Το γήπεδο, η άλωση και το μέλλον

Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

simaiaΔεν θα μπορούσε να γίνει και διαφορετικά. Τέτοια μέρα, ανήμερα της μαύρης άλωσης της Πόλης, πάντα υπάρχουν περίεργες καταστάσεις. Το γήπεδο ήρθε και πάλι στα…ίσια του, η Ερασιτεχνική συνέχισε τον κατήφορο της και η ΑΕΚ προσπαθεί να ισορροπήσει και να γίνει…ΑΕΚ σε όλα τα επίπεδα. Δύσκολο πολλές φορές, γιατί οι καλές προθέσεις δεν φτάνουν πάντα. Στο 2014 που βρισκόμαστε, τα πάντα κινούνται από το χρήμα. Το έχεις; Προχωράς. Δεν το έχεις; Παλεύεις με τα φαντάσματα και τα ψέματα.

Για το γήπεδο δεν χρειάζονται πολλές αναλύσεις. Το επαναλαμβάνω συχνά πυκνά τις τελευταίες ημέρες. Όλα θα εξελιχθούν ομαλά. Υπάρχει βούληση, υπάρχουν χρήματα, υπάρχει ο Μελισσανίδης. Δεν είχε κανένα πρόβλημα να στήσει γέφυρες με τον ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε ελάχιστες ώρες και να βρει την κοινή συνισταμένη. Η ΑΕΚ θα δώσει στην τοπική κοινωνία της Νέας Φιλαδέλφειας κάποιες παροχές και δεν θα έχει αντιρρήσεις. Και οι φίλοι του άλσους που συγκεντρώθηκαν χθες, κατάλαβαν άμεσα πως οι ανησυχίες τους δεν πρέπει να ακουμπήσουν το θέμα του γηπέδου.

Τα πράγματα έχουν πάρει τον δρόμο τους. Η παρουσία του Μελισσανίδη έχει σημειολογική αξία την Δευτέρα στη Βουλή. Ο νόμος θα περάσει στα τέλη της εβδομάδας και πλέον η ΑΕΚ θα έχει άλλη βάση στην προσπάθεια της. Το οικονομικό εξελίσσεται θετικά, η οικοδομική άδεια θα εξασφαλιστεί σύντομα και οι σκόπελοι ξεπερνιούνται ο ένας μετά τον άλλο. Ετσι και αλλιώς, η παρουσία του Μελισσανίδη είναι εγγύηση επιτυχίας σε γήπεδο και ποδόσφαιρο, είτε αρέσει σε κάποιους, είτε όχι.

Θα ήθελα πολύ να υπήρχε ενεργοποίηση και ενδιαφέρον του Μελισσανίδη για ολόκληρο το οικοδόμημα της ΑΕΚ. Αυτό δεν συμβαίνει και δεν πρόκειται να αλλάξει τώρα, που το γήπεδο αποσπά μεγάλο μέρος της καθημερινότητας του «τίγρη». Και ελλείψει κάποιου ισχυρού οικονομικά παράγοντα, η ΑΕΚ στα τμήματα που ανήκουν στην Ερασιτεχνική, είναι βέβαιο πως θα βιώνει καταστάσεις ντροπιαστικές όπως αυτές που συνέβησαν χθες: μια έξωση από τα γραφεία (ούτε με τον Ψωμιάδη δεν συνέβαιναν αυτά), τρεις παραιτήσεις και μια αλλαγή διοίκησης δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος.

Η ΑΕΚ οφείλει να είναι πρώτη και δυνατή παντού. Από το ποδόσφαιρο μέχρι το σκάκι, από το μπάσκετ και τα βόλεϊ, ως το χάντμπολ και την ξιφασκία. Να πρωταγωνιστεί, να βρίσκεται στην κορυφή, να φέρνει διακρίσεις. Δεν κρύβω πως ζηλεύω την «κόκκινη» παντοκρατορία σε όλα σχεδόν τα αθλήματα. Που θα τη σπάσει μόνο η ΑΕΚ στο χάντμπολ. Αλλά για να συμβεί αυτό, χρειάζονται λεφτά, σχέδιο και άνθρωποι που θα το υπηρετήσουν με σύνεση και δεν θα ενδιαφέρονται για τη λεζάντα.

Για παράδειγμα, σκέφτομαι πως θα είναι δώρο άδωρον η άνοδος της ΑΕΚ στην Α1 στο μπάσκετ, εάν δεν υπάρχουν οι οικονομικές προϋποθέσεις για μια ομάδα που θα ανταγωνιστεί Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Εάν είναι να μιζεριάσει, δεν βλέπω τον λόγο ύπαρξης. Εάν κάποιος δεν μπορεί να συναγωνιστεί τα μεγέθη Αγγελόπουλους και Γιαννακόπουλους, ας κάνει στην άκρη για να βρεθεί κάποιος άλλος. Το θέμα δεν είναι απλά να υπάρχει, αλλά να πρωταγωνιστεί.

Το ίδιο ισχύει για το ανδρικό βόλεϊ, ειδικά έπειτα από την παρακαταθήκη της επιτυχίας που είχε φέτος. Για το γυναικείο βόλεϊ που είχε ανταγωνιστική ομάδα, αλλά δεν πήρε τρόπαια. Στο χάντμπολ που κράτησε ψηλά τη σημαία σε πολύ χαλεπούς καιρούς. Και το ίδιο ισχύει για τα υπόλοιπα αθλήματα. Οσο μικρά και ασήμαντα και αν είναι. Οπου υπάρχει το σήμα της ΑΕΚ, θα πρέπει να συνοδεύεται από επιτυχία.

Υ.Γ.: Να γίνει η σύσκεψη για τα μεταγραφικά και θα έχουμε να πούμε πολλά. Λίγη υπομονή χρειάζεται και θα τα αναλύσουμε όλα.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X