Η ΑΕΚ έχει τη δυναμική να ξεπεράσει τα προβλήματα και να φτάσει στα ημιτελικά

Η ΑΕΚ έχει τη δυναμική να ξεπεράσει τα προβλήματα και να φτάσει στα ημιτελικά
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ÌÅÍÓÁ ÌÐÏÍÓÏÕ ÂÅÆÅÍÊÏÖ  ÁÑÇÓ - ÁÅÊ (ÐËÅÉ ÏÖ BASKET LEAGUE 2014-2015)MENSAH BONSOU VEZENKOV  ARIS - AEKΗ ΑΕΚ επέστρεψε στα πλέι οφ της Α1 μετά από 7 χρόνια, αυτό όμως δεν αρκεί για να ικανοποιήσει τις φιλοδοξίες της. Μπορεί να ηττήθηκε από τον Άρη στη Θεσσαλονίκη (71-69), ωστόσο έδειξε ότι μπορεί να φτάσει τη σειρά σε τρίτο αγώνα και πως έχει τη δυναμική να «σπάσει» την έδρα του αντιπάλου της. Η Ένωση βελτίωσε την αμυντική της συμπεριφορά, έβγαλε πάθος στη διεκδίκηση των ριμπάουντ και είχε αντίδραση, μαζεύοντας άμεσα τη διαφορά στις περιπτώσεις που ο Άρης ξέφευγε στο σκορ.

Ο Ντράγκαν Σάκοτα εξαρχής είχε προβλήματα να λύσει, καθώς δεν είχε στη διάθεσή του κάποια από τα σημαντικότερα όπλα του. Ο Μαλίκ Χέρστον τέθηκε εκτός μάχης, λόγω της κάκωσης στον ώμο, ενώ ο Ποπς Μενσά Μπονσού ήταν αναμενόμενο πως δεν θα μπορούσε να βοηθήσει για πολύ. Ο Βρετανός χρησιμοποιήθηκε για 10 λεπτά, πάλεψε, αλλά απολύτως λογικά δεν είχε την απαραίτητη ενέργεια, μετά την περιπέτεια της υγείας του.

Η ΑΕΚ αν είχε τον Χέρστον στο παρκέ και τον Μενσά Μπονσού στο 100%, δύσκολα θα έφευγε ηττημένη από το «Nίκος Γκάλης». Ωστόσο, παρά την ήττα, η 100η αναμέτρηση της «Βασίλισσας» σε πλέι οφ, ανέδειξε και πρωταγωνιστές. Ο Τόμας Ντελινινκάιτις σε ακόμη ένα πολύ ώριμο ματς, είχε πολύτιμη συνεισφορά στο σκοράρισμα με 18 πόντους (4/4 διπ., 2/5 τρ.), αλλά και στην άμυνα, με τρία κλεψίματα. Ο Ντούσαν Σάκοτα έδειξε πως όταν καλείτε να ηγηθεί φωνάζει «παρών». Είχε 17 πόντους (3/5 διπ., 3/6 τρ.) και όταν η μπάλα «έκαιγε» στο τέλος, δεν είχε κανέναν δισταγμό να πάρει την ευθύνη.

Η Ένωση το Σάββατο θα κληθεί να φέρει τη σειρά σε ισορροπία, ώστε να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη. Είναι δεδομένο πως μπορεί να νικήσει και πάλι τον Άρη στο ΟΑΚΑ. Την Τετάρτη, η άμυνα έκανε καλή δουλειά πάνω στον Βεζένκοφ, που έμεινε μακριά από τις συνηθισμένες του… 20άρες και με 5/15 σουτ είχε 12 πόντους. Στο μυαλό του κόουτς Σάκοτα θα είναι ιδανικό να επαναληφθεί κάτι τέτοιο, ωστόσο ο πεπειραμένος τεχνικός θα περιμένει καλύτερη αντιμετώπιση του Νέιμικ, που με 14π. και 10ρ. ήταν καθοριστικός για τον Άρη. Πιθανότατα σε αυτό θα συμβάλει ο Μενσά Μπονσού, ο οποίος μέρα με τη μέρα θα επιστρέφει όλο και περισσότερο στα συνηθισμένα του επίπεδα.

ΝΙΚΟΣ ΚΑΠΙΡΗΣ 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X