Οι τιμωρίες και τα πρόστιμα της ΑΕΚ Betsson, ισοδυναμούν με το συμβόλαιο ενός καλού παίκτη

Οι τιμωρίες και τα πρόστιμα της ΑΕΚ Betsson, ισοδυναμούν με το συμβόλαιο ενός καλού παίκτη
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για τις τιμωρίες και τα πρόστιμα της ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια και πως η ΚΑΕ θα πρέπει να προστατέψει τους κατόχους διαρκείας.

 

Η τελευταία ανακοίνωση της ΑΕΚ Betsson, για μια ακόμα τιμωρία από το BCL, έστω και με αναστολή, έφερε και πάλι στην επιφάνεια το πρόβλημα που υπάρχει και «αιμορραγεί» την Ένωση. Συνεχώς τα τελευταία χρόνια όλο κάτι γίνεται και τιμωρείται η ομάδα, με αποτέλεσμα και να μην μπορεί ο κόσμος να πάει στο γήπεδο, αλλά και οι κάτοχοι διαρκείας να αισθάνονται ότι τσάμπα προπλήρωσαν τους αγώνες που θέλουν να δουν στην αρχή της χρονιάς, αφού κάποιους θα τους χάσουν.

Η φετινή χρονιά ήταν η χειρότερη όχι μόνο από άποψη αποτελεσμάτων, αλλά και από τιμωρίες. Όχι μόνο στην Ευρώπη, που η ΑΕΚ έπαιξε όλους τους αγώνες με ένα 20% της χωρητικότητας, αλλά και στην Ελλάδα που το ραντεβού, κλείστηκε πλέον για… του χρόνου.

Ο κόσμος, παρόλο που στην αρχή της χρονιάς και ειδικά στον πρώτο γύρο του BCL, στήριξε την ομάδα βλέποντας ωραία πράγματα μέσα στο παρκέ, την συνέχεια απογοητεύτηκε και αυτός με την πορεία και απομακρύνθηκε για άλλη μια φορά. Κάθε χρόνο λίγο πολύ συμβαίνει το ίδιο πράγμα. Μόλις η ΑΕΚ κάνει 2-3 καλές νίκες παίζοντας ωραίο μπάσκετ, ο κόσμος «ψήνεται» έρχεται στο γήπεδο για να στηρίξει, όμως η ομάδα καταφέρνει σχεδόν κάθε φορά, να μην σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Όμως αυτά ας πούμε ότι είναι φυσιολογικά.

Βροχή οι τιμωρίες

Αυτά που είναι παράλογα όμως είναι η συμπεριφορά μιας μερίδας οπαδών, που προκαλεί συνεχώς τιμωρίες της ομάδας. Πλέον τείνει να γίνει κάτι δεδομένο η κατάσταση να είναι η Ένωση τιμωρημένη, κάτι που δείχνει και το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει. Η πρώτη «καμπάνα» είχε πέσει τον Ιανουάριο του 2020, όταν ακόμα η ΑΕΚ έπαιζε στο ΟΑΚΑ, πάλι κόντρα στην Χαποέλ Ιερουσαλήμ. Τότε είχαν καεί κάποιες Ισραηλινές σημαίες, είχε γραφτεί στο φύλλο αγώνα και η Ένωση τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική με αναστολή ενός έτους και 16.000 ευρώ πρόστιμο.

Την επόμενη χρονιά, στα Λιόσια πλέον και στο παιχνίδι απέναντι στην Ρήγα, δημιουργήθηκε ένα επεισόδιο με παίκτη των Λετονών, δυστυχώς μπήκε και ο κόσμος στην μέση και έγινε ότι έγινε. Η απόφαση του Δικαστή του BCL ήταν 1 αγωνιστική με αναστολή και 18.000 ευρώ πρόστιμο. Τα πρώτα όμως σοβαρά επεισόδια ξεκίνησαν την περσινή σεζόν, αρχής γενομένης από το παιχνίδι με την Ρέτσιο Εμίλια, εντός έδρας, εκεί που είχαν έρθει και φιλοξενούμενοι οπαδοί. Κάποιο οπαδοί της ΑΕΚ τους επιτέθηκαν, το παιχνίδι άργησε να αρχίσει, γράφτηκαν τα πάντα στο φύλλο αγώνα και στις 14/12/22, η ΑΕΚ τιμωρήθηκε με τρεις αγωνιστικές και 10.000 ευρώ πρόστιμο.

Ειδικά τότε, η ΑΕΚ έπαιζε την πρόκριση στα παιχνίδια αυτά και παρόλο που δεν είχε κόσμο κατάφερε να τα κερδίσει και τα τρία και να περάσει στην επόμενη φάση. Εκεί θα αντιμετώπιζε με μειονέκτημα έδρας, ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης, όπως ήταν η Χαποέλ Ιερουσαλήμ και δυστυχώς τα πράγματα και πάλι ξέφυγαν με τους οπαδούς της ΑΕΚ να επιτίθονται στους Ισραηλινούς στις εξέδρες και να δημιουργούνται σοβαρά επεισόδια, την στιγμή που μόλις είχε τελειώσει η τιμωρία της ομάδας από τα προηγούμενα γεγονότα.

Το BCL εξάντλησε την αυστηρότητα του, καθώς η ΑΕΚ ήταν υπότροπη και αποφάσισε να τιμωρήσει την Ένωση με μειωμένη χωρητικότητα, της τάξεως του 80% και μόνο για κατόχους διαρκείας. Παράλληλα επέβαλλε ένα πολύ βαρύ πρόστιμο που έφτασε τις 50.000 ευρώ. Με αυτό το βαρύ ιστορικό, το BCL φέτος απαγόρευσε να υπάρχει κόσμος, απέναντι σε μια άλλη Ισραηλινή ομάδα, την Χαποέλ Χολόν και έτσι το παιχνίδι παίχτηκε, κεκλεισμένων των θυρών για μια ακόμα φορά. Το κερασάκι στην τούρτα, ήρθε από το τελευταίο παιχνίδι με τον Προμηθέα, όπου και πάλι κάποιοι λίγοι οπαδοί, έριξαν μπουκάλια με νερό στον αγωνιστικό χώρο και μάλιστα το ένα βρήκε στην πλάτη του Χέιλ. Άλλη μια φορά τιμωρία μιας αγωνιστικής με αναστολή για την επόμενη χρονιά και άλλο ένα πρόστιμο της τάξεως των 25.000 ευρώ.

Όλα αυτά μέσα σε 4 χρόνια, με την ΑΕΚ να έχει δημιουργήσει ένα βεβαρημένο μητρώο και πλέον θα αντιμετωπίζεται με μεγάλη αυστηρότητα και αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους. Αν αθροίσουμε μόνο τα πρόστιμα, το άθροισμα βγάζει 120 χιλιάδες, ένα ποσό που αντιστοιχεί στο συμβόλαιο ενός καλού παίκτη της ομάδας. Δεν συζητάμε για τα διαφυγόντα κέρδη από τα χαμένα εισιτήρια και τους χορηγούς.

Μονόδρομος η προστασία του γηπέδου

Αντίστοιχα, μόνο φέτος στο Ελληνικό πρωτάθλημα, η ΑΕΚ έχει τιμωρηθεί με μία αγωνιστική από τον Αθλητικό Δικαστή και 5000 ευρώ πρόστιμο, από το ματς με το Περιστέρι, ενώ έχει δεχτεί και άλλες τρεις αγωνιστικές από την ΔΕΑΒ, ως διοικητικές κυρώσεις, για τα μπουκάλια που πέταξαν οι οπαδοί της στα Λιόσια, κόντρα στον Παναθηναϊκό και στην Πάτρα με τον Απόλλωνα.

Μάλιστα επειδή ήταν υπότροπη, από την πρώτη τιμωρία, αυτή διπλασιάστηκε και έτσι η χρονιά θα ολοκληρωθεί, χωρίς ο κόσμος της ομάδας, να παρευρεθεί στα play off απέναντι στον Ολυμπιακό. Για τους κατόχους διαρκείας αυτό σημαίνει, ραντεβού του χρόνου, με την ελπίδα ότι θα έχουν φτιάξει τα πράγματα και δεν θα χάσουν πάλι τόσους αγώνες.

Είναι αποκλειστική ευθύνη της ΚΑΕ από εδώ και πέρα, να προστατέψει το γήπεδο της και κυρίως τους ανθρώπους που πληρώνουν διαρκείας κάθε χρόνο. Η αστυνομία έχει αποτύχει οικτρά σε ότι έχει να κάνει με ελέγχους και πρόσβαση στο γήπεδο, οπότε μόνο η ΚΑΕ μπορεί να το λύσει αν θέλει. Έτσι και αλλιώς, η εγκατάσταση καμερών είναι υποχρεωτική και την νέα σεζόν θα μπορεί να βρεθεί ο οποιοσδήποτε προκαλέσει φθορές, είτε εντός, είτε εκτός γηπέδου. Η ΑΕΚ πρέπει να κάνει βήματα μπροστά και αυτό δεν γίνεται μόνο στο αγωνιστικό, αλλά σε όλα τα θέματα γύρω από την ομάδα και το γήπεδο. Ας μην ξαναδούμε λοιπόν τιμωρίες, να υπάρχει μια οργάνωση για να μπορεί να αισθάνεται ο καθένας ασφαλής όταν έρχεται στα Λιόσια.

Καλό Πάσχα σε όλους και Χρόνια πολλά.

Mega Deal* Γνωριμίας στην Betsson, διαλέγεις το δώρο* που σου ταιριάζει! *Όροι & Προϋπ. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλη η επικαιρότητα της ΑΕΚ | AEK Basket Queen by Betsson - 17/5/24
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X