"Εύχομαι ο κόσμος να είναι δίπλα μας"

Η ΑΕΚ "σώζει" την Βερόνα (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

morasΣυνέντευξη τύπου έδωσαν οι πρώην “άσοι” της ΑΕΚ, Βαγγέλης Μόρας και Παναγιώτης Ταχτσίδης ενόψει του αυριανού αγώνα της Εθνικής με την Β. Ιρλανδία. Αναφέρθηκαν στην παρουσία του κόσμου, η οποία θα τους τονώσει το ηθικό, επίσης πρόσθεσαν πως θα έρθουν τα θετικά αποτελέσματα, ενώ οι κριτικές θα γίνουν καλύτερες με την πάροδο του χρόνου. Τέλος σχολίασαν την παρουσία του Ρόι Κάρολ κάτω από τα δοκάρια της Β. Ιρλανδίας.

Αναλυτικά τόσο αυτά που ρωτήθηκαν όσο αυτά που απάντησαν οι δύο Έλληνες διεθνείς:

Βαγγέλης Μόρας τόνισε: “Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι. Παίζουμε με την πρωτοπόρο ομάδα του ομίλου. Είναι πολύ σημαντικό να πάρουμε τη νίκη. Αυτός είναι ο σκοπός μας. Να δείξουμε αποφασιστικότητα. Η Βόρεια Ιρλανδία είναι πολύ καλή ομάδα, παίζει δυνατά, έχει κατοχή της μπάλας και δεν θα είναι εύκολο το ματς. Έχουμε τη θέληση να κάνουμε κάτι καλό.
Πριν ξεκινήσουν τα ματς του ομίλου, λέγαμε ότι φαβορί είμαστε εμείς και η Ρουμανία. Όλοι αυτό πιστεύαμε. Όμως ξέρουμε πως το ποδόσφαιρο δεν είναι τόσο εύκολο και τα φαβορί πρέπει να το δείχνουν στον αγωνιστικό χώρο. Δεν περίμενα η Βόρεια Ιρλανδία να έχει έξι βαθμούς. Δίκαια είναι εκεί, όμως το μόνο που με απασχολεί είναι να κερδίσουμε εμείς και να πάμε στους τέσσερις βαθμούς. Θέλουμε να δώσουμε τα πάντα. Εύχομαι να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο και να στηρίξει αυτή την προσπάθεια”.

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για την παρουσία του Ρόι Κάρολ κάτω από τα δοκάρια της Β. Ιρλανδίας: “Ο Ρόι είναι πάρα πολύ καλός τερματοφύλακας. Το ξέρουμε όχι μόνον από τον Ολυμπιακό, αλλά γενικά. Δεν είναι καλό για εμάς, διότι γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα και μπορεί να ενημερώσει τους συμπαίκτες του για τον δικό μας τρόπο παιχνιδιού. Όμως εμείς σκεφτόμαστε μόνο τη δική μας ομάδα. Ανυπομονούμε να έρθει η αυριανή ημέρα”.

Σχετικά με το αυριανό παιχνίδι ο Βαγγέλης Μόρας επισήμανε: “Αυτό που λέω πάντοτε στην καριέρα μου είναι ότι κάθε ματς είναι τελικός. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να δώσω τα πάντα για να κερδίσει η ομάδα μου. Αν αύριο έρθει κάποιο στραβό αποτέλεσμα που δεν θέλω να το σκέφτομαι, θα φανεί στην πορεία αν ήταν τελικός. Στο τέλος θα κάνουμε ταμείο. Ο δρόμος είναι μακρύς, εμείς πρέπει να έχουμε κάτω το κεφάλι. Είναι τιμή να φοράμε το εθνόσημο και πρέπει να βλέπουμε το συγκεκριμένο ματς ως τελικό. Αν νικήσουμε θα γίνουν πιο εύκολα τα πράγματα μετά. Και δεν θέλουμε να δυσκολέψουμε την κατάσταση”.

Επίσης, απάντησε στην ερώτηση εάν λείπει κάτι από την Εθνική ομάδα: “Είναι μόλις το τρίτο ματς του Ρανιέρι. Δεν είχε τον χρόνο να μεταφέρει στην ομάδα όλα όσα έχει στο μυαλό του. Δεν ξέρει και την ελληνική πραγματικότητα, είναι η πρώτη φορά που δουλεύει στην Ελλάδα. Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής είναι δύσκολο να μπει σε καλούπι. Πρέπει να βρεις τον τρόπο να τον κερδίσεις για να σου δώσει το 200%. Όλοι μας, όμως, είμαστε έμπειροι, παίζουμε σε μεγάλα πρωταθλήματα, ξέρουμε τι σημαίνει να είσαι επαγγελματίας και πειθαρχημένος. Επομένως είναι πιο εύκολο να μεταφέρει τις σκέψεις του. Κούραση δεν υπάρχει. Τη σωματική πρέπει να την αφήσουμε απ’ έξω. Όλα είναι στο μυαλό. Έχουμε παίξει οκτώ ματς συνεχόμενα, αλλά κούραση δεν υπάρχει. Υπάρχει θέληση για διάκριση. Είναι η Εθνική Ελλάδος. Δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα απ’ το να παίζεις για την Εθνική ομάδα της χώρας σου”.

