Δικό της και αυτό - Η Πρωταθλήτρια ΑΕΚ «έλιωσε» τον Παναθηναϊκό!

Δικό της και αυτό - Η Πρωταθλήτρια ΑΕΚ «έλιωσε» τον Παναθηναϊκό!
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚάρα του Ματίας Αλμέιδα κέρδισε 3-0 τον «λίγο» για πρωταθλητισμό Παναθηναϊκό και πλησιάζει στο 2ο Πρωτάθλημα σερί

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ με εμφάνιση που θύμισε την περσινή σούπερ ομαδάρα του Ματίας Αλμέιδα, με τρομερή λύσσα σε επίθεση και άμυνα, με πρέσινγκ που «έλιωσε» το μυαλό του αντιπάλου και «αιχμαλώτισε» τον Παναθηναϊκό κέρδισε άνετα 3-0 στην «καυτή» Νέα Φιλαδέλφεια και πλησιάζει ακόμη πιο κοντά στην κατάκτηση και του φετινού Πρωταθλήματος.

Με αυτή τη νίκη εν μέσω τρομερής ατμόσφαιρας από 33.000 φίλους της, έφτασε στο +4 από τον Παναθηναϊκό, στο +7 από τον ΠΑΟΚ και στο +8 από τον Ολυμπιακό, ενώ έχει υπέρ της και όλες τις ισοβαθμίες. Κάτι που την φέρνει πλέον ακόμη πιο κοντά στον τίτλο, ενώ απομένουν τρεις αγωνιστικές (ΠΑΟΚ εκτός, Ολυμπιακός εκτός, Λαμία εντός).

Για την ΑΕΚ άνοιξε το σκορ ο τρομερός Ελίασον στο 7’, ενώ στο 38’ ο Πόνσε έβαλε το 2ο γκολ και στο 69’ ο Ελίασον σκόραρε 2η φορά για το τελικό 3-0. Ο ΠΑΟ ήταν ακίνδυνος, απείλησε ελάχιστα και ο Τερίμ δεν μπορούσε να βρει λύσεις για να αντιμετωπίσει την ομάδα του Αλμέιδα.

Επόμενο ματς για την ΑΕΚ την Κυριακή στις 19:30 με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Διαβάστε πως μετέδωσε το ματς LIVE το enwsi.gr

Το ματς

Ο Ματίας Αλμέιδα άρχισε το ντέρμπι με τον Αθανασιάδη κάτω από τα δοκάρια, τον Ρότα δεξί μπακ, τον Χατζισαφί αριστερό μπακ, Βίντα και Κάλενς στα στόπερ, Σιμάνσκι – Γιόνσον στα χαφ, δεξιά στην επίθεση τον Ελίασον, αριστερά τον Πινέδα και τον Αραούχο σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Πόνσε. Ο Φατίχ Τερίμ από την πλευρά του ΠΑΟ έβαλε τον Ντραγκόφσκι κάτω από τα δοκάρια, τον Κώτσιρα δεξί μπακ, τον Χουανκάρ αριστερό, τον Γεντβάι με τον Ακαϊντίν στα στόπερ, τον Αράο με τον Τσέριν στα χαφ, δεξιά στην επίθεση τον Παλάσιος, τον Λημνιό αριστερά και τον Μπακασέτα πίσω από τον Ιωαννίδη.

Η ΑΕΚ με την ορμή των 33.000 οπαδών της μπήκε πολύ δυνατά στο ντέρμπι και είχε πολύ γρήγορα μία τεράστια ευκαιρία με κεφαλιά του Πόνσε από σέντρα του Μπακασέτα που έφυγε ελάχιστα άουτ στο 6’, ενώ δύο λεπτά μετά από κλέψιμο η Ένωση βγήκε γρήγορα μπροστά και ο Ελίασον με ωραίο οδήγημα της μπάλας σούταρε ιδανικά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0!

Πρώτη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό στο 9’ αμέσως μετά. Ο Χουάνκαρ έκανε το γέμισμα από τα αριστερά και ο Παλάσιος με ένα δυνατό μονοκόμματο σουτ έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 13’ ωραία επίθεση της ΑΕΚ από τα δεξιά, ο Ελίασον μοίρασε στον Ρότα και ο Έλληνας μπακ έκανε το παράλληλο γύρισμα, αλλά αