Οι λεπτομέρειες έκαναν τη διαφορά για την ΑΕΚ, ήττα από τον Άρη με 71-69 στο φινάλε

Άρης - ΑΕΚ 71-69 (ΤΕΛΙΚΟ)
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

wilbekin-sakota-english-bonsoy-ουιλμπεκιν-σακοτα-ινγκλις-μπονσουΗ ΑΕΚ πάλεψε στη Θεσσαλονίκη ως το τελευταίο δευτερόλεπτο, ωστόσο δεν απέφυγε την ήττα από τον Άρη με 71-69, στον πρώτο προημιτελικό της Basket League.

Η Ένωση είχε την τύχη στα χέρια της στην τελευταία επίθεση, αλλά δεν κατάφερε να πάει σε κάποια ασφαλή επιλογή. Άπαντες εγκλωβίστηκαν στην καλή άμυνα του Άρη και ο Σάκοτα υποχρεώθηκε σε ένα τρίποντο της απελπισίας από τα 9 μέτρα, υπό πίεση, το οποίο ήταν άστοχο.

Η ΑΕΚ έκανε καλή προσπάθεια στο “Nick Galis Hall”. Βελτιώθηκε κάπως στον τομέα των ριμπάουντ (30 έναντι 33), αλλά κυρίως έβγαλε περισσότερο πάθος και ένταση στην άμυνά της. Είναι χαρακτηριστικό πως στο τελευταίο δεκάλεπτο, η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα δέχτηκε μόλις 8 πόντους, ενώ κράτησε τον Βεζένκοφ στους 12 πόντους.

Mε δεδομένη την απουσία του Χέρστον και το γεγονός ότι ο Μενσά Μπονσού δεν είναι στο 100%, ήταν ξεκάθαρο πως η αποστολή της ΑΕΚ ήταν ιδιαίτερα δύσκολη. Ωστόσο ο Σάκοτα (17π.) με τον Ντελινινκάιτις (18π.) βοήθησαν πολύ επιθετικά, ο Μιλόσεβιτς έδινε λύσεις στα ριμπάουντ (10) και ο αγώνας κυλούσε σε ισορροπία.

Ο Άρης έβρισκε τρόπους να ξεφύγει με 6-8 πόντους, χάρη στους Αντεγκμπόγιε και Νέιμικ, αλλά η Ένωση επέστρεφε.  Στην τελευταία επίθεση, όλα κρίθηκαν χάρη στην άμυνα των γηπεδούχων. Η ΑΕΚ είχε 10 δευτερόλεπτα στη διάθεσή της. Ο Ίνγκλις δεν ήταν εφικτό να πάρει τη μπάλα, ο Ουίλμπεκιν δεν είχε επιλογές για να πασάρει στο “ζωγραφιστό” και επέλεξε να μην πάρει το τελευταίο σουτ, πασάροντας στον Σάκοτα. Εκείνος υπό πίεση σούταρε στα 2” πριν το τέλος από τα 9 μέτρα και σημάδεψε το σίδερο. Αναμφίβολα ήταν ένα πολύ δύσκολο σουτ για τον έμπειρο φόργουορντ. Το 71-69 δεν άλλαξε και οι ομάδες θα βρεθούν το Σάββατο στο ΟΑΚΑ για την δεύτερη αναμέτρηση.

Τα δεκάλεπτα: 20-22, 40-40, 63-52, 71-69.

ΑΡΗΣ: Πάσαλιτς 13, Τσιάρας, Ριντ 6, Τόμας, Πουλιανίτης 3, Χαρίσης 4, Βεζένκοφ 12, Νέιμικ 14, Μούρτος 3, Σίμτσακ, Αντεγκμπόγιε 16.

ΑΕΚ: Ουίλμπεκιν 2, Παπαντωνίου, Ντελινινκάιτις 18, Σάκοτα 17, Σαρικόπουλος 7, Αθηναίου 5, Μιλόσεβιτς 4, Μενσά Μπονσού 6, Ίνγκλις 8.

Δείτε το φωτορεπορτάζ από το ματς.

Διαβάστε πως μετέδωσε LIVE το enwsi.gr την εξέλιξη του αγώνα

ΝΙΚΟΣ ΚΑΠΙΡΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X