Ευτυχώς στη ζωή που υπάρχεις κι εσύ

"Εχουμε σοβαρότερα πράγματα να κάνουμε"

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

kougias1-κουγιαςΚι εκεί που περνάει η ώρα και αναρωτιέσαι: “Τι μπάλα βλέπουμε πάλι σήμερα”, αναζητώντας τους λόγους για την εικόνα της ΑΕΚ στο ματς με την Παναχαϊκή, έρχεται ο Αλέξης Κούγιας και δίνει μια διαφορετική …νότα στην αναμέτρηση. Το έκανε να έχει σασπένς, γιατί η αλήθεια είναι ότι είχαμε βαρεθεί απ’ το θέαμα που παρακολουθούσαμε μέχρι εκείνο το σημείο. “Θα το διακόψει οριστικά το παιχνίδι ο Γιάχος; Θα το συνεχίσει; Θα τσακωθεί με έναν μόνο αστυνομικό Ο Κούγιας; Για ποιο λόγο αυτός ο ήρεμος άνθρωπος έγινε “αγρίμι” στα τελευταία λεπτά του αγώνα;” Ερωτήματα τα οποία μας έκαναν να σκεφτούμε και να …προβληματιστούμε για το τι μέλλει γενέσθαι στην αναμέτρηση, αλλά και γενικά προς τα που οδεύει αυτό το δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αλλάξαμε παραστάσεις βρε αδερφέ. Αναπνεύσαμε τα σπρέι πιπεριού και συνεχίσαμε να παρακολουθούμε τον αγώνα …κατς που εξελισσόταν σε απόσταση αναπνοής από τις θέσεις μας. Λίγο το έχετε;

Τι μας είπε (μεταξύ πολλών άλλων) ο κ. Κούγιας στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε το παιχνίδι; Ότι είχε την αντίδραση αυτή επειδή για πάρα πολύ ώρα τον έβριζαν οι φίλαθλοι της ΑΕΚ. Μάλιστα. Τότε μάλλον είχε δίκιο να επιτεθεί φραστικά εναντίον του αστυνομικού που καθόταν παρακάτω, αφού άλλωστε ήταν η πρώτη φορά στα χρονικά που πρόεδρος ομάδας ακούει τον κόσμο να βρίζει αυτόν και τα μέλη της οικογένειάς του. Για να το σοβαρέψουμε. Εννοείται ότι δε λέω πως είναι σωστό. Αν είναι δυνατόν. Το αντίθετο πιστεύω. Είναι απαράδεκτο, αλλά φανταστείτε κάθε φορά που οι φίλαθλοι έβριζαν τον πρόεδρο μιας ομάδας, αυτός να αντιδρούσε με τον τρόπο που το έκανε χθες ο κ. Κούγιας. Δε θα τελείωνε ούτε ένα παιχνίδι και κάθε εβδομάδα τα αστυνομικά τμήματα θα γέμιζαν με προέδρους και αστυνομικούς.

Πάμε τώρα και στα αγωνιστικά. Κακή η ΑΕΚ για ένα ακόμα παιχνίδι, αλλά έχω την εντύπωση ότι τουλάχιστον για χθες υπάρχουν δικαιολογίες. Οι περισσότεροι παίκτες δεν έχουν παίξει ποτέ μεταξύ τους στην ίδια ενδεκάδα. Ο Ζόριτς αγωνίστηκε σε μια νέα θέση γι’ αυτόν, ως δεξί εξτρέμ. Απουσία λόγω ξεκούρασης αρκετών ποδοσφαιριστών και το κυριότερο: Έλλειψη κινήτρου. Είτε το πιστεύουμε, είτε όχι, τα πάντα έχουν τελειώσει. Τόσο η άνοδος όσο και η πρώτη θέση. Ας μη γελιόμαστε. Η ΑΕΚ όσο κακά κι αν παίξει στα επόμενα τρία ματς δεν πιστεύω ότι μπορεί να χάσει τον τίτλο. Το μοναδικό κίνητρο που θα έπρεπε να έχουν ορισμένοι είναι ατομικό. Για να δείξουν σε όλους ότι αξίζουν να βρίσκονται και τη νέα σεζόν στην ομάδα.

Αφήνω για το τέλος τον Φώτη Καραγκιολίδη. Θεωρώ ότι είναι απ’ αυτούς που έχουν αδικηθεί φέτος (αν και θα πρέπει να σημειώσω ότι ο Γιάννης Ανέστης που αποτέλεσε βασική επιλογή πραγματοποίησε πολύ καλή σεζόν) και εξηγώ το γιατί. Παρά τα εξαιρετικά στοιχεία που μας έδειξε πέρυσι, τη φετινή σεζόν πήρε την πρώτη του συμμετοχή μόλις την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και μάλιστα κατάφερε να ξεχωρίσει. Μέχρι τότε βρισκόταν μεταξύ εξέδρας και πάγκου. Από εκείνο το ματς με τον Άλιμο πέρασαν άλλα έξι για τα πλέι οφ, στα οποία δεν συμπεριλήφθηκε ούτε μια φορά στην αποστολή. Από την εξέδρα, χθες μπήκε ξανά στην αρχική ενδεκάδα και πριν προλάβει να θυμηθεί πως είναι να υπερασπίζεσαι την εστία, έκανε λάθος εκτίμηση στο γκολ της Παναχαϊκής. Λάθος του, αυτό είναι αλήθεια. Από εκείνο το σημείο όμως και μέχρι το φινάλε του ματς, κράτησε την ΑΕΚ “ζωντανή” σε τουλάχιστον τέσσερις περιπτώσεις και ήταν απ’ τους ελάχιστους που κατάφεραν να ξεχωρίσουν. Για μένα αυτό δείχνει ότι για να κριθεί σωστά ενόψει της επόμενης σεζόν (όπως και όλοι οι παίκτες άλλωστε) θα έπρεπε να έχει πάρει περισσότερες ευκαιρίες, έχοντας μια ροή στην αγωνιστική του παρουσία. Ο Καραγκιολίδης άλλωστε μετρά μόλις δυο επίσημες συμμετοχές. Όσες δηλαδή έχει μόνο ο νεαρός Σβάρνας. Όλοι οι υπόλοιποι παίκτες του ρόστερ έχουν από πέντε και πάνω.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X