Η άλλη άποψη που δείχνει την αλήθεια για το γήπεδο

Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

gipedo4Αν και οι κατηγορίες που αναπτύσσονται τόσο καιρό από αντιδρώντες, ευαίσθητους οικολογικά και μόνιμα εύθικτους κατοίκους της Νέας Φιλαδέλφειας για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ είναι πως δεν ακούγεται η άποψη τους, η πραγματικότητα είναι πως δημιουργούν θόρυβο χωρίς ουσιαστικό λόγο. Η ΑΕΚ έχει συμφωνήσει απόλυτα σε ό,τι έχει ζητηθεί για την ανέγερση του γηπέδου στην ιστορική της έδρα και ζητά την παραχώρηση μισού στρέμματος από το άλσος, προσφέροντας ανταποδοτικά την αναδάσωσή του, αλλά και την δεντροφύτευση άλλης περιοχής που θα υποδείξει ο δήμος. Μέσω της ιστοσελίδας «e-alitheia.gr» που ασχολείται με θέματα της Νέας Φιλαδέλφειας, φιλοξενήθηκε μια ψύχραιμη άποψη, μακριά από φωνές και ακραίες συμπεριφορές, του αντιδημάρχου Μιχάλη Κουτσάκη.

Στο ενδιαφέρον άρθρο, αναφέρονται τα εξής: «Υπήρξε ο τελευταίος δήμαρχος της Νέας Χαλκηδόνας, είναι επί δεκαετίες στα δημοτικά πράγματα της περιοχής μας και ξέρει τα θέματα όσο λίγοι. Ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Κουτσάκης έχει μια διαφορετική άποψη για το ματαιωθέν χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Υποστηρίζει ότι δεν είχε καμία πρακτική σημασία κι επικαλείται ούτε λίγο ούτε πολύ, επτά λόγους: 1. Το υπό ψήφιση από τη Βουλή των Ελλήνων νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο είναι σε γνώση -ως πρωτοβουλία- όσων ενδιαφέρονται περίπου για τρία χρόνια. Κανείς αρμόδιος παράγων δεν εδέησε μέσα σε ΤΡΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ να κάνει μια σοβαρή, εμπεριστατωμένη τοποθέτηση σε σχέση με το γήπεδο της ΑΕΚ και τη φυσιογνωμία του Άλσους, τουλάχιστον ως προς τα ζητήματα στα οποία αναφέρεται το Ρυθμιστικό. 2. Στα αρθρα 81 και 82 του Ρυθμιστικού αναφέρεται η έκταση που χρειάζεται για την ΑΕΚ και για τις πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες. Τίποτε άλλο!. 3. Στο άρθρο 81 αναφέρεται ρητά και κατηγορηματικά ότι απαγορεύονται μέσα στο Άλσος εμπορικά κέντρα, συνεδριακά κέντρα κλπ. 4. Πουθενά δεν αναφέρεται ότι πρέπει να παραχωρηθούν επιπλέον 22 στρέμματα του άλσους. Αυτό που λέει είναι ότι τα συνολικά στίσματα δεν μπορεί να υπερβαίνουν το 5%. Συνολικα κτίσματα σημαίνει ο Κένταυρος, το πρώην τσιπουράδικο και ό,τι άλλο κτίσμα υπάρχει σήμερα μέσα στο άλσος, πρέπει να συνυπολογιστεί. 5. Στο άρθρο 18 αναφέρεται η Αγιά Σοφιά, δηλαδή το νέο γήπεδο της ΑΕΚ ακριβώς με τις χρήσεις που έχει ψηφίσει και το δημοτικό συμβούλιο, χωρίς καμία παρέκκλιση. 6. Τι νόημα έχει να συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο, όταν δυο μέρες αργότερα η κεντρική εξουσία, δηλαδή η Βουλή, θα συζητήσει και πιθανώς θα ψηφίσει το νέο Ρυθμιστικό; 7. Το νέο Ρυθμιστικό έχει δοθεί για διαβούλευση πριν από δυο μήνες. Πόσοι και ποιοι μετείχαν στη διαβούλευση από πλευράς του δήμου μας; 8. Ως προς τις χρήσεις των κατοικιών, ο δήμος μας περιμένει ούτως ή άλλως την ολοκλήρωση της τροποποίησης του προσφυγικού συνοικισμού. Από αυτά ο Μιχάλης Κουτσάκης εξάγει το συμπέρασμα ότι δεν προκύπτει από πουθενά κάτι περισσότερο από όσα οι δημοτικοί σύμβουλοι εγνώριζαν ήδη, συνεπώς δεν είχε κανένα νόημα η ματαιωθείσα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου».

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X