Τρεις της ΑΕΚ MVP

Λέει το…yes ο παικταράς
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

inglish1-ινγκλιςΜε αφορμή το τέλος του πρώτου γύρου της Α1 μπάσκετ το «superbasket.gr» με δημοσίευμα του αναδεικνύει τους πρωταγωνιστές μέχρι στιγμής με τους Ντράγκαν Σάκοτα, Ντούσαν Σάκοτα και Ίνγκλις να ξεχωρίζουν για την ΑΕΚ.

«Ο πρώτος γύρος της Α1 ολοκληρώθηκε και το superbasket.gr σας παρουσιάζει τους κορυφαίους αυτών των 13 αγωνιστικών.

ΕΛΛΗΝΕΣ

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΝΤΑΔΑ:

1. Βασίλης Σπανούλης (Ολυμπιακός)

Μπορεί ο Βασίλης Σπανούλης να κάνει μια ακόμη εξαιρετική χρονιά στην Ευρωλίγκα, αλλά κάθε άλλο παρά… σνομπάρει το ελληνικό πρωτάθλημα. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού δεν «διαλέγει» παιχνίδια και έχει μεγάλη συνέπεια στην απόδοσή του, καθαρίζοντας πολλά παιχνίδια. Οι αριθμοί του (12.6 πόντοι, 6 ασίστ κατά μέσο όρο) λένε πολλά, όπως και τα μάτια όσων βλέπουν τα εντός ελληνικών συνόρων παιχνίδια των Πειραιωτών.

2. Άγγελος Τσάμης (Κολοσσός)

Παρότι ετοιμάζεται να συμπληρώσει 34 χρόνια ζωής, ο Άγγελος Τσάμης παραμένει γεμάτος ενέργεια και φρεσκάδα, προσφέροντας με σταθερότητα ένα all around παιχνίδι στον αγαπημένο του Κολοσσό. Ο δυναμικός γκαρντ είναι ο «κινητήριος» μοχλός των Ροδιτών, προσφέροντας παράλληλα ουσία σε όλους τους τομείς (11.6 πόντοι, 5.4 ριμπάουντ, 4.1 ασίστ ανά αγώνα) και σιγουριά όταν η μπάλα «καίει».

3. Θοδωρής Ζάρας (ΚΑΟΔ)

Το περασμένο καλοκαίρι δέχτηκε αρκετές δελεαστικές προτάσεις, όμως στη Δράμα έχει βρει τη… Γη της Επαγγελίας του και δεν προτίθεται να την εγκαταλείψει τόσο εύκολα. Ο Θοδωρής Ζάρας είναι και φέτος σημείο αναφοράς για τον ΚΑΟΔ, καθώς συμπληρώνει ιδανικά τους ξένους, προσφέροντας σημαντικές λύσεις στο σκοράρισμα, αλλά και σε άλλους τομείς του παιχνιδιού. Βάζει σε κάθε αγώνα 12.6 πόντους με το εντυπωσιακό 47% στα τρίποντα και προσθέτει παράλληλα 2.1 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

4. Ντούσαν Σάκοτα (ΑΕΚ)

Ήταν ο άνθρωπος που κράτησε κατά κύριο λόγο όρθια και αξιοπρεπή την ΑΕΚ πριν έρθουν τα «πολυβόλα» στη συνέχεια. Ο 28χρονος φόργουορντ είναι πραγματικός «killer» και μπορεί το ποσοστό του στα τρίποντα να έχει πέσει στο 29%, όμως παραμένει σημαντικός κρίκος στην κιτρινόμαυρη αλυσίδα, σκοράροντας 13.5 πόντους ανά αγώνα. Η ποιότητά του είναι μεγάλη και εξακολουθεί να αποτελεί σημείο αναφοράς στην ομάδα του, παρότι πλέον υπάρχουν αρκετοί μεγάλοι σκόρερ.

5. Δημήτρης Μαυροειδής (Νέα Κηφισιά)

Κάποιοι πέρυσι είχαν «ανακαλύψει» πως ετοιμάζεται για την αποχώρησή του από την ενεργό δράση. Πεισματάρης, γαρ, ο διεθνής σέντερ τους διέψευσε όλους, δούλεψε σκληρά με τον φυσιοθεραπευτή της Κηφισιάς, Αντώνη Καραντώνη και τον γυμναστή της, Παναγιώτη Ζέρβα, όντας φέτος καλύτερος από ποτέ. Σε κάθε αγώνα βάζει 15 πόντους, μαζεύει 7.4 ριμπάουντ, μοιράζει 1.2 ασίστ και κάνει ένα κόψιμο, δείχνοντας πως όχι απλά είναι εδώ, αλλά μπορεί να φτάσει ξανά πολύ ψηλά.

