Σαρρής: "Αν πετύχει η ΑΕΚ, θα έχουμε πετύχει όλοι"

Πήρε "γεύση" από τη νέα του ομάδα ο Σαρρής
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

sarrisΣυνέντευξη στην εφημερίδα “Ώρα των σπορ” παραχώρησε ο Γιώργος Σαρρής που από το καλοκαίρι θα ενσωματωθεί στην ΑΕΚ. Ο πρώην στόπερ του Εργοτέλη αποκάλυψε τους λόγους που επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στην Ένωση παρά το γεγονός ότι είχε δεχθεί προτάσεις από ομάδες του εξωτερικού και της Σούπερ Λιγκ, ενώ τόνισε ότι θέλει να δικαιώσει τους ανθρώπους που τον επέλεξαν.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Η νέα χρονιά θα σε βρει να φοράς και πάλι κιτρινόμαυρα, αλλά με άλλη ομάδα, την ΑΕΚ. Είσαι έτοιμος για αυτό το μεγάλο βήμα στην καριέρα σου;

«Πιστεύω πως ναι. Ξέρω σε ποια ομάδα έρχομαι και το πόσο μεγάλη είναι. Η ΑΕΚ άλλωστε δεν χρειάζεται συστάσεις. Είναι μεγάλη η ευθύνη, αλλά μεγάλο είναι και το κίνητρο. Έχω δουλέψει πολύ και έχω διάθεση να δουλέψω ακόμα περισσότερο, γιατί σίγουρα τα μεγέθη είναι διαφορετικά. Κάθε ποδοσφαιριστής που έρχεται από μια μικρότερη ομάδα σε μία μεγαλύτερη πρέπει να καταβάλλει τη διπλάσια προσπάθεια για να πετύχει και μόνο αυτό έχω στο μυαλό μου ερχόμενος στην ΑΕΚ».

Με την ΑΕΚ πότε μίλησες πρώτη φορά;

«Η πρώτη επαφή έγινε λίγο μετά τον Γενάρη και η συμφωνία μπορώ να πω πως έγινε σε χρόνο ρεκόρ. Όταν έρχεται μια πρόταση από την ΑΕΚ δεν το σκέφτεσαι και ιδιαίτερα. Εκείνη την περίοδο συζητούσε με αρκετές ομάδες και ακόμα δεν είχα αποφασίσει που θα συνέχιζα, αλλά μόλις προέκυψε αυτή η πρόταση, δεν χρειάστηκε να περάσει ιδιαίτερος χρόνος για να διαλέξω».

Προτάσεις από Ελλάδα μόνο ή και από εξωτερικό;

«Όχι υπήρχαν προχωρημένες συζητήσεις τόσο με ομάδες της Σούπερ Λιγκ όσο και του εξωτερικού. Κάπου εκεί ήρθε και η πρόταση της ΑΕΚ. Διάλεξα αυτό που ήθελα περισσότερο και αυτό που ένιωθα ότι με γεμίζει. Το εξωτερικό είναι δέλεαρ για πολλούς παίκτες, αλλά θέλετε τη γνώμη μου δέλεαρ είναι και η ΑΕΚ. Γι’ αυτό και πήρα αυτή την απόφαση και νομίζω έκανα το καλύτερο δυνατό».

Από τον Ολυμπιακό υπήρξε ενδιαφέρον;

«Ναι. Είχαν γίνει κάποιες συζητήσεις, ήξερα ότι με ήθελαν, αλλά πιστεύω πως αυτή η επιλογή που έκανα μου προσφέρει όλα όσα θέλω. Είναι το παραπάνω βήμα που επιθυμούσα να κάνω στην καριέρα μου και συν τοις άλλοις βοήθησαν κι άλλοι παράγοντες στο να συμφωνήσω τελικά με την ΑΕΚ».

Όπως;

«Ο τρόπος που σε προσεγγίζουν οι άνθρωποι μιας ομάδας είναι πολύ σημαντικός νομίζω. Οι άνθρωποι της ΑΕΚ με κέρδισαν αμέσως και αναλύοντάς μου το πλάνο που υπάρχει για τον Σύλλογο στα επόμενα χρόνια, η υπόθεση για μένα είχε ήδη τελειώσει. Ήμουν παίκτης της ΑΕΚ»

Με τον Δημήτρη Μελισσανίδη έχεις μιλήσει;

«Μιλήσαμε στο τηλέφωνο όπως νομίζω γίνεται και με κάθε παίκτη που αποκτά η ομάδα. Εκεί κι αν σιγουρεύτηκα για το που έρχομαι…»

Πως το αντιμετώπισες αυτό το τηλεφώνημα;

«Τι να σας πω; Έτρεμε το χέρι μου! Πως αλλιώς να αντιδράσω; Είναι ένας από τους πιο μεγάλους παράγοντες που έχουν περάσει από το ελληνικό ποδόσφαιρο και σίγουρα η παρουσία του στην ΑΕΚ παρέχει σε όλους μας μεγάλη σιγουριά και ασφάλεια».

Η νέα σεζόν θα σε βρει σε μια πολύ μεγαλύτερη ομάδα, αλλά σε μια μικρότερη κατηγορία. Υπήρξε κάποια στιγμή που να σε προβλημάτισε αυτό;

«Στην ΑΕΚ έρχομαι. Είναι δυνατόν να σκεφτώ σε ποια κατηγορία θα παίζει; Δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό μου κάτι τέτοιο. Είδαμε και φέτος που η ομάδα ήταν σε ακόμα πιο χαμηλή κατηγορία, τι γινόταν κάθε Κυριακή στο γήπεδο. Η Β Εθνική θα είναι ένα σύντομο πέρασμα για την ΑΕΚ γιατί του χρόνου τέτοια εποχή πιστεύω θα έχουμε εξασφαλίσει την άνοδο και από τη στιγμή που η ΑΕΚ θα βρεθεί στη Σούπερ Λιγκ, ο στόχος είναι ένας: να την κατακτήσει. Δεν υπάρχει κάτι άλλο για την ΑΕΚ».

Στο γήπεδο έχεις έρθει φέτος;

«Ναι, παρακολούθησα από κοντά το παιχνίδι με τον ΠΑΟ Κρουσσώνα».

Τι κράτησες από εκείνο το ματς;

«Τον κόσμο φυσικά. Είναι απίστευτοι και είναι ο σημαντικότερος λόγος νομίζω που όποιος παίκτης έρχεται στην ΑΕΚ, αυτόματα… γίνεται ΑΕΚ! Δεν σας κρύβω πως όταν έφυγα από το γήπεδο και γύρισα σπίτι μου μπήκα στο ίντερνετ και παρακολούθησα βίντεο με στιγμές από την κερκίδα της ΑΕΚ, στη Νέα Φιλαδέλφεια! Ανατρίχιασα…»

Μιας και αναφέρθηκες στη Νέα Φιλαδέλφεια, τον εαυτό σου στο νέο γήπεδο τον έχεις φανταστεί;

«Αυτό σκέφτονται όλοι οι παίκτες που έρχονται στην ΑΕΚ. Μόνο στην ιδέα να παίζεις εκεί μέσα και με αυτόν τον κόσμο, εκστασιάζεσαι! Δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα για κάποιον ποδοσφαιριστή, από το να αγωνίζεται σε ένα τόσο όμορφο γήπεδο και με ένα τόσο φανατικό και παθιασμένο κοινό. Μακάρι να καταφέρω να προσφέρω στην ΑΕΚ όσα περιμένουν από μένα, να δικαιώσω τους ανθρώπους που με επέλεξαν να γίνω μέλος αυτής της ομάδας και να ζήσω τις στιγμές που ονειρεύομαι, στο νέο μας γήπεδο».

Είσαι ενήμερος φαντάζομαι για τις υπόλοιπες μεταγραφές που έχει κάνει η ΑΕΚ…

«Ναι γνωρίζω ποιοι παίκτες έχουν αποκτηθεί και ποιους θα έχω συμπαίκτες μου από το καλοκαίρι. Οι κινήσεις που έχουν γίνει δείχνουν ξεκάθαρα αυτό που σας είπα και πριν, το ότι η ΑΕΚ επιστρέφει για να φτάσει στην κορυφή. Η ομάδα θα είναι πάρα πολύ δυνατή του χρόνου και πιστεύω κάθε καλοκαίρι θα γίνεται ακόμα καλύτερη. Οι άνθρωποι που βρίσκονται εκεί ξέρουν καλύτερα από τον καθένα τι πρέπει να γίνει και ήδη αυτό έχει αρχίσει και φαίνεται».

Οι στόχοι σου με την ΑΕΚ ποιοι είναι;

«Γενικά δεν μου αρέσει να κοιτάζω πολύ μακριά και προτιμώ να κάνω αργά και σταθερά βήματα. Θέλω να είμαι γερός και να μπορέσω μέσα από τις προπονήσεις και τη δουλειά να προσφέρω όσα περισσότερα μπορώ στην ΑΕΚ, βοηθώντας την να πετύχει τους στόχους της. Αυτός είναι ο στόχος μου. Να πετύχει η ομάδα γιατί αυτό είναι και το σημαντικό. Αν πετύχει η ΑΕΚ, θα έχουμε πετύχει όλοι μας».

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X