁÑÇÓ (ÐËÅÉ ÏÖ BASKET LEAGUE 2014-2015)AEK - ARIS«Κανείς δεν είναι μεγαλύτερος από την ΑΕΚ και ένα αποτέλεσμα ή μία χρονιά δεν αλλάζει το μέγεθός της»! Ο Ντράγκαν Σάκοτα μιλώντας στους ρεπόρτερ της Ένωσης επισήμανε τα βήματα προόδου που έκανε η ομάδα σε όλους τους τομείς, χαρακτήρισε δίκαιη την 5η θέση και πλέον προετοιμάζει την ΑΕΚ της επόμενης σεζόν, δουλεύοντας παράλληλα στο μακροπρόθεσμο πλάνο του για τις ακαδημίες.

Η βελτίωση του αγωνιστικού κομματιού, η οργάνωση του τμήματος και η επιστροφή της ομάδας στην καθημερινότητα του κόσμου της, ήταν οι πρώτοι στόχοι της διοίκησης του Μάκη Αγγελόπουλου, οι οποίοι έγιναν πραγματικότητα. Άπαντες στην ΑΕΚ δουλεύουν εντατικά και οι βάσεις για κάτι πολύ καλύτερο στο μέλλον έχουν ήδη μπει. Ωστόσο, όπως τόνισε ο κόουτς Σάκοτα, το αγωνιστικό κομμάτι ξεκινά από την αρχή, καθώς η εικόνα του ρόστερ θα διαφοροποιηθεί σε σημαντικό βαθμό.

Η ΑΕΚ της περιόδου 2015-16 θα βασιστεί σε ποιοτικούς Έλληνες και τα ονόματα διεθνών παικτών δεν έλειψαν από τη συζήτηση. «Θέλουμε παιδιά όπως ο Ζήσης ή ο Μπουρούσης. Το κόστος των Ελλήνων διεθνών είναι πολύ υψηλό, αλλά θα είμαστε ευχαριστημένοι αν αποκτήσουμε έναν από τους δύο», το σχόλιο του κόουτς.

Σχετικά με τους ξένους, ο κ.Σάκοτα ξεκαθάρισε πως άπαντες είναι υπό εξέταση. Υπάρχει ικανοποίηση από την απόδοση όσων αποκτήθηκαν μέσα στη σεζόν, αλλά ως γνωστόν εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, οπότε εξετάζονται κι άλλες περιπτώσεις. Προτεραιότητα ωστόσο, αποτελεί η παραμονή του Μαλίκ Χέρστον και διάθεση των δύο πλευρών είναι να συνεχιστεί η συνεργασία. Η διοίκηση περιμένει τις επόμενες μέρες την απάντηση του Αμερικανού και αυτή τη στιγμή επικρατεί αισιοδοξία πως o 28χρονος σμολ φόργουορντ θα φορέσει και πάλι τα κιτρινόμαυρα.

ÓÕÍÅÍÔÅÕÎÇ ÔÕÐÏÕ ÔÏÕ ÐÑÏÐÏÍÇÔÇ ÔÇÓ ÁÅÊ ÍÔÑÁÃÊÁÍ ÓÁÊÏÔÁΣτην προετοιμασία που θα ξεκινήσει στις 24 Αυγούστου, ο Ντράγκαν Σάκοτα θέλει να έχει μαζί του τουλάχιστον το 80% του ρόστερ. Αυτό σημαίνει πως ο προγραμματισμός εξελίσσεται ταχύτατα και οι περισσότερες θέσεις στην ομάδα θα «κλειδώσουν» άμεσα. Οι μοναδικοί παίκτες που έχουν συμβόλαιο με την ΑΕΚ, είναι οι Σαρικόπουλος, Σάκοτα και Καμπερίδης. Επιθυμία προπονητή και διοίκησης είναι αρκετοί από τους παίκτες που θα αποκτηθούν, να έρθουν με διετή συμβόλαια. Ο κ.Σάκοτα θέλει ταυτόχρονα να έχει στα χέρια του ένα υλικό που θα αποδώσει καλύτερα αμυντικά. Το μεγάλο πρόβλημα της ΑΕΚ ήταν η αμυντική της συμπεριφορά και ο κόουτς θα προσθέσει στην ομάδα παίκτες που θα την θωρακίσουν σε αυτόν τον τομέα.

Ο στόχος της ΑΕΚ για την επόμενη περίοδο είναι ξεκάθαρος. Ένα βήμα παραπάνω. Τετράδα και από εκεί και πέρα, ότι προκύψει. «Θα έχουμε ικανή ομάδα για κάτι τέτοιο. Θέλουμε να βελτιωθούμε σε όλους τους τομείς, έχουμε στόχους, όνειρα και σταδιακά θέλουμε να γίνουμε ομάδα Ευρωλίγκας».

Σε αντίθεση με πέρυσι, η ΑΕΚ αυτή τη χρονιά θα φτιάξει από την αρχή σε σωστές βάσεις το «οικοδόμημά» της, αλλά ταυτόχρονα κοιτάζει στο μέλλον με την αναδιάρθρωση της ακαδημίας της. Σκάουτινγκ και δοκιμές παικτών είναι σε εξέλιξη. Η Ένωση σύντομα στοχεύει να έχει στον έλεγχο της 1.000 παιδιά, που θα αποτελούν μέλη της ακαδημίας της ή θα ανήκουν σε συνεργαζόμενα σωματεία.

Σύντομα θα οριστικοποιηθεί ο χώρος που θα φιλοξενούνται οι ακαδημίες της ομάδας, ενώ για την πρώτη ομάδα, η επιτυχημένη συνεργασία με το ΟΑΚΑ θα συνεχιστεί και την επόμενη σεζόν. Η «Βασίλισσα» θα δίνει εκεί τους αγώνες της, αλλά στο μυαλό του Ντράγκαν Σάκοτα υπάρχει το κλειστό στο Γαλάτσι. «Το Γαλάτσι είναι όνειρο για μένα, διαθέτει απίστευτες εγκαταστάσεις και θέλω να γίνει το σπίτι μας. Προς το παρόν όμως θα μείνουμε στο Ολυμπιακό στάδιο».

ΝΙΚΟΣ ΚΑΠΙΡΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X