Η ΑΕΚ ξανά Βασίλισσα με την πρώτη κούπα του κυπέλλου (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Η ΑΕΚ ξανά Βασίλισσα με την πρώτη κούπα του κυπέλλου (VIDEO-ΦΩΤΟ)
Photo Credits: INTIME

Για χρόνια, ο κόσμος της ΑΕΚ φώναζε το σύνθημα: «Και ξανά, ξανά, θα γίνεις Βασίλισσα…». Μια μέρα σαν σήμερα του 2000, είχε φτάσει η στιγμή το σύνθημα να γίνει πραγματικότητα. Η μαρμαρωμένη Βασίλισσα του ’68, από τα κεριά της Γλυφάδας το ’81, είχε φτάσει η ώρα για να ανέβει ξανά στον θρόνο της. 19 ολόκληρα χρόνια έπειτα από το τελευταίο κύπελλο, η ΑΕΚ νίκησε στον τελικό του κλειστού της Πυλαίας στην Θεσσαλονίκη τον Παναθηναϊκό με 59-57 και κατέκτησε την κούπα.

Ηταν ένα παιχνίδι θρίλερ. Η ΑΕΚ είχε νικήσει την προηγουμένη το Μαρούσι, αλλά εμφανίστηκε κουρασμένη. Ο Παναθηναϊκός είχε πάρει προβάδισμα με δέκα πόντους και φτάσαμε στα τελευταία λεπτά. Ο Τσακαλίδης με τέσσερις συνεχόμενους πόντους μείωσε τη διαφορά στους τρεις και την κατάλληλη στιγμή μίλησε ο Αγγελος Κορωνιός. Με τρίποντο ισοφάρισε το παιχνίδι. Οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο, με την ΑΕΚ να στηρίζεται στο ξύπνημα του Αντονι Μπούι.

Στα 40 δευτερόλεπτα ο Νίκος Χατζής κέρδισε τη μπάλα από λάθος του Κάτας, αλλά την έχασε άμεσα. Διόρθωσε άμεσα το λάθος του, κερδίζοντας επιθετικό φάουλ από τον Καλαϊτζή. Η ΑΕΚ είχε την τελευταία επίθεση 19 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Ο ηγέτης εκείνης της ομάδας, Αγγελος Κορωνιός πήρε την επίθεση και με δύο βολές έδωσε προβάδισμα τριών πόντων. Ο Κάτας πέτυχε μόνο τη μία βολή και ο Κορωνιός κέρδισε ξανά φάουλ, αλλά αστόχησε και στις δύο βολές για να κερδίσει χρόνο.

Το φινάλε της αναμέτρησης, ήταν αντάξιο της ομάδας του Φιλίππου και του Ιβκοβιτς. Ηταν το πρώτο τρόπαιο για τον Γιάννη Φιλίππου, ήταν η πρώτη κούπα για τον Κορωνιό, ήταν η πρώτη κούπα για όλη την ΑΕΚ. Ο Κορωνιός γράπωσε τη μπάλα και πήγε προς τον κόσμο της ΑΕΚ, η Ενωση γίνονταν ξανά Βασίλισσα μέσα στην Θεσσαλονίκη. Για την ιστορία, σε εκείνο το ιστορικό ματς είχαν αγωνιστεί για την ΑΕΚ οι: Παπανικολόπουλος, Μισιακός, Χάνσελ (2), Ο’ Σάλιβαν, Χατζής (2), Κορωνιός (12), Ντικούδης (4), Τσακαλίδης (12), Μιούρσεπ (9), Μπούι (8), Κακιούζης (10).

 

apodytiria apodytiria1 boui filippou ivcovic kakiouzis kakiouzis-xatzis koronios ?????????????????????????????????????????????????????????????? mioursep misiakos xatzis xatzis1

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X