Η ΑΕΚ γίνεται ξανά «μήλον της έριδος» για την Ευρώπη, 47 χρόνια μετά το έπος του ΄68

Οι 100 μέρες που άλλαξαν την ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

aggelopoulos-αγγελοπουλοςΚάποτε, τα κεριά άναβαν και οι συναντήσεις στο Καλλιμάρμαρο γίνονταν κυρίως για να μένει αναμμένη η φλόγα. Ο αθάνατος Γιώργος Αμερικάνος ήταν πάντα εκεί για να δίνει το πνεύμα του νικητή και να ζωντανεύει εκείνη τη μαγική νύχτα του ’68, όταν όλη η Ελλάδα ανέβαινε στην κορυφή της Ευρώπης μέσα από τα παιδιά της ΑΕΚ. Τώρα ο Αμερικάνος από ψηλά θα καμαρώνει για την ΑΕΚ του και τα υπόλοιπα μέλη εκείνης της χρυσής γενιάς θα απολαύσουν την επιστροφή της «Βασίλισσας» στα σαλόνια του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Αν και μέχρι πριν από λίγους μήνες φάνταζε ως αστείο, είναι γεγονός πως αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ έχει μετατραπεί σε «μήλον της έριδος» για την Ευρώπη. Η Ευρωλίγκα, η ΦΙΜΠΑ, όλοι όσοι έχουν λόγο στο παρόν και κυρίως στο μέλλον του ευρωπαϊκού μπάσκετ, βλέπουν με ενθουσιασμό την αναγέννηση της Ενωσης υπό την ηγεσία του Μάκη Αγγελόπουλου και φιλονικούν για να τη προσεγγίσουν. Η ομάδα που έμαθε μπάσκετ στους Ελληνες, η ομάδα που έφερε πρώτη ευρωπαϊκό τρόπαιο στην Ελλάδα, ετοιμάζεται για την επιστροφή της.

Όπως έχετε ενημερωθεί από το enwsi.gr, η απόφαση για ευρωπαϊκή συμμετοχή είναι δεδομένη. Η ΑΕΚ θα επιχειρήσει να τη θωρακίσει μέσω της κατάκτησης της 3ης θέσης (τουλάχιστον) στο πρωτάθλημα, αλλά έτσι και αλλιώς είναι ξεκάθαρο πως θα της δοθεί μια εκ των wild card. Στην ΑΕΚ επιθυμούν την ομαλή μετάβαση και προσανατολίζονται για το Γιούρο Καπ, αλλά με το εύθραυστο σκηνικό στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, όλα τα σενάρια είναι ακόμα ανοιχτά. Η ΑΕΚ πάντως, θα επιστρέψει σύντομα και στον ευρωπαϊκό χάρτη.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X