Ο πρώτος Ελληνας σκόρερ όλων των εποχών, ο μεγάλος Θ(ε)ωμάς Μαύρος (VIDEO)

Ησουν και θα είσαι πάντα ο Θ(ε)ωμάς: χρόνια πολλά και ένα ευχαριστώ για όσα μας έχεις χαρίσει

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αποτελεί τον ζωντανό μύθο της «κιτρινόμαυρης» ιστορίας. Τον παίκτη που μοίρασε χαρά σε όλο τον κόσμο της ΑΕΚ, που έδωσε ατέλειωτες στιγμές ευτυχίας. Τον άνθρωπο που δεν δίστασε να μπει μπροστά στην κρίσιμη στιγμή, μήπως καταφέρει να αλλάξει την πορεία που είχε πάρει η ομάδα για τα βράχια. Ο Θωμάς Μαύρος, ο παντοτινός Θ(ε)ωμάς της ΑΕΚ, γράφτηκε ανεξίτηλα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου μια μέρα σαν σήμερα του 1989. Μπορεί να μη φορούσε πια τη φανέλα της Ενωσης, αλλά με τον Πανιώνιο σκόραρε απέναντι στον Απόλλωνα Καλαμαριάς και φτάνοντας τα 234 τέρματα, έγινε ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών.

Ο τίτλος αυτός πιθανότατα θα μείνει για πάντα. Στο σύνολο της τεράστιας καριέρας του, ο Μαύρος πέτυχε 260 γκολ σε 501 εμφανίσεις. Την περίοδο 1978-79 με την υπερομάδα της ΑΕΚ, σκόραρε 31 φορές και κέρδισε το αργυρό παπούτσι της Ευρώπης, όντας δεύτερος σκόρερ σε όλη την ήπειρο. Αναδείχθηκε τέσσερις φορές πρώτος σκόρερ στην Ελλάδα, τις τρεις με τη φανέλα της ΑΕΚ. Με την Ενωση κέρδισε δύο πρωταθλήματα και δύο κύπελλα Ελλάδας και έγινε το παντοτινό ίνδαλμα του κόσμου, με το σύνθημα να είναι πάντα ένα: «Ποιος, ποιος, ποιος, ο Μαύρος ο Θεός».

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X