Η αποτελεσματική επίθεση, οι αδυναμίες της άμυνας και τα σενάρια κατάταξης

Η αποτελεσματική επίθεση, οι αδυναμίες της άμυνας και τα σενάρια κατάταξης
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ÉÍÃÊËÉÓ ÏÕÉËÌÐÅÊÉÍ ÌÉËÏÓÅÂÉÔÓ  ÁÅÊ - ÐÁÏÊ ENGLISH WILBEKIN MILOSEVIC  AEK - PAOK (BASKET LEAGUE 2014-2015)Είναι ξεκάθαρο τους τελευταίους μήνες πως η ΑΕΚ έχει επιστρέψει στο κλαμπ των μεγάλων του ελληνικού μπάσκετ. Εκεί είναι η φυσική της θέση. Να βρίσκεται στην κορυφή ή κοντά σε αυτήν. Να διεκδικεί, να κατακτά τίτλους και να χαρίζει θέαμα στον κόσμο της. Αναμφίβολα, η φετινή ομάδα που συμπλήρωσε το ρόστερ της στις 12 Μαρτίου με την απόκτηση του Σκότι Ουίλμπεκιν, έχει καταφέρει πολύ σύντομα να συνιστά απειλή για κάθε μεγάλο αντίπαλο και αυτό αποδείχτηκε σε όλα τα ντέρμπι του β’ γύρου.

Επίσης είναι δεδομένο πως υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης. Πρόκειται για μια ομάδα που αναπροσάρμοσε τους στόχους της μέσα στη σεζόν και μέρα με την μέρα «χτίζεται». Αναδεικνύει τα δυνατά της σημεία και προσπαθεί να βελτιώσει τις αδυναμίες της.

Σίγουρα, η αμυντική συμπεριφορά δεν είναι ικανοποιητική και αποτελεί το βασικό πρόβλημα. Με τον πολύ καλό αμυντικά ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ πέτυχε 85 πόντους (μόνο ο Ολυμπιακός έχει βάλει περισσότερους στους Θεσσαλονικείς, 88), αλλά δεν ήταν αρκετοί για να νικήσει. Δέχτηκε 93, από μια ομάδα που είχε πριν το ματς μέσο όρο 71 πόντους. Η Ένωση έχει την 3η καλύτερη επίθεση πίσω από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, αλλά και την 4η χειρότερη άμυνα, μπροστά μόνο από Ελευσίνα, Τρίκαλα και Πανιώνιο!

Όπως και να’ χει, οι άνθρωποι της ΑΕΚ γνωρίζουν πολύ καλά τα στοιχεία που πρέπει να βελτιώσει η ομάδα. Η κανονική περίοδος ολοκληρώνεται το Σάββατο και στη συνέχεια η ΑΕΚ θα μπει στη μάχη των πλέι οφ, με στόχο να μεγαλώσει τα όρια της, να φτάσει όσο πιο μακριά μπορεί. Για την 26η αγωνιστική, το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται μόνο στην αναμέτρηση με τον ΚΑΟΔ. Η «Βασίλισσα» θα δει την κατάταξή της να επηρεάζεται από τον αγώνα του Ρεθύμνου με τον Άρη στην Κρήτη και παρότι τώρα βρίσκεται στην 5η θέση, είναι γεγονός πως μπορεί να βρεθεί από την 4η έως την 6η.

Αυτά είναι τα σενάρια κατάταξης για τις θέσεις 4-6:

Νίκες Ρεθύμνου (1-6 πόντους), ΑΕΚ:     4. ΑΕΚ, 5. Άρης, 6. Ρέθυμνο
Νίκες Ρεθύμνου (7-25 πόντους), ΑΕΚ:    4. ΑΕΚ, 5. Ρέθυμνο, 6. Άρης
Νίκες Ρεθύμνου (+26 πόντους), ΑΕΚ:   4. Ρέθυμνο, 5. ΑΕΚ, 6. Άρης
Νίκες Ρεθύμνου (1-6 πόντους), ΚΑΟΔ:   4. Άρης, 5. Ρέθυμνο, 6. ΑΕΚ
Νίκες Ρεθύμνου (+7 πόντους), ΚΑΟΔ:   4. Ρέθυμνο, 5. Άρης, 6. ΑΕΚ
Νίκες Άρη, ΑΕΚ:   4. Άρης, 5. ΑΕΚ, 6. Ρέθυμνο
Νίκες Άρη, ΚΑΟΔ:   4. Άρης, 5. ΑΕΚ, 6. Ρέθυμνο

ΝΙΚΟΣ ΚΑΠΙΡΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X