Λαμπρόπουλος "Ήρθα σε ομάδα με τεράστια ιστορία, λαό και μέγεθος"

Έχει ξεκινήσει η «μάχη» των… τριών, για τις δυο θέσεις στο κέντρο της άμυνας
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

labropoulosΟ Βασίλης Λαμπρόπουλος έδωσε συνέντευξη στην “Live Sport” πριν ξεκινήσει το ταξίδι για το Πήλιο και την προετοιμασία της ΑΕΚ. Ο κεντρικός αμυντικός της Ένωσης μίλησε για το μέγεθος της ομάδας, τους στόχους ,τον ανταγωνισμό με τους άλλους αμυντικούς και την δουλειά που γίνεται στα Σπάτα.

Διαβάστε αναλυτικά την συνέντευξη του Βασίλη Λαμπρόπουλου :

-Μετά από προπονήσεις δυο εβδομάδων και λίγο πριν την αναχώρηση για το Πήλιο ποιες είναι οι σκέψεις σου στο νέο σου περιβάλλον;

”Καταρχήν πιστεύω ότι έχουμε ένα αξιόλογο σύνολο. Πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Σιγά σιγά μέσα από τη δουλειά βρίσκουμε τα πατήματα μας, ατομικά αλλά και πιο πολύ ως ομάδα. Ακόμα προσπαθούμε να γνωρίσει ο ένας τον άλλον για να βγουν καλύτερα οι αυτοματισμοί στο παιχνίδι. Στο Πήλιο θα είναι σημαντική η δουλειά με την ένταση των προπονήσεων.”

 

-Έχει αλλάξει η ζωή σου από τότε που πήγες στην ΑΕΚ;

“Δεν θέλω να σκέφτομαι έτσι, δεν θέλω να το βλέπω έτσι. Είναι όμορφο το συναίσθημα που ήρθα σε μια μεγάλη ομάδα. Εντάξει και το άλλο είναι ωραίο. Με ήξεραν για παράδειγμα δυο – τρεις χιλιάδες στον Πανιώνιο και ερχόμενος στην ΑΕΚ σε ξέρει η μισή Ελλάδα.”

 

-Προσαρμόστηκες αμέσως στο νέο περιβάλλον;

“Ναι, βέβαια. Έχω να πω ότι συνάντησα ένα πολύ καλό κλίμα στην ομάδα. Είμαστε μια παρέα. Γνωριζόμαστε μεταξύ μας, βοηθά ο ένας τον άλλον, είμαι πολύ χαρούμενος.”

 

-Ως κεντρικός αμυντικός έγραψε τη δική του ιστορία ο Τραιανός Δέλλας. Από εσάς τα στόπερ τι ζητάει πιο πολύ, που δίνει έμφαση;

“Σαφέστατα έχει παίξει σε μια θέση όπου διέπρεψε και ξέρει κάποια πράγματα παραπάνω για να μας πει. Μέχρι στιγμής πέρα από την ομαδική δουλειά στη φυσική κατάσταση, στο κομμάτι της τακτικής επιμένει.”

 

-Τον σκέφτεσαι τον ανταγωνισμό;

“Όχι καθόλου. Είναι τόσο καλό το κλίμα που δεν κάνεις τέτοιες σκέψεις. Η ομάδα έχει 5 στόπερ, δεν το βλέπω ανταγωνιστικά. Δουλεύουμε όλοι και πιστεύω ότι για το καλό της ΑΕΚ όποιοι είναι καλύτεροι θα παίξουν.”

 

-Το δυνατό σου σημείο ως κεντρικός αμυντικός;

“Να μην κρίνω εγώ τον εαυτό μου. Αλλά αντικειμενικά το πλεονέκτημα μου είναι η ταχύτητα.”

 

-Ηρθες και ως διπλοθεσίτης στην ΑΕΚ αφού έχεις παίξει και δεξί μπακ…

“Ναι λόγω ταχύτητας υπήρχαν ματς που έπαιξα στην δεξιά πλευρά. Έχω κάνει παιχνίδια και ως χαφ. Αλλά τα πιο πολλά ματς, η φυσική μου θέση, είναι στο κέντρο της άμυνας.”

