Πλατέλλας-Ανάκογλου: «Η Αγιά Σοφιά θα φέρει τους τίτλους στην ΑΕΚ»

Πλατέλλας-Ανάκογλου: «Η Αγιά Σοφιά θα φέρει τους τίτλους στην ΑΕΚ»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

aabb50c1d642d5ac87a857d7c2727780_XLΣυνέντευξη στην «ΩΡΑ των σπορ» έδωσαν σήμερα ο Βαγγέλης Πλατέλλας και ο Δημήτρης Ανάκογλου, δύο παίκτες που στηρίχθηκε φέτος η ΑΕΚ για την άνοδο της στην Β’ εθνική.

Αμφότεροι δήλωσαν έτοιμοι για να επαναφέρουν την Ένωση στην Σούπερ Λίγκα και υπογράμμισαν μαζί ότι το πιο σημαντικό για τον σύλλογο αυτή την στιγμή είναι ο Δημήτρης Μελισσανίδης να κάνει όνειρο την κατασκευή της «Αγιάς Σοφιάς» στη Νέα Φιλαδέλφεια, το γήπεδο που θα φέρει και τους τίτλους στην ΑΕΚ.

Αναλυτικά ΟΛΗ η συνέντευξη των δύο παικτών της ΑΕΚ:

Τελείωσε η πρώτη σας ολοκληρωμένη χρονιά στην ΑΕΚ. Και μάλιστα με την εμπειρία της Γ’ εθνικής. Συναισθήματα για αυτούς τους 9-10 μήνες;

Β.Π.: «Είναι περίεργα τα συναισθήματα και όσα ζήσαμε. Το σημαντικό και αυτό που κρατάμε είναι ότι η ΑΕΚ έφυγε πια από αυτή την κατηγορία. Όλοι μας ξέρουμε που είμαστε, που έχουμε έρθει. Πρέπει η ΑΕΚ τώρα να φύγει από την Β’ εθνική και να ξαναγίνει η ΑΕΚ που ήταν»

Δ.Α.: «Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για όλους μας. Και για εμάς και για τον κόσμο μας περισσότερο. Το θετικό είναι ότι καταφέραμε και φύγαμε. Έρχεται μια ακόμη πιο δύσκολη χρονιά και πρέπει να είμαστε έτοιμοι από κάθε άποψη»

Είχατε ήδη… χιλιόμετρα στην Σούπερ Λίγκα και τώρα παίξατε στην Γ’ εθνική. Πως νιώσατε με την φανέλα της ΑΕΚ απέναντι σε ομάδες τοπικού επιπέδου;

Δ.Α.: «Περίεργα συναισθήματα. Όταν παίζεις με τέτοιους αντιπάλους δεν μπορείς να ανεβάσεις πολύ το επίπεδο εσύ, παρά μόνο να το ρίξεις λίγο για να προσαρμοστείς. Δεν είχαμε ευτυχώς κάποια σοβαρά προβλήματα. Είχαμε κάποιες γκέλες, αλλά γενικά ήταν θετική η σεζόν»

Πως νιώθατε μετά τις γκέλες; Όταν έχεις χάσει για παράδειγμα από την Θύελλα Ραφήνας…

Δ.Α.: «Είναι άσχημο, περισσότερο για τον κόσμο μας. Δεν μπορεί να δεχθεί κάποιος που αγαπά τόσο την ομάδα ότι χάνει από την Θύελλα Ραφήνας και τον Αγροτικό Αστέρα και ότι έχει απώλειες βαθμών. Έτσι είναι όμως το ποδόσφαιρο. Δεν μπορείς να έχεις πάντα επιτυχίες. Μπορεί ο αντίπαλος να βρεθεί σε καλή μέρα και εσύ σε άσχημη και να μην μπορείς να κερδίσεις»

Βαγγέλη τσαντιζόσασταν με αυτά που σας γράφαμε και την σκληρή κριτική μετά τις γκέλες στην Γ’ εθνική;

Β.Π.: «Πιο πολύ πεισμώναμε, να δουλέψουμε πιο πολύ για τις απώλειες που είχαμε και τις κακές εμφανίσεις. Κάθε μέρα δουλεύαμε για να είμαστε καλύτεροι στο επόμενο ματς. Σημασία έχει ότι στο τέλος τα καταφέραμε. Κάναμε κάποια λίγα ματς μέτρα και τα άλλα ήταν καλά»

