Απειλείται και απειλεί η ΕΠΟ

Απειλείται και απειλεί η ΕΠΟ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

girtzikis-γκιρτζικηςΤην άμεση αντίδραση της ΕΠΟ προκάλεσε η απόφαση της ΕΠΣ Θεσσαλίας να προσφύγει στο Ειρηνοδικείο αιτούμενη την έκπτωση των μελών του ΔΣ της ΕΠΟ και το διορισμό προσωρινής διοίκησης λόγω εμπλοκής μελών της στην υπόθεση της “εγκληματικής οργάνωσης” που διερευνά η Δικαιοσύνη. Με επιστολή προς τη συγκεκριμένη Ένωση που κοινοποίησε και στις υπόλοιπες, η ΕΠΟ ζητεί να πληροφορηθεί αν ισχύει η απόφαση προσφυγής και στη συνέχεια προειδοποιεί με κυρώσεις σε περίπτωση που η απόφαση υλοποιηθεί.

Η επιστολή που υπογράφεται από τον πρόεδρο Γιώργο Γκιρτζίκη και τον εκτελεστικό γραμματέα, Π. Παπανικολάου ο οποίος φέρεται να αντιμετωπίζει κατηγορίες στον πλαίσιο της υπόθεσης της «εγκληματική οργάνωσης» αναφέρει τα εξής:

“Κ. Πρόεδρε,
Εχουμε πληροφορηθεί ότι το ΔΣ της Ενώσεώς σας έχει λάβει απόφαση να προσφύγει στα πολιτικά Δικαστήρια και να υποβάλλει αίτηση για την έκπτωση του ΔΣ της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, της οποίας είστε μέλος και έχει μάλιστα εξουσιοδοτήσει και πληρεξούσιο δικηγόρο για την υποβολή της σχετικής αιτήσεως.

Πρώτον, θα θέλαμε να μας ενημερώσετε αν αυτή η πληροφόρηση που έχουμε, ισχύει.

Δεύτερον, σας επισημαίνουμε, αυτό που ήδη γνωρίζετε, ότι μία τέτοια ενέργεια, στην περίπτωση που την υλοποιήσετε, συνιστά κάθετη παράβαση βασικών διατάξεων του Καταστατικού της ΕΠΟ και επισύρει άμεσα τις προβλεπόμενες εκεί συνέπειες”.

Η απόφαση της ΕΠΣ Θεσσαλίας βασίζεται στην απόφαση του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, με αφορμή την προσφυγή του δικηγόρου αθλητικού δικαίου, Γ. Παναγόπουλου και ποδοσφαιριστών που ζητούσαν την έκπτωση του ΔΣ της ΕΠΟ και το διορισμό προσωρινής διοίκησης.

Η απόφαση του ΤΔΔ παραπέμπει τους προσφεύγοντες στο Ειρηνοδικείο αφού το ΤΔΔ θεωρεί εαυτόν αναρμόδιο και επομένως ανοίγει το δρόμο για τα πολιτικά δικαστήρια σε όποιον θέλει να προσφύγει με παρόμοιο αίτημα.

Υπενθυμίζεται ότι το 2013 προσέφυγαν στο Ειρηνοδικείο με το ίδιο αίτημα, αλλά με διαφορετική αιτιολογική βάση, οι ΕΠΣ Κιλκίς και Ηρακλείου. Η ΕΠΟ προσέφυγε και πάλι στη FIFA ζητώντας να προειδοποιήσει με αποκλεισμό του Ελληνικού ποδοσφαίρου και να καταστήσει σαφές ότι δεν θα αποδεχθεί διοίκησεις διορισμένες από δικαστήριο. Οι δύο Ενώσεις μετά από πιέσεις απέσυραν την προσφυγή και τους επεβλήθει μια επιλεκτικά μικρή ποινή.

Πηγή: soccerplus.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X