 

-Βγαίνει μέσα από τα αποδυτήρια ότι παίζετε σε μια ομάδα όπου πρέπει να έχετε νοοτροπία νικητή;

“Αυτό το ξέρεις πριν καν υπογράψεις στην ΑΕΚ, πριν μπεις στα αποδυτήρια. Ήρθαμε σε μια ομάδα με τεράστια μέγεθος, ιστορία, λαό. Όλα αυτά σου δίνουν από μόνα τους κίνητρο να μπαίνεις στο γήπεδο για να επιβάλεις την ανωτερότητα σου και να κερδίζεις.”

 

-Από την επαφή σου με τον Δημήτρη Μελισσανίδη όταν συμφώνησες αρχές του έτους, τι σου έμεινε;

“Το πάθος με το οποίο θέλει να ξανακάνει την ΑΕΚ πρώτη ομάδα στην Ελλάδα. Αυτό μεταδίδεται σ’ όλη την ομάδα.”

 

-Η γνωριμία σου με τον κ. Μπάγεβιτς πως ήταν;

“Μια χαρά! Τον είχα γνωρίσει όταν ήταν στον

Ατρόμητο, είχα χτυπήσει και έκανα τη θεραπεία.

Με βοήθησε και πρόσφατα όταν έκανα επέμβαση σκωληκοειδίτιδας.”

-Η Β’ Εθνική είναι μια ευκαιρία για επίδειξη δύναμης της ΑΕΚ με το σύνθημα “ερχόμαστε”;

“Είναι μια περίεργη κατηγορία που κρύβει τις παγίδες της. Θα τα δίνουν όλα και όλοι για να σε κερδίζουν. Οι ομάδες απέναντι στην ΑΕΚ θα παίζουν κλειστά κι εμείς θα πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι και σοβαροί . Να αξιοποιούμε τις ευκαιρίες για γκολ, να κερδίζουμε και να πηγαίνουμε παρακάτω.”

 

-Πως κρίνεις την ποιότητα της ομάδας, τις μεταγραφές. Ο Μπαρμπόσα;

“Εντάξει για τον Μπαρμπόσα γνωρίζαμε από τότε που έπαιζε στην Μπράγκα ότι είναι εξαιρετικός παίκτης. Αν και δεν είναι ακόμα 100% έτοιμος και δεν έχει προσαρμοστεί απόλυτα, δείχνει στις προπονήσεις πολύ ωραία πράγματα. Το ρόστερ γενικά είναι πολύ ποιοτικό. Έχουμε παίκτες που θα τους ήθελαν όλες οι μεγάλες ομάδες. Μέσα από τη δουλειά θα δούμε προτερήματα και μειονεκτήματα. Θα βελτιωθούμε στην κυκλοφορία της μπάλας και στο να μάθουμε να παίζουμε γρήγορο ποδόσφαιρο.”

 

-Ο σοβαρός τραυματισμός παλαιότερο σε έκανε να αναθεωρήσεις κάποια πράγματα;

“Ήταν μια δύσκολη φάση που με έκανε να τα βρω με τον εαυτό μου! Με έκανε πιο δυνατό. Με έμαθε να δουλεύω καλύτερα από πριν.”

 

-Η Εθνική θα είναι ένας στόχος για σένα στα μελλοντικά σου σχέδια;

“Σαφέστατα, μόνο που το κάθε πράγμα στον καιρό του. Αυτό που με ενδιαφέρει τώρα είναι να καθιερωθώ στην ΑΕΚ. Η Εθνική είναι όνειρο για κάθε ποδοσφαιριστή. Η οποία Εθνική στο κέντρο της άμυνας αυτή τη στιγμή είναι πληρέστατη. Είναι το δυνατό της σημείο.”

 

-Τα δυο κορυφαία στόπερ στον κόσμο;

“Τιάγκο Σίλβα ο ένας. Και ο άλλος είναι ο Χούμελς. Πιο μπροστά απ΄ όλους είναι οι δυο τους.”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X