ΤΟ ΠΟΛΥΕΡΓΑΛΕΙΟ:

Βαγγέλης Μαργαρίτης (ΠΑΟΚ)

Πλέον δεν μπορούμε να τον λέμε «αποκάλυψη», αλλά έναν πολύ ποιοτικό παίκτη, που συνεχίζει να μας εντυπωσιάζει. Πέραν από τους 7.7 πόντους και τα 5.6 ριμπάουντ του, ο 32χρονος πάουερ φόργουορντ κάνει αθόρυβη δουλειά στην άμυνα και στην επίθεση δίνει λύσεις όταν χρειάζεται χωρίς να «εκβιάζει» επιθέσεις.

O MR CLUTCH:

Νίκος Αργυρόπουλος (Απόλλων Πάτρας)

Ηγέτης και αρχηγός με όλη τη σημασία της λέξης. Παρότι τα χρόνια έχουν περάσει αρκετά και έχει μειωμένο χρόνο συμμετοχής, ο Νίκος Αργυρόπουλος είναι πάντα εκεί στα δύσκολα για την αγαπημένη του ομάδα, έχοντας βάλει πολύ μεγάλα σουτ για τον Απόλλωνα. Η ψυχή που βγάζει στο γήπεδο μεταδίδει την φλόγα και στους υπόλοιπους.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ:

Σούλης Μαρκόπουλος (ΠΑΟΚ)

Τι να πει κανείς για τον Σούλη Μαρκόπουλο; Εφαρμόζει ένα εξαιρετικό πλάνο στον ΠΑΟΚ και χωρίς μεγάλο προϋπολογισμό έχει καταφέρει να τον «απογειώσει», χτίζοντας ένα γερό οικοδόμημα στην Πυλαία. Το τέλος του πρώτου γύρου τον βρίσκει στη δεύτερη θέση, πίσω από τον Ολυμπιακό και με έναν θρίαμβο απέναντι στον τρίτο Παναθηναϊκό. Θα αντέξει μέχρι τέλους; Το μόνο σίγουρο είναι πως έχει την καλύτερα δουλεμένη ομάδα, με σαφή προσανατολισμό και αρχές στο παιχνίδι της. Με αυτό τον άνθρωπο στον πάγκο, εξάλλου, δεν θα μπορούσε να συμβαίνει κάτι διαφορετικό.

ΞΕΝΟΙ

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΝΤΑΔΑ:

1. Βίνσεντ Κάουνσιλ (Ρέθυμνο)

Το Ρέθυμνο έχει μεγάλη παράδοση στην απόκτηση καλών Αμερικάνων παικτών και τη συνεχίζει και φέτος. Ο Βίνσεντ Κάουνσιλ βαδίζει συχνά-πυκνά στα χνάρια του Ζακ Ράιτ. Είναι εξαιρετικός οργανωτής, μοιράζοντας 5.9 ανά αγώνα, σκοράρει παράλληλα 11.5 πόντους, υστερώντας ωστόσο πάρα πολύ στο μακρινό σουτ, όπως και ο Ράιτ. Το χαμηλό 14.9% στα τρίποντα αποτελεί την «αχίλλειο φτέρνα» των Κρητικών, οι οποίοι κατά τ΄ άλλα είναι πάρα πολύ ευχαριστημένοι από την απόδοση του 24χρονου πόιντ γκαρντ.

2. Μουχάμεντ Ελ Αμίν (Απόλλωνας Πάτρας)

Ο Νίκος Βετούλας είναι «μετρ» στα λαβράκια και φέτος ανακάλυψε πάλι αρκετά, με καλύτερο όλων τον Μουχάμεντ Ελ Αμίν. Ο προπονητής του Απόλλωνα τον «ανακάλυψε» από το ουγγρικό πρωτάθλημα και τον έφερε στην Πάτρα, βάζοντας στη μηχανή του έναν σπουδαίο σκόρερ. Βάζει 14.5 πόντους κατά μέσο όρο με 41% στα τρίποντα και το μεγάλο του προσόν είναι πως όταν βρει ρυθμό μπορεί να αλλάξει τη ροή ενός αγώνα, «βομβαρδίζοντας» ανελέητα το αντίπαλο καλάθι.

