Στην Εύβοια μετά από 29 χρόνια η ΑΕΚ

Στην Εύβοια μετά από 29 χρόνια η ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

papaiwannouΗ Εύβοια είναι ένας ακόμα από τους νομούς που η ΑΕΚ θα επισκεφθεί μετά από πολλά χρόνια, επ’ ευκαιρία του αυριανού της αγώνα με τον Ηρακλή Ψαχνών. Δε μιλάμε, βέβαια, για φιλική αναμέτρηση (αφού είχε επισκεφθεί το συγκεκριμένο γήπεδο και πριν από τρία χρόνια) αλλά για επίσημο αγώνα, κάτι που θα συμβεί μετά από σχεδόν τριάντα χρόνια!

Τα Ψαχνά θα είναι η πρώτη γωνιά της ευβοϊκής γης εκτός Χαλκίδας που θα επισκεφθούν οι «κιτρινόμαυροι». Όποτε η ΑΕΚ πέρασε τον πορθμό του Ευρίπου, έπαιξε μόνο στην πρωτεύουσα του νομού και σε κανένα άλλο μέρος της Εύβοιας. Σε περασμένες δεκαετίες, όταν ο Ολυμπιακός Χαλκίδας και αργότερα ο ΑΟ Χαλκίς είχαν παρουσία στις εθνικές κατηγορίες, η ΑΕΚ τους έβρισκε μπροστά της σε αγώνες για την Α’ Εθνική ή το Κύπελλο Ελλάδας.

Για το Κύπελλο ήταν η τελευταία αναμέτρηση της ΑΕΚ με ομάδα του νομού αυτού, πριν τις εφετινές συγκρούσεις με τον Ηρακλή σε Football League και Κύπελλο Ελλάδας. Ήταν η σεζόν 1985-86, όταν η ΑΕΚ νίκησε με 2-1 τον ΑΟ Χαλκίς στην έδρα του και επικράτησε και στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ με 2-0.

Παλαιότερα, ο Ολυμπιακός Χαλκίδας είχε αγωνιστεί στην Α’ Εθνική το 1963-64 και ο ΑΟ Χαλκίς τη σεζόν 1968-69. Η ΑΕΚ είχε νικήσει 4-0 τον πρώτο και είχε φέρει 1-1 με τον δεύτερο. Αργότερα, μέσα στις δεκαετίες ’70 και ’80, η Χαλκίδα είχε χρησιμοποιηθεί ως έδρα των ομάδων της Αθήνας σε περίπτωση τιμωρίας τους. Η ΑΕΚ είχε φιλοξενηθεί εκεί από τον Παναθηναϊκό το 1977-78 (1-1) και τον Ολυμπιακό το 1979-80 (0-0) ενώ είχε παίξει ως τυπικά γηπεδούχος το 1981 με τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο (0-2) και τη Δόξα Δράμας (2-2).

Πηγή: aekfc

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X