Για το αν αισθάνεται πως χτίζεται κάτι σπουδαίο με τον Κλαούντιο Ρανιέρι στο τιμόνι της Εθνικής, ο έμπειρος στόπερ επεσήμανε πως: “Αυτό που έχει δείξει ο κόουτς είναι πως θέλει να εμπιστευτεί νέους παίκτες. Αυτό είναι θετικό. Για άλλους μπορεί να είναι αρνητικό. Αυτό που με στενοχωρεί είναι να βλέπω κριτική για τις επιλογές του προπονητή ως προς τους νέους. Έτσι είμαστε, το δεχόμαστε. Καθένας προσπαθεί να κάνει κριτική που δεν μπορώ να καταλάβω πού αποσκοπεί. Εγώ βλέπω θετικά βήματα και πρέπει να στηρίξουμε τις επιλογές του προπονητή. Πρέπει να έχουμε υπομονή. Όταν γίνεται μια αλλαγή μπορεί να έρθει και το στραβό και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε”.

Και κατέληξε: “Πρέπει όλοι να είμαστε έτοιμοι να δώσουμε το 200% κόντρα στη Βόρεια Ιρλανδία. Για εμένα είναι σαν να παίζω για τελευταία φορά στην Εθνική και πρέπει να δώσω τα πάντα. Ο κόσμος είναι το σημαντικότερο κομμάτι. Εύχομαι να είναι δίπλα μας διότι είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι”.

Εν τω μεταξύ ο Παναγιώτης Ταχτσίδης ρωτήθηκε:

Αρχικά για το αυριανό ματς με την Β. Ιρλανδία: “Σίγουρα δεν είναι εύκολο παιχνίδι. Εμείς δεν μπορούμε να σκεφτούμε κάτι άλλο. Πρέπει να νικήσουμε. Η Βόρειος Ιρλανδία έρχεται εδώ με έξι βαθμούς, εμείς έχουμε μόλις έναν βαθμό και χρειαζόμαστε τη νίκη και τίποτα άλλο”.

Στη συνέχεια αν υπάρχει άγχος, επειδή θα είναι ο κόσμος στο γήπεδο: “Ο κόσμος μας έλειψε πολύ στο πρώτο παιχνίδι. Δεν θα μας αυξήσει την πίεση η παρουσία του. Ελπίζω να έρθουν πολλοί άνθρωποι στο γήπεδο. Να κερδίσουμε όλοι μαζί: ο κόσμος και εμείς. Χρειαζόμαστε τη νίκη για να πάρουμε τα πάνω μας για τη συνεχεία”.

Ρωτήθηκε για την παρουσία το Ρόι Κάρολ στην Ελλάδα: “Προσωπικά δεν το ήξερα. Από ό,τι μου έχουν πει οι πρώην του συμπαίκτες στον Ολυμπιακό. Πρόκειται για έναν καλό τερματοφύλακα. Δεν πρέπει να κοιτάμε τους παίκτες της αντίπαλης ομάδας. Πρέπει να κοιτάξουμε τη δική μας ομάδας, να είμαστε όπως πρέπει για να κερδίσουμε το παιχνίδι”

Σε ερώτηση για το πως χαρακτηρίζει το αυριανό ματς όπως έχει διαμορφωθεί ο όμιλος: “Δεν μπορούμε να μιλήσουμε από τώρα για τελικούς. Είναι δύσκολο παιχνίδι, έχουμε διαφορά μεταξύ μας. Πρέπει να δουλέψουμε από το 1ο λεπτό μέχρι το τελευταίο μόνο για τη νίκη. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι σωματικά και πνευματικά για ένα τέτοιο παιχνίδι, αφού δεν είναι εύκολο να παίζεις με τόσο μεγάλη βαθμολογική διαφορά. Είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να κερδίσουμε”.

Αν λείπει κάτι από την Εθνική: “Εμπειρία έχουν όλα τα παιδιά. Ο προπονητής εμπιστεύτηκε αρκετά νεαρά παιδιά στη Φινλανδία. Όποιος καλείται να παίξει και είναι έτοιμος να αγωνιστεί, θεωρείται ήδη έμπειρος. Όσον αφορά την κούραση, παίξαμε το Σάββατο. Δεν ήταν εύκολο, αλλά όπως είπε και ο Βαγγέλης επιβάλλεται και αποβάλλεται, επειδή παίζουμε για την εθνική και όλα τα παιδιά έχουμε τη θέληση να δώσουμε το καλύτερο για την ομάδα”.

Για τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται η Βόρειος Ιρλανδία με τη Φινλανδία: “Είμαστε και οι δύο ομάδες στις ίδιες καταστάσεις. Δεν νομίζω ότι υπάρχει διεθνής που να μπει στο γήπεδο και να πει ότι είναι κουρασμένος. Αυτό που έλειπε με τη Ρουμανία ήταν ο κόσμος και ήταν μαζί μας θα μας είχαν δώσει ώθηση”.

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΒΙΤΣΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X