Η αρχή του μύθου: έτσι έγινε η ΑΕΚ παντοτινή «Βασίλισσα» του ελληνικού μπάσκετ

Η αρχή του μύθου: έτσι έγινε η ΑΕΚ παντοτινή «Βασίλισσα» του ελληνικού μπάσκετ
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

amerikanos-αμερικανοςΤις τελευταίες εβδομάδες ολοένα και συζητείται πιο έντονα. Ο Μάκης Αγγελόπουλος ήρθε και άλλαξε τον ρου της «κιτρινόμαυρης» ιστορίας στο μπάσκετ, έβαλε την ΑΕΚ ξανά στον χάρτη και όλα δείχνουν πως είναι θέμα χρόνου και τύχης να έρθει εκ νέου η στέψη. Η Ενωση, η ομάδα που έμαθε μπάσκετ στους Ελληνες, ετοιμάζεται να γίνει ξανά «Βασίλισσα». Να προσθέσει ακόμα ένα τρόπαιο στα τόσα που έχει κατακτήσει και της επιτρέπουν να έχει δύο αστέρια (δύο ευρωπαϊκά κύπελλα) στο σήμα της.

Η μέρα προσφέρεται για να αναζητήσει κάποιος την αρχή του μύθου. Βλέπετε, μια μέρα σαν σήμερα στο μακρινό 1964 ξεκινούσε το πρώτο εθνικό πρωτάθλημα μπάσκετ. Η ΑΕΚ ήταν ήδη κραταιά δύναμη, έχοντας πάρει τον τίτλο το 1958, αλλά και το 1963. Εκείνη τη σεζόν, όφειλε να διατηρήσει τα σκήπτρα της και να δείξει τη δυναμική της. Οπερ και εγένετο: το πρωτάθλημα ξεκίνησε με τη συμμετοχή δέκα ομάδων και  τους αγώνες Ολυμπιακός-Τρίτων 43-40, Παναθηναϊκός–Πανελλήνιος 67-56 και ΑΕΚ–Σπόρτιγκ 66-64.

Στην πρώτη θέση της βαθμολογίας ισοβάθμησαν η ΑΕΚ και ο Ηρακλής με 31 βαθμούς, αλλά μετά από αγώνα μπαράζ, στις 10/5/1964, πρωταθλήτρια θα αναδειχτεί η Ενωση. Στο προηγούμενο πρωτάθλημα, που είχε διοργανωθεί υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, μεταξύ 29/7/63 και 4/8/1963, πρωταθλήτρια είχε πάλι αναδειχτεί η ΑΕΚ με 16 βαθμούς. Ακολούθησαν ακόμα τέσσερα πρωταθλήματα και βέβαια το ευρωπαϊκό του ΄68. Την ομάδα της ΑΕΚ εκείνη την περίοδο αποτελούσαν οι Πρωτάθλημα Ελλάδος (σεζόν 1963-1964): Γιώργος Αμερικάνος, Στέλιος Βασιλειάδης, Αίας Λαρεντζάκης, Βαγγέλης Δερμανούτσος, Λάκης Τσάβας, Γιώργος Μόσχος, Βαγγέλης Νικητόπουλος, Αντώνης Χρηστέας, Χρήστος Ζούπας, Γιώργος Τρόντζος, Παναγιώτης Οικονόμου, Νίκος Μπαμπανικολός, Δημήτρης Θεοδωρόπουλος, με προπονητή τον Μίσα Πανταζόπουλο.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X