Τεσσάρα στα Χανιά πριν το Καραϊσκάκη

Τεσσάρα στα Χανιά πριν το Καραϊσκάκη
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

anakoglou1Ηταν λογικό πως λίγες ημέρες πριν το μεγάλο ματς με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, το μυαλό όλων ήταν εκεί. Τα συνθήματα στην εξέδρα, αυτό που ζητούσε ο κόσμος, ήταν η πρόκριση και οι μεγάλες στιγμές που δίνει πάντα ένα τέτοιο ντέρμπι. Ωστόσο, η ΑΕΚ έκανε επίδειξη ανωτερότητας και διέλυσε με 4-1 τα Χανιά του Μαρινάκη και του Σούλη Παπαδόπουλου, που χτυπούσαν στο ψαχνό υπό την ανοχή του διαιτητή Κιοτζένη. Χωρίς να ανεβάσει ρυθμό η Ενωση έδειξε σε εξαιρετική κατάσταση και πανέτοιμη για την πρόκληση της Τετάρτης.

Η ΑΕΚ δεν μπήκε δυνατά στο γήπεδο και έχασε τη μάχη του κέντρου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα Χανιά να κερδίζουν διαδοχικές «στημένες» μπάλες και να βρίσκονται κοντά στην περιοχή του Ανέστη, δοκιμάζοντας μάλιστα τα ρεφλέξ του γκολκίπερ της Ενωσης σε μια από αυτές. Αν και αμυντικά υπήρχαν ζητήματα, δημιουργικά η ΑΕΚ είχε κεφάτους τους Ανάκογλου, Ντακόλ και Μπαρμπόσα και δεν άργησε να βρει δίχτυα. Απαιτήθηκε βέβαια η έμπνευση του αρχηγού, που κατέβασε υπέροχα με το στήθος και εκτέλεσε τον Σικαλιά στην κλειστή γωνία, δίνοντας προβάδισμα στην ΑΕΚ.

Μολονότι τα κενά στην άμυνα δεν είχαν κλείσει τελείως, η ΑΕΚ έλεγξε τη μεσαία γραμμή. Με τη μεγάλη δύναμη των «στημένων» βρήκε και δεύτερο γκολ, λίγο πριν το ημίωρο. Ο Ρόβας εκτέλεσε και πάλι το φάουλ και έφερε τη μπάλα συστημένη στο κεφάλι του Λαμπρόπουλου (από τα πόδια του έμπειρου μέσου είχε ξεκινήσει και η φάση του πρώτου γκολ), που με όμορφη γυριστή κεφαλιά νίκησε ξανά τον Σικαλιά. Η ΑΕΚ φάνηκε να καθαρίζει το ματς, αλλά εκεί κάπου άρχισε να βάζει μόνη δύσκολα στον εαυτό της.

Ο Πεταυράκης έκανε ανόητο πέναλτι στη γωνία της περιοχής σε φάση που έδειχνε να ελέγχει απόλυτα και ο Πάγκαλος που το κέρδισε ευστόχησε και μείωσε σε 2-1. Αυτό το γκολ έφερε νευρικότητα στην ΑΕΚ, πολλά λάθη στην άμυνα και απώλεια της ψυχραιμίας. Εάν κάποιος συνυπολογίσει και την αναγκαστική αντικατάσταση του Ντακόλ που τραυματίστηκε εκ νέου, έχει την εικόνα εν τέλει ενός αγχωτικού ημιχρόνου που έκανε τα εύκολα δύσκολα για τους «κιτρινόμαυρους».

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ θέλησε να καθαρίσει από νωρίς το ματς και το πέτυχε. Κυριάρχησε, έβγαλε φάσεις και βρήκε το γκολ στο όμορφο γύρισμα του Ντούνη που αξιοποίησε ο Ανάκογλου. Με προβάδισμα δύο τερμάτων η Ενωση είχε «κλειδώσει» τη νίκη και έκανε συντήρηση δυνάμεων ενόψει του μεγάλου ντέρμπι της Τετάρτης με τον Ολυμπιακό. Αλλωστε, οι παίκτες του Παπαδόπουλου χτυπούσαν στο ψαχνό και ο διαιτητής έδειχνε ευαισθησία μόνο σε παίκτες της ΑΕΚ, μοιράζοντας κάρτες.

Στα τελευταία λεπτά του ματς ο Δέλλας έριξε στο ματς τον Γιόχανσον (με τον Ανάκογλου δεκάρι), αλλά και τον Κρισάντους. Ο Νιγηριανός στην πρεμιέρα του με τη φανέλα της ΑΕΚ χρησιμοποιήθηκε σε ρόλο δεύτερου επιθετικού, πίσω από τον Μπρέσεβιτς. Εντυπωσίασε με τη σωματοδομή του, καταχειροκροτήθηκε σε κάθε επαφή του με τη μπάλα. Στην πορεία ο Δέλλας τον χρησιμοποίησε και στα αριστερά, καθώς ο Κρισάντους μπορεί να παίξει σε όλες τις μεσοεπιθετικές θέσεις, δείχνοντας πως θα είναι χρήσιμος στην πορεία.

Δείτε πως μετέφερε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Τ. Δέλλας, 4-2-3-1): Ανέστης, Μπακάκης, Σαρρής, Λαμπρόπουλος, Πεταυράκης, Ρόβας, Ανάκογλου (78’ Κρισάντους), Μ. Ντούνης (70’ Γιόχανσον), Ντακόλ (43’ Αραβίδης), Μπαρμπόσα, Μπρέσεβιτς

ΑΟ Χανιά (Σ. Παπαδόπουλος, 4-2-3-1): Σικαλιάς, Γκότοβος, Οικονομόπουλος, Κοντέων, Εσόνο, Σιλιγαρδάκης, Νγκουέμ (57’ Γκούμας), Πάγκαλος, Γκονζάλες, Ρόχας, Κρητικός

Ο διαιτητής Κιοτζένης έδειξε κίτρινη κάρτα στους Σαρρή (43’), Μπρέσεβιτς (45’+), Μπαρμπόσα (62’), Κρητικό (45’+), Κοντέων (47’), Πάγκαλος (87’), Γκούμας (90’)

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X