Βαγγέλη ήρθες Σεπτέμβρη όταν είχε τελειώσει η προετοιμασία, 20 μέρες πριν αρχίσει το πρωτάθλημα. Ξεκίνησε με… φόρα. Που οφείλεται αυτό;

Β.Π.: «Εγώ ήρθα στην ΑΕΚ γιατί το ήθελα πολύ και το περίμενα πολύ. Ξέρω που ήρθα και σε ποια ομάδα. Δεν με νοιάζει που ήταν στην Γ’ εθνική. Δεν το σκέφτηκα καν. Δικαιώθηκα τελικά για την επιλογή μου αυτή. Στη δίψα μου για ποδόσφαιρο οφείλεται ότι ξεκίνησε καλά και στο ότι έπαιζες για αυτό τον κόσμο. Το κατάλαβα από το πρώτο φιλικό στην Καλλιθέα πως είναι να παίζεις για μεγάλη ομάδα με τόσο κόσμο»

Εσένα Δημήτρη σε βοήθησε φέτος το γεγονός ότι είχε έρθει από την 1η Φλεβάρη στην ΑΕΚ;

Δ.Α.: «Το θετικό ήταν ότι ακόμη και σε δύσκολες καταστάσεις είχα μια εμπειρία και με βοήθησε για φέτος. Καταλαβαίνεις πως είναι να είσαι σε άλλη ομάδα. Δεν ήξερα πως είναι να κάνεις μεταγραφή. Ήταν η πρώτη μου. Παρότι είναι μια εντελώς διαφορετική κατάσταση τα περσινά με τα φετινά, νομίζω ότι μου έκανε καλό να μπω περισσότερο στο κλίμα της ομάδας. Φέτος ήταν μεγαλύτερες οι απαιτήσεις. Ήταν ειδική χρονιά για την ΑΕΚ στην Γ’ εθνική, νέα ομάδα, νέοι άνθρωποι μέσα στην ομάδα».

Έζησες τον υποβιβασμό, έζησες και την Γ’ εθνική. Βλέποντας αντίστοιχα την πορεία του Παναθηναϊκού φέτος, μετάνιωσες που δεν πήγες πέρυσι και επέλεξες ΑΕΚ;

Δ.Α.: «Δεν έχω μετανιώσει και γενικά δεν μετανιώνω για τις επιλογές που κάνω. Αν το είχα μετανιώσει, θα είχα φύγει το καλοκαίρι. Αντιθέτως έμεινα».

Ζήσατε μια ολόκληρη χρονιά τον προπονητή Δέλλα σε καλές συνθήκες δουλειάς. Πριν λίγες μέρες ανανεώθηκε η συνεργασία μαζί του. Άξιζε αυτή την δεύτερη ευκαιρία ο κόουτς;

Β.Π.: «Σίγουρα την άξιζε. Καθημερινά δουλεύουμε μαζί του και είναι πολύ κοντά μας. Αγαπά αυτό που κάνει. Του άξιζε γιατί είναι νέος προπονητής, με φιλοδοξίες και πιστεύω πολύ ότι θα τα καταφέρει».

Πολλοί λένε ότι για τον προπονητή δεν είναι καλό να λένε οι παίκτες καλά λόγια;

Β.Π.: «Όταν βλέπεις κάποια πράγματα οφείλεις να τα πεις. Όπως και να τα πάρει ο καθένας. Ήταν δίπλα μας πάντα και έδωσε ευκαιρίες σε όλους. Και όποιος άξιζε τελικά έπαιζε»

Ένα από τα σημεία που δέχθηκε κριτική ο Δέλλας ήταν ότι δεν είχε ξεφύγει τελείως ακόμη από την ψυχολογία του ποδοσφαιριστή και ήταν πολύ προστατευτικός και όχι τόσο αυστηρός μαζί σας. Το σχόλιο σας;

