Φούντα: «Ναι στο γήπεδο της ΑΕΚ, όχι στην αλλαγή του χαρακτήρα του άλσους»

Φούντα: «Ναι στο γήπεδο της ΑΕΚ, όχι στην αλλαγή του χαρακτήρα του άλσους»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

founta-φουνταΤη θέση της για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ ανέπτυξε μέσω γραπτής δήλωσης η Νίκη Φούντα. Η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΔΗΜ.ΑΡ., εισηγήτρια στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, κατέθεσε τροποιητικές προτάσεις – που έκανε δεκτές το ΥΠΕΚΑ – οι οποίες συντάσσονται με τις παραχωρήσεις που έχει κάνει ήδη αποδεκτές η ΑΕΚ έπειτα από συμφωνία με τοπικούς παράγοντες (αν και στην πορεία, έκαναν στροφή 180 μοιρών).

Αναλυτικά, η κ. Φούντα πρότεινε συγκεκριμένες τροποποιήσεις, όπως: «Α) Να διασφαλίζεται ο δασικός χαρακτήρας του Άλσους πέραν της παραχωρούμενης για την ανέγερση του γηπέδου έκτασης. Έτσι, θα αποφευχθεί η περαιτέρω οικοδόμηση και επιβάρυνσή του.  Β) Να προβλέπεται υποχρέωση δάσωσης / αναδάσωσης επιφάνειας ίσης με το παραχωρηθέν τμήμα του Άλσους, ώστε να υπάρχει περιβαλλοντική αντιστάθμιση στην περιοχή.  Γ) Να υπάρχει υποχρέωση τα πάρκινγκ για τις προβλεπόμενες θέσεις στάθμευσης να βρίσκονται σε ιδιόκτητο ακίνητο και άρα σε περιοχή εκτός του Άλσους. Προς ικανοποίησή μας, το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, έκανε δεκτές τις προτάσεις μας.

Με τις παραπάνω τροποποιήσεις:

·       αποφύγαμε μία ενδεχόμενη αλλαγή του χαρακτήρα του Άλσους που θα άνοιγε την «κερκόπορτα» των αλλαγών χρήσης γης σε όλα τα μητροπολιτικά πάρκα,

·       πετύχαμε αντισταθμιστικά οφέλη για την τοπική κοινωνία της Νέας Φιλαδέλφειας,

·       ευελπιστούμε ότι οι όποιες −ορθές− επιφυλάξεις των κατοίκων για την κατασκευή του γηπέδου θα μπορούν να τεθούν σε επίπεδο διεκδικήσεων και διασφαλίσεων και σε βάθος χρόνου.

Πρώτιστο μέλημά μας είναι το γήπεδο να κατασκευαστεί με τους σωστούς όρους, ώστε να συμβάλλει στην αναβάθμιση της ζωής των κατοίκων ολόκληρης της περιοχής, αλλά και να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τον αθλητισμό και τους φιλάθλους της ΑΕΚ», αναφέρει σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε το γραφείο της.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X