3. Καρλ Ίννγκλις (ΑΕΚ)

Η πρώτη μεγάλη μεταγραφή επί ημερών Μάκη Αγγελόπουλου στην ΑΕΚ. Ένας πραγματικός «killer», με ηγετική στόφα και μεγάλη καρδιά, που έχει εκθέσει τις περισσότερες περιφερειακές άμυνες της Α1. Όταν βρίσκεται σε καλή μέρα βλέπει το καλάθι σαν βαρέλι (19.8 πόντοι κατά μέσο όρο με 42% στα τρίποντα), ακόμα και όταν οι αντίπαλοι είναι κρεμασμένοι πάνω του, ενώ δεν υστερεί και στο κομμάτι της δημιουργίας (3.7 ασίστ). Η παρουσία του αποτελεί πηγή έμπνευσης και αισιοδοξίας για τον κόσμο της «ένωσης».

4. Αλέξανδρος Βεζένκοφ (Άρης)

Φέτος είναι η χρονιά του. Στα 19 του χρόνια, έχει πλέον τον ρόλο του ηγέτη στον Άρη, σημειώνοντας 17.8 πόντους και μαζεύοντας 7.8 ριμπάουντ ανά αγώνα, κάνει τη διαφορά για την ομάδα του και συμβάλλει τα μέγιστα στην καλή της πορεία. Πάνω απ΄ όλα, παραμένει «προσγειωμένος», καθώς ξέρει πολύ καλά πως μόνο βήμα-βήμα μπορεί να φτάσει στην κορυφή. Και για εκεί είναι προορισμένος.

5. Τζαμέλ Χάγκινς (Κολοσσός)

Νέος, αθλητικός, ταλαντούχος και αρκετά εξελίξιμος. Ο Τζαμέλ Χάγκινς είναι σημαντικό κομμάτι στο παζλ του φετινού Κολοσσού. Παρότι έχει αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, είναι πολύτιμη μονάδα για τον Άρη Λυκογιάννη. Σκοράρει 10.4 πόντους, μαζεύει 6.8 ριμπάουντ, κάνει ένα κόψιμο και προσφέρει πολλά στον αμυντικό τομέα, «σκεπάζοντας» το καλάθι της ομάδας του.

TO ΠΟΛΥΕΡΓΑΛΕΙΟ:

Τζέιμς Γκιστ (Παναθηναϊκός)

Η σταθερή αξία του Παναθηναϊκού. Ο Τζέιμς Γκιστ κάνει (σχεδόν) τα πάντα και συμφέρει! Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς τον αξιοποιεί πολύ καλά και καταφέρνει να αποφεύγει τις «γκέλες». Ο δυναμικός πάουερ φόργουορντ έχει κατά μέσο όρο 10.7 πόντους, 5 ριμπάουντ και 1.6 ασίστ, όντας πάνω απ΄ όλα ο στυλοβάτης της άμυνας. Δύσκολα μπορεί να τον ποστάρει κάποιος ψηλός, ενώ είναι αποτελεσματικός όσο λίγοι στις αλλαγές στα σκριν, ακολουθώντας τους περισσότερους περιφερειακούς με τα γρήγορα πόδια του.

O MR CLUTCH:

Σάσα Βασίλιεβιτς (Κόροιβος)

Δεν είναι… πρώτο μπόι. Δεν διαθέτει αθλητικά προσόντα ή μεγάλη ταχύτητα. Όμως έχει καρδιά και «καρύδια» που θα ζήλευαν πολλοί παίκτες επιπέδου Ευρωλίγκα. Ο Σάσα Βασίλιεβιτς αποδεικνύεται λίρα εκατό και για τον Κόροιβο, έχοντας καταλυτική παρουσία στις νίκες των Ηλείων, ιδίως στα τελευταία λεπτά που χρειάζονται τα μεγάλα σουτ και την ηρεμία που εκπέμπει όταν έχει τη μπάλα στα χέρια του.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ:

Ντράγκαν Σάκοτα (ΑΕΚ)

Επέστρεψε στην ΑΕΚ για να την κάνει ξανά «βασίλισσα» του ελληνικού μπάσκετ και η διοίκηση του Μάκη Αγγελόπουλου του προσφέρει τα καλύτερα εχέγγυα για να τα καταφέρει. Σταδιακά διορθώνονται τα κενά λόγω του χαμηλού καλοκαιρινού μπάτζετ και η ομάδα δυναμώνει, με τον Ντράγκαν Σάκοτα να έχει βάλει την «σφραγίδα» του σε κάποιες μεγάλες εμφανίσεις που έχουν γίνει. Είναι ο ιδανικός άνθρωπος στην κατάλληλη θέση και αν συνεχίσει να δουλεύει τόσο σκληρά η ΑΕΚ θα ξαναβρεί τον δρόμο της…

MVP:

Αλέξανδρος Βεζένκοφ (Άρης)»

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X