Δ.Α.: «Είναι στην φιλοσοφία του κάθε προπονητή πως θα αντιδράσει μετά από μια τέτοια κατάσταση και ένα άσχημο αποτέλεσμα. Για τον παίκτη δεν είναι καλό ούτε να τον δικαιολογείς, αλλά ούτε και το αντίθετο. Ο προπονητής μας κατά την διάρκεια της χρονιάς απέδειξε ότι πάντα έλεγε αυτά που πίστευε. Όταν η ομάδα δεν πήγαινε καλά, δεν μας χάιδευε τα αυτιά. Εγώ νομίζω ότι έτσι είναι η φιλοσοφία του κ.Δέλλα, δεν έχει να κάνει ότι ήταν πρόσφατα ποδοσφαιριστής. Αλλά γενικά οι φιλοσοφίες με την πάροδο του χρόνου αλλάζουν. Οι παλαιότεροι είχαν άλλες, οι νεότεροι άλλες. Έχω να πω πάντως ότι του αξίζουν συγχαρητήρια για τον λόγο ότι πέρυσι ήρθε σε μια δύσκολη κατάσταση και θέλει κότσια για να το κάνεις. Η ΑΕΚ ήταν σε κακή κατάσταση και ψυχολογικά και αγωνιστικά και στην ουσία έβαλε το όνομα του και την καριέρα του κάτω από την ΑΕΚ για να βοηθήσει. Και σύμφωνα με τα φετινά δεδομένα, τις ευκαιρίες που έδωσε και την δουλειά που έκανε πιστεύω ότι του άξιζε να μείνει. Ξέχωρα αν μείνουμε εμείς ή αυτός ή όλοι μαζί, πιστεύω ότι θα έχει πολύ καλή πορεία ως προπονητής»

Πόσο βοηθά τους παίκτες να έχουν μια ισχυρή διοίκηση, προσωπικότητες όπως ο Μπάγεβιτς, ο Λυμπερόπουλος, ο Δέλλας καθημερινά στην προπόνηση;

Β.Π.: «Σίγουρα είναι σημαντικό τέτοιοι άνθρωποι δίπλα μας. Ειδικά τέτοιες προσωπικότητες του ποδοσφαίρου και της ΑΕΚ. Νιώθουμε ότι είναι κοντά μας κάθε ώρα και κάθε στιγμή. Μας το δείχνουν κάθε ώρα και στιγμή στα Σπάτα».

Πόσο ασφάλεια δημιουργεί μια ισχυρή διοίκηση και η παρουσία τέτοιων ανθρώπων στα αποδυτήρια καθημερινά;

Δ.Α.: «Πιστεύω ότι ίσως είναι και το πιο σημαντικό μέσα σε μία ομάδα. Να έχεις ισχυρή, δυνατή διοίκηση που λύνει όλα τα προβλήματα. Να ξέρει ο παίκτης από πριν ότι θα έχει τα πάντα για να κάνει την δουλειά του και ότι η διοίκηση είναι δίπλα του. Να ξέρεις ότι αν κάνεις κάτι που δεν πρέπει είσαι υπόλογος και ότι θα έρθει κάποιος να σου πει γιατί το έκανες. Πέρυσι κάναμε ο καθένας ότι ήθελε… Τώρα αυτοί οι άνθρωποι ξέρουν την ΑΕΚ και από ποδόσφαιρο και σκέφτονται για το καλό της ΑΕΚ και όχι για το συμφέρον τους»

Έχετε ζήσει και οι δύο την Β’ εθνική. Τι πρέπει να ξέρει η ΑΕΚ, να προσέξει και να έχει για να ανέβει γρήγορα και άνετα;

Β.Π.: «Είναι μια δύσκολη κατηγορία, όσο πιο χαμηλά τόσο πιο δύσκολα να παίξεις ποδόσφαιρο. Είναι σκληρή κατηγορία και το ξέρουν όσοι έχουν αγωνιστεί. Σίγουρα χρειάζεται υπομονή, στο τέλος πιστέυω θα πάνε όλα καλά»

Δ.Α.: «Πολύ δύσκολη και δυσκολότερη από την Α’ εθνική. Παίζεται λιγότερο ποδόσφαιρο με τα παιχνίδια να πηγαίνουν στη δύναμη και στο ένα γκολ. Σημασία έχει η ΑΕΚ να βγει πρώτη και όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Η άνοδος μετρά, αυτό θέλουμε. Χρειάζεται συγκέντρωση και να μην υποτιμάς τον αντίπαλο, μόνο έτσι δεν θα έχουμε πρόβλημα».

Πρέπει η ΑΕΚ να προσαρμοστεί στις ιδιαιτερότητες της Β’ εθνικής ή να βαδίσει στον δρόμο της;

Β.Π.: «Χρειάζεται δουλειά, αλλά και να προσαρμοστείς στις απαιτήσεις της κατηγορίας. Έχει δυσκολίες πολλές και θέλει δουλειά».

Βαγγέλη ήταν ιδιαίτερη στιγμή όταν έμεινε ελεύθερος από μια καλή ομάδα της Σούπερ Λίγκα και ήξερες το ενδιαφέρον της ΑΕΚ. Τι νιώθεις ότι ρίσκαρες εκείνη την στιγμή;

Β.Π.: «Σίγουρα ήταν πολύ δύσκολη περίοδος. Έφυγα από την Ξάνθη, γιατί ήθελα να φύγω. Ήθελα να πάω σε μια ομάδα για να παίξω πάλι ποδόσφαιρο. Ρίσκαρα πολλά τότε. Έμεινα ελεύθερος μέχρι και 28 Αυγούστου. Είχα κλείσει πόρτες γιατί περίμενα την ΑΕΚ. Ήθελα να έρθω, τελικά τα κατάφερα. Σημαντικό ότι είμαι σε μια μεγάλη ομάδα και τελικά πιστεύω ότι δικαιώθηκα»

Όταν χτύπησε το τηλέφωνο από την ΑΕΚ ότι κλείνει η μεταγραφή πως ένιωσες; 

Β.Π.: «Με πήραν στις 27 Αυγούστου το βράδυ. Ένιωσα ανακούφιση, μεγάλη χαρά. Δεν μπορώ να τα περιγράψω. Το χάρηκα πολύ εκείνη την μέρα με την οικογένεια μου»

Η ΑΕΚ έχει ενισχυθεί μέχρι στιγμής σε πολλές θέσεις. Είδαμε παίκτες να έρχονται για τα άκρα της επίθεσης και για τον άξονα. Μεγαλώνει ο ανταγωνισμός πια για εσάς που ήσασταν βασικοί και αναντικατάστατοι;

Β.Π.: «Θα υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός. Έχουν έρθει στην ΑΕΚ καλοί παίκτες και προέρχονται μάλιστα από καλές χρονιές με τις ομάδες τους. Εμείς πρέπει να δουλέψουμε, να γίνουμε πάλι μια οικογένεια και ο καλύτερος θα παίξει βασικός. Ο προπονητής θα το κρίνει αυτό και ποιος είναι σε φόρμα. Σκοπός είναι να βοηθήσουμε την ομάδα»

Είχε αρνητική επίπτωση σε εσάς και την ψυχολογία σας ότι η μεταγραφική κουβέντα ξεκίνησε πολύ νωρίς για την ΑΕΚ την περασμένη σεζόν;

Δ.Α.: «Στο μυαλό όλων μας στην ΑΕΚ ή στους περισσότερους, ήταν η νέα χρονιά. Ειδικά μετά τον πρώτο γύρο όταν είχαμε διαφορά ασφαλείας και τα παιχνίδια ήταν θέμα ρουτίνας. Η αλήθεια είναι ότι μέσα στα αποδυτήρια τόσο ο προπονητής όσο και ο κ.Λυμπερόπουλος προσπαθούσαν να μας κρατήσουν συγκεντρωμένους στον στόχο μας. Αυτό ήταν και το σωστό τελικά. Δεν μας αφορούν αυτά εμάς. Ποιος θα έρθει, ποιον θέλει, εμείς την δουλειά μας κοιτάμε. Αν επηρεαστεί κάποιος από κάτι είναι και θέμα χαρακτήρα»

Ένα σχόλιο και από τους δύο για τον Δημήτρη Μελισσανίδη που επέστρεψε στην ΑΕΚ και στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Β.Π.: «Εγώ δεν είχα πολλές επαφές. Δεν τον έχω δει πολλές φορές από κοντά. Είναι σημαντικό για την ΑΕΚ να έχει σε τέτοια θέση έναν άνθρωπο που την αγαπά και θέλει να την ξανακάνει πρωταγωνίστρια. Και το κυριότερο ότι μπορεί να το κάνει. Το πιο σημαντικό από όλα είναι το νέο γήπεδο, το όνειρο κάθε ΑΕΚτζή»

Δ.Α.: «Η αλήθεια είναι ότι για να μείνω το καλοκαίρι έπαιξε ρόλο ο κ.Μελισσανίδης. Για τον λόγο ότι υπάρχει ένα πλάνο για το τι θέλει να κάνει. Χωρίς να τον ξέρω, καταλαβαίνω ότι αυτά που σκέφτεται μπορεί και να τα κάνει πραγματικότητα. Δεν θέλω να μιλήσω για το τι έχουμε πει μεταξύ μας, αλλά νομίζω ότι θέλει να κάνει όσα λέει»

Πως κολλήσατε εσείς οι δύο και κάνετε τόσο παρέα; Αυτό σας βοηθά στην προπόνηση και στα ματς;

Β.Π.: «Δεν γνωριζόμασταν είναι η αλήθεια. Δεν μου μίλαγε… (γέλια). Δεθήκαμε από την αρχή, σκεφτόμαστε τα ίδια πράγματα. Δεν χρειάζεται να τον ξέρεις τον άλλο πολύ, έδεσαν οι χαρακτήρες μας».

Δ.Α.: «Εγώ δεν του μίλαγα γιατί είμαι… φίρμα (γέλια…). Νομίζω η καλή σχέση που έχουμε μας βοήθησε πολύ και στο γήπεδο. Πρέπει να έχεις καλές επαφές με τους παίκτες, αλλά με τον Βαγγέλη μας βοηθά πολύ και το ότι περνάμε ώρες μαζί»

Δημήτρη έπαιξες φέτος από αμυντικό χαφ, μέχρι δεκάρι και στα άκρα. Τι προτιμάς;

Δ.Α.: «Προτιμώ να παίζω αμυντικό χαφ. Με ένα κλασικό αμυντικό χαφ δίπλα μου. Έχω περισσότερο χώρο μπροστά μου, να κινηθώ, να συνεργαστώ με τους επιθετικούς. Έτσι δεν εγκλωβίζομαι κοντά στους επιθετικούς. Έχω χώρο να κάνω αυτά που σκέφτομαι. Βεβαίως, παίζω όπου μου ζητήσει ο προπονητής. Δεν έχω κανένα πρόβλημα και φέτος το έδειξα»

Εσύ Βαγγέλη έδειξες ότι παίζεις παντού ε;

Β.Π.: «Μου αρέσει να παίζω δεξιά στην επίθεση, αλλά παίζω παντού. Δεν έχω θέμα. Και αριστερό μπακ έχω παίξει»

Φέτος είδαμε 16 γκολ, ασίστ, μακράν η πιο παραγωγική χρονιά σου Βαγγέλη;

Β.Π.: «Είμαι σίγουρος ότι είναι η καλύτερη μου χρονιά. Και είμαι χαρούμενος που την έκανα στην ΑΕΚ και την βοήθησα να κάνει το πρώτο βήμα για την επιστροφή της. Θέλω να μείνω στην ΑΕΚ και θέλω να παίζω καλά. Μακάρι να είμαι έτσι και του χρόνου, σε ακόμη δυσκολότερο επίπεδο»

Τι ήταν αυτό φέτος με τα πέναλτι; Τι φταίει πραγματικά; Έπεσε κατάρα;

Β.Π.: «Τι να πω… Ότι και να πω είναι λίγο. Κατάρα; Άγχος; Η μισή ομάδα έχει χάσει πέναλτι».

Δ.Α.: «Μετά από κάποιο σημείο δημιουργείται και ψυχολογικό πρόβλημα. Νομίζω ότι στο ποδόσφαιρο αν σκεφτείς ότι κάτι θα κάνεις λάθος, θα το κάνεις λάθος σίγουρα. Όταν ξέρεις ότι όλος ο κόσμος λέει θα το χάσουμε, πάμε να το εκτελέσουμε και το χάνουμε… Εντάξει δεν φταίει ο κόσμος, αλλά λειτουργεί στην ψυχολογία»

Από τις μεταγραφές που έχουν γίνει ο Μάνταλος έχει κερδίσει τις… εντυπώσεις. Έχετε παίξει και οι δύο συμπαίκτες μαζί του στην Ξάνθη και την εθνική.

Δ.Α.: «Δεν έχω μιλήσει για άλλα παιδιά. Για τον Μάνταλο θα πω ότι είναι εξαιρετικός παίκτης. Στην εθνική μου άρεσε πολύ και συνεχίζει να μου αρέσει και τώρα. Μου αρέσουν οι παίκτες που ξέρουν καλό ποδόσφαιρο και έχουν ποδοσφαιρικό μυαλό. Είναι παίκτης ο οποίος το έχει σε μεγάλο βαθμό. Θα βοηθήσει πολύ την ΑΕΚ. Σημασία έχει όποιος έρθει να μπορούν να μπουν γρήγορα στο κλίμα. Είναι άλλο η Ξάνθη, άλλο η ΑΕΚ. Άλλες απαιτήσεις, άλλη πίεση. Ειδικά τώρα που πρέπει να πάμε οπωσδήποτε την ομάδα στην Α’ εθνική. Αγωνιστικά αυτό που ξέρω είναι ότι μπορεί να ανταπεξέλθει».

Φέτος για πρώτη χρονιά ο κ.Μπάγεβιτς βρίσκεται σε άλλο πόστο πια. Τον ζήσατε και οι δύο από κοντά. Το σχόλιο σας;

Β.Π.: «Και στα καλά και στα κακά ήταν δίπλα μας. Έχει τεράστια εμπειρία. Κάποιες φορές και με τα αστεία του. Προσπάθησε με τον τρόπο του να μας βοηθήσει».

Δ.Α.: «Εγώ πιστεύω ότι μόνο και μόνο η παρουσία του αρκεί. Απλά να πει κάτι στις καλές και κακές στιγμές, αρκεί για να βοηθήσει τον παίκτη».

Αντίστοιχα για τον Λυμπερόπουλο;

Β.Π.: «Τον Λυμπερόπουλο τον είχαμε πάντα μαζί μας. Και στις άσχημες ήταν ακόμη πιο κοντά. Μας στηρίζει έμπρακτα και το έδειξε ακόμη και στις μέτριες εμφανίσεις. Μας έλεγε ψηλά το κεφάλι, συνεχίζουμε».

Το ΟΑΚΑ βοηθά τους ποδοσφαιριστές να παίξουν καλά ή όχι; Έχουν ακουστεί διάφορες απόψεις.

Δ.Α.: «Με τους 10-15.000 οπαδούς της ΑΕΚ που έρχονται στο γήπεδο, στην Ριζούπολη που παίξαμε το κλίμα και η ατμόσφαιρα ήταν πολύ διαφορετικά. Και έναν παίκτη που αγωνίζεται είναι σημαντικό να νιώθεις τον παίκτη. Και στο ΟΑΚΑ τον νιώθεις, αλλά στην Ριζούπολη νιώσαμε πολύ καλύτερα».

Β.Π.: «Στην Ριζούπολη αν μπορούσαμε να παίξουμε θα ήμασταν πολύ πιεστικοί απέναντι στον αντίπαλο. Αυτό εισέπραξα. Και οι παίκτες και ο κόσμος. Το ΟΑΚΑ δεν είναι κακή έδρα, αλλά είναι τεράστιο γήπεδο και θέλει πολύ κόσμο για να γίνει έδρα»

Είδατε τα σχέδια για την Αγιά Σοφιά, με το χέρι στην καρδιά όταν ξαπλώνεται να κοιμηθείτε έχει ονειρευτεί να μπαίνετε ως παίκτες σε αυτό το γήπεδο;

Δ.Α.: «Όλα τα παιδιά πιστεύω. Όλοι μας έχουμε όνειρο να μπούμε σε αυτό το γήπεδο. Όπως και ο κόσμος. Όλοι μας το θέλουμε να το ζήσουμε. Πρέπει η ΑΕΚ να έχει δικό της σπίτι. Να μας αξιώσει ο Θεός να παίξουμε»

Θέλω την άποψη του Δημήτρη για τον Βαγγέλη και αυτή του Βαγγέλη για τον Δημήτρη.

Β.Π.: «Τα καλύτερα θα έλεγα. Μπορεί να πάει πολύ ψηλά με την δουλειά, είναι εξελίξιμος. Είναι βαρόμετρο για την ΑΕΚ. Μπορεί να πάει πολύ καλά στην καριέρα του, αλλά δεν ξέρω αν θα μας μιλάει τότε (γέλια…)»

Δ.Α.: «Είναι έκπληξη για μένα ο Βαγγέλης. Ήξερα τον Πλατέλλα, σαν Πλατέλλα. Αν δεν τον ζήσεις όμως δεν τον ξέρεις καλά και να τον κρίνεις. Είναι ο MVP της χρονιάς για την ΑΕΚ. Μπορεί να βοηθήσει σε όλες τις κατηγορίες. Ήρθε φέτος χωρίς προετοιμασία με την ΑΕΚ, μπήκε κατευθείαν και βοήθησε αμέσως με γκολ και ασίστ και είχε πολλές συμμετοχές και 90λεπτα. Μακάρι να συνεχίσουμε μαζί στην ΑΕΚ»

Το μεγαλύτερο πειραχτήρι στα αποδυτήρια;

Β.Π.: «Γεωργέας»

Δ.Α.: «Γεωργέας και Ρόβας»

Τι θα γίνει με τον Γεωργέα; Ως πότε θα παίζει και μάλιστα σε τόσο καλό επίπεδο;

Β.Π.: «Στην ΑΕΚ κάνω με 2-3 παίκτες παρέα. Είναι ένας από αυτούς ο Νίκος, με έχει βοηθήσει πολύ από την πρώτη μέρα. Είναι σε καλή κατάσταση, έχει ένα πρόβλημα με το γόνατο αλλά το ξεπερνά πάντα. Έχει ψυχή, πάθος, αγαπά την ΑΕΚ και ο κόσμος του δίνει ώθηση για να συνεχίσει»

Δ.Α.: «Ο Νίκος είναι φανταστικός πάνω από όλα ως άνθρωπος. Βοηθά πολύ όλα τα παιδιά. Πειραχτήρι μεν, αλλά πάντα με την καλή έννοια και όταν πρέπει. Σημαντικό να υπάρχει και αυτό στα αποδυτήρια. Αν δεν ήξερα την ηλικία του δεν θα έλεγα ότι είναι για να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Έχει εμπειρία, ξέρει να διαχειρίζεται το σώμα του. Δεν ξέρω τι θα κάνει, αλλά μπορεί να βοηθήσει»

Αν η επόμενη χρονιά ήταν στην Σούπερ Λίγκα, ψυχολογικά θα ήταν έτοιμη να παίξει αντίπαλος με τις κλασικές αντιπάλους της και να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο; Μας χωρίζει απόσταση ψυχολογικά;

Δ.Α.: «Αυτό προϋποθέτει πολλά πράγματα. Πως θα φερθεί πρώτα από όλα η διοίκηση μεταγραφικά και από πλευράς στόχων. Δεν τους βλέπουμε τόσο μακριά πάντως. Σαν ομάδα η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα και αν αποφασίσει ότι είναι να κάνει πρωταθλητισμό, θα τον κάνει. Τέλος»

Έχετε στο μυαλό σας την εθνική ομάδα:

Β.Π.: Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή για έναν Έλληνα να εκπροσωπεί την χώρα του. να φορέσει την φανέλα της. Δεν ξέρω αν θα το καταφέρω ποτέ, αλλά θα είναι πάντα μεγάλο όνειρο»

Δ.Α.: «Παίζοντας στην ΑΕΚ είναι πιο εύκολο και βατό να πας στην εθνική. Μπορεί ένας καλός παίκτης να παίζει σε μικρότερη ομάδα, αλλά να μην καλείται. Παίζοντας στις μεγάλες ομάδες παίζει ρόλο αυτό».

Αν έπρεπε να διαλέξετε υποχρεωτικά για το καλό της ΑΕΚ: Πρωτάθλημα ή το νέο γήπεδο;

Β.Π.: «Το γήπεδο. Δεν το συζητώ. Μέσα από το γήπεδο θα έρθουν και οι τίτλοι.

Δ.Α.: «Συμφωνώ και εγώ σε αυτό. Το γήπεδο πάνω και πρώτα από όλα και όλους»

Του χρόνου η ΑΕΚ θα έχει και την διοργάνωση του Κυπέλλου. Θα είναι στόχος ή απλά θα συμμετάσχει έχοντας το μυαλό της στο πρωτάθλημα; Θα είναι αποτυχία αν δεν πάει καλά εκεί;

Δ.Α.: «Νομίζω δεν έχει την ίδια βαρύτητα με το πρωτάθλημα. Δεν είναι όμως και κάτι έξτρα. Αν και εφόσον δηλαδή… Απλά θα το έβαζα λίγο πιο κάτω από τον στόχο της ανόδου. Πρέπει να χτιστεί καλά η ομάδα, να έχουμε υγεία και για το Κύπελλο θα δούμε ανάλογα τις κληρώσεις».

Β.Π.: «Πρώτος στόχος είναι το πρωτάθλημα, να πάρουμε την πρωτιά. Το Κύπελλο είναι όμως και αυτό μια ευκαιρία να πας ψηλά. Ο κόσμος διψά για τέτοια ματς με μεγάλες ομάδες ξανά»

Υποθετικά ότι έχετε και οι δύο έναν οπαδό της ΑΕΚ μπροστά σας. Και πρέπει να τον πείσετε να σας στηρίξει και τη νέα χρονιά στην Β’ εθνική. Τι θα του λέγατε για να τον πείσετε να έρχεται στο γήπεδο;

Β.Π.: «Είναι σημαντικό να είναι κοντά μας. Ολοι μαζί κάνουμε την προσπάθεια. Θα του έλεγα να έρθει κοντά μας για την προοπτική. Για το νέο γήπεδο, για τα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου ξανά»

Δ.Α.: «Ένας φίλαθλος θέλει να βοηθήσει πάνω από όλα. Ο ΑΕΚτζής την αγαπά, άρα πρέπει να βοηθήσει τους παίκτες, όποιοι και αν είναι αυτοί. Οι παίκτες και οι προπονητές φεύγουν, αλλάζουν συνέχεια. Η ομάδα μένει και αυτή πρέπει να βοηθήσουν».

Για το Μουντιάλ τι βλέπετε και προτιμάτε;

Δ.Α.: «Αργεντινή ψηφίζω. Μου αρέσει ο Μέσι, αλλά έχει πολλούς καλούς παίκτες. Αν η Αργεντινή δέσει, μπορεί να το πάρει και εύκολα. Έχει φοβερό υλικό»

Β.Π.: «Εγώ θα πω Ισπανία. Μου αρέσει γιατί παίζει καλό και επιθετικό ποδόσφαιρο και έχει πολλές πιθανότητες να το πάρει»

Στην φιλοσοφία σας τι σας ταίριαζε περισσότερο. Ατλέτικο Μαδρίτης ή Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό; Το μαχητικό πνεύμα της πρώτης ή η ποιότητα της δεύτερης;

Β.Π.: «Εγώ λέω Ατλέτικο. Μου αρέσει πολύ ως ομάδα. Οικογένεια, με τον προπονητή πάντα κοντά της και για αυτό και είχε επιτυχία σε ένα μαραθώνιο όπως είναι το πρωτάθλημα. Στον τελικό ήταν απλά άτυχη στο φινάλε»

Δ.Α.: «Συμφωνώ μεν με τον Βαγγέλη, άξιζε να πάρει τίτλο , ήταν μια οικογένεια. Αλλά στον τελικό μου άρεσε η Ρεάλ που προσπαθούσε να δημιουργήσει και να σκοράρει. Και μπορεί να μην ήταν καλή, αλλά βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει και να τον πάρει μετά».

Μέσι ή Ρονάλντο;

Β.Π.: «Μέσι»

Δ.Α.: «Μέσι»

 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X