Η «προφητεία» και το τραγούδι του Νεστορίδη (VIDEO)

1963/64: Πρεμιέρα στην Ευρώπη και το κύπελλο (VIDEO)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

nestoridis-νεστοριδηςΣαν σήμερα πριν 55 χρόνια η ΑΕΚ επικράτησε του Ολυμπιακού 1-0 με γκολ του Κώστα Νεστoρίδη,  το οποίο έμεινε στην ιστορία και έγινε τραγούδι. Πριν την αναμέτρηση ο Νεστορίδης σε συνέντευξη του στην «Αθλητική Ηχώ» είχε «μαντέψει» όχι μόνο πως θα βάλει γκολ αλλά και σε ποια γωνία θα καταλήξει η μπάλα, όπως και έγινε, κάνοντας τον Βαγγέλη Περπινιάδη να εμπνευστεί το τραγούδι που έμεινε στην ιστορία. «Και σαν τον Νεστορίδη κανένας δε θα βγει, να λέει πως η μπάλα εκεί θα καρφωθεί» ήταν το ρεφρέν του τραγουδιού. Μόλις στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό, ο “Νέστορας”  έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του τότε τερματοφύλακα των «ερυθρόλευκων» Σάββα Θεοδωρίδη, διαμορφώνοντας το τελικό 1-0.

Για την ΑΕΚ αγωνίστηκαν οι:  Σεραφείδης, Αναστασιάδης, Μαρδίτσης, Βερνέζης, Πολύζος, Παπαποστόλου, Σοφιανίδης, Πετρίδης, Σταματιάδης, Νεστορίδης, Αμπος.

[youtube id=”F_P612J_ddk&hd=1″ width=”600″ height=”350″]

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X