Μια ΑΕΚ εντυπωσιακή σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού, έτοιμη για το μπρέικ

Μια ΑΕΚ εντυπωσιακή σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού, έτοιμη για το μπρέικ
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ÁÅÊ - ÁÑÇÓ (ÐËÅÉ ÏÖ BASKET LEAGUE 2014-2015) AEK - ARISΗ ΑΕΚ πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση εναντίον του Άρη, ισοφάρισε τη σειρά των προημιτελικών (1-1), φτάνοντας παράλληλα σε διαφορά 38 πόντων, φαινόμενο εξαιρετικά σπάνιο για επίπεδο πλέι οφ και ειδικά μεταξύ ομάδων που θεωρούνται ισοδύναμες.

Η Ένωση με τη βοήθεια του κόσμου της, παρέσυρε τον Άρη σε έναν ρυθμό που δεν ήταν εφικτό να ακολουθήσει. 25-6 ήταν το επιμέρους σκορ στο δεύτερο δεκάλεπτο! Εκεί κρίθηκαν τα πάντα. Ίνγκλις (17π.) και Μενσά Μπονσού (12π., 5ρ., 6 κερδ. φάουλ) βρήκαν τον γνωστό τους ρυθμό, Μιλόσεβιτς (10π., 7 ρ.) και Σάκοτα (9π.) ήταν σταθερά καλοί. Η ΑΕΚ σούταρε με 65% στα δίποντα (24/37), ενώ ήταν απειλητική και έξω από τα 6,75 με 39% (9/23).

Ταυτόχρονα, οι παίκτες του Ντράγκαν Σάκοτα κυριάρχησαν στα ριμπάουντ, «κατεβάζοντας» 16 περισσότερα από τον αντίπαλο (38-22). Η εικόνα της καλής λειτουργίας της ομάδας φαίνεται επίσης στον τομέα των ασίστ (19 έναντι 12), αλλά και στο πάθος που έβγαλαν οι παίκτες στην άμυνα (8 κλεψίματα). Οι 54 πόντοι άλλωστε συνιστούν φετινό αμυντικό ρεκόρ για τη “Βασίλισσα”.

Ο Άρης είχε κάποιες καλές επιλογές κυρίως με τρίποντα στο ξεκίνημα, όπως πολύ γρήγορα εγκλωβίστηκε. Ο Βεζένκοφ αφοπλίστηκε για δεύτερο σερί ματς και έφτασε στους 10 πόντους στο τέλος, όταν τα πάντα είχαν κριθεί.

Στα κέρδη της ΑΕΚ πρέπει να υπολογίσουμε και το ροτέισον. Όχι μόνο στην οικονομία δυνάμεων, καθώς κανείς δεν αγωνίστηκε περισσότερο από 23 λεπτά, αλλά κυρίως στους παίκτες που βγήκαν στην… επιφάνεια αποδεικνύοντας πως είναι σημαντικές μονάδες.

Κασελάκης και Παπαντωνίου φώναξαν «παρών», ενώ μετά από καιρό είδαμε τους Τσιάκο και Πολυτάρχου, με τον τελευταίο να διαμορφώνει το σκορ με τρίποντο από τα 8 μέτρα στο τέλος.

Η ΑΕΚ ετοιμάζεται πλέον για το «Αλεξάνδρειο». Καλείται να διατηρήσει τη συγκέντρωσή της, διαγράφοντας τον αγώνα του Σαββάτου. Άλλωστε, στα πλέι οφ δε μετρούν οι διαφορές. Είτε με 2, είτε με 38 πόντους, η σειρά είναι στο 1-1 και στη Θεσσαλονίκη ίσως και πάλι ο αγώνας να κριθεί στις λεπτομέρειες. Και η ΑΕΚ πρέπει να είναι έτοιμη να τις διαχειριστεί.

ΝΙΚΟΣ ΚΑΠΙΡΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X