Επιστρέφει για μεγάλα πράγματα

Επιστρέφει για μεγάλα πράγματα
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

aek-roma-αεκ-ρομαΑυτή η ΑΕΚ μπορεί να κάνει πολλά. Είναι μία ομάδα που διαθέτει όλα τα στοιχεία που απαιτεί το σύγχρονο ποδόσφαιρο: κατοχή μπάλας, πολύπλευρη ανάπτυξη, ασφυκτικό πρέσινγκ στον αντίπαλο, εξαιρετική συνοχή. Και μία τριάδα στον άξονα (Κολοβέτσιος, Κορδέρο, Μάνταλος) που κάνει πράγματα και θαύματα. Η ΑΕΚ έπαιξε στα ίσια την τεράστια Ρόμα και παρά την ήττα, έδειξε πως το μέλλον της ανήκει και είναι για πολύ σπουδαία πράγματα.

Το ξεκίνημα της αναμέτρησης ήταν πραγματικά εντυπωσιακό για την ΑΕΚ. Μια ομάδα που έκανε τη μεγάλη Ρόμα να κλειστεί στο καβούκι της και να μην έχει τρόπο να βγει από την περιοχή της. Με εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας, ανάπτυξη τόσο από τα άκρα, όσο και από τον άξονα, πίεση ψηλά που εξόντωνε τον αντίπαλο και δεν τον άφηνε να πάρει ανάσα. Οι ευκαιρίες δημιουργούνταν η μία μετά την άλλη, με τον σούπερ Μάνταλο να οργανώνει μαεστρικά το παιχνίδι της ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ έδειξε το δόντια της από νωρίς με το σουτ του Μπαρμπόσα. Η διπλή φάση του Πλατέλλα θα μπορούσε να βάλει την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ, αλλά αναμφίβολα η μεγάλη στιγμή ήρθε στη συμπλήρωση του πρώτου τέταρτου. Η σέντρα του Μπακάκη και το βολ πλανέ του Μάνταλου που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Ντε Σάνκτιτς, ήταν φάση βγαλμένη από χάι λάιτ μεγάλων ευρωπαϊκών αναμετρήσεων.

Σταδιακά μετά το 20λεπτο, με δεδομένη και την αφόρητη ζέστη που επικρατούσε, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε. Η Ρόμα άρχισε να κερδίζει μέτρα μέσα στο γήπεδο, αλλά η καλή αμυντική λειτουργία και η συνοχή που έδειχναν οι παίκτες του Δέλλα δεν επέτρεπαν τη δημιουργία φάσεων. Ο δαιμόνιος Ιτούρμπε απείλησε για πρώτη φορά στο 37’ και με φάουλ στα όρια της περιοχής (που κέρδισε ο ίδιος), έδωσε προβάδισμα στους Ρωμαίους στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος, η Ρόμα μπήκε πιο δυνατά (διατήρησε άλλωστε την ίδια 11άδα) και κατάφερε να ελέγχει το παιχνίδι, ενώ εκμεταλλεύθηκε και την έξοδο του Μάνταλου που αποσυντόνισε την ΑΕΚ. Βρήκε δεύτερο γκολ στο 52’ με καρφωτή κεφαλιά του Κεϊτά, σε μία φάση που η άμυνα της Ενωσης πιάστηκε στον ύπνο και δεν είχε καθόλου καλή αντίδραση αφήνοντας αφύλαχτο τον μέσο της Ρόμα.

Η ΑΕΚ ανέβασε ρυθμούς μετά το 60’ και δημιούργησε δύο απίστευτες φάσεις. Αρχικά με τον Ζόριτς που πλάσαρε διαγώνια, αλλά δίπλα από το κάθετο δοκάρι και στο 70’ με τον Ντούνη που αντί να σουτάρει από τη γωνία της μικρής περιοχής γύρισε παράλληλα και χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία. Το γκολ που ήθελε η ΑΕΚ ήρθε στο 85’, όταν ο Γεωργέας κέρδισε πέναλτι από τον Ρομανιόλι και ο Ντακόλ εκτέλεσε εύστοχα για να μειώσει σε 2-1, που ήταν και το τελικό σκορ, παρά τις προσπάθειες των παικτών του Δέλλα να φτάσουν στην ισοφάριση.

Δείτε πως μετέφερε ζωντανά τη μεγάλη αναμέτρηση με τη Ρόμα το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Τ. Δέλλας, 4-2-3-1): Ανέστης, Μπακάκης (79’ Γεωργέας), Πεταυράκης (79’ Γροντής), Λαμπρόπουλος (79’ Σβάρνας), Κολοβέτσιος (79’ Σαρρής), Κορδέρο (74’ Φαγιέ), Ανάκογλου (79’ Ρόβας), Πλατέλλας (59’ Μ. Ντούνης), Μάνταλος (46’ Ζόριτς), Μπαρμπόσα (79’ Μπρέσεβιτς), Αραβίδης (64’ Ντακόλ)

Ρόμα (Ρ. Γκαρσία, 4-2-3-1): Ντε Σάνκτις, Τοροσίδης (75’ Παρέδες), Εμανούελσον (75’ Κόουλ), Αστόρι (63’ Ρομανιόλι), Κεϊτά, Ναϊνγκολάν (90’+ Σανάμπρια), Ντε Ρόσι, Φλορέντσι (90’+ Ουτσάν), Ζερβινιό (63’ Λιάιτς), Ντέστρο (75’ Σομμά), Ιτούρμπε (63’ Τότι)

 

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ

aek-roma-αεκ-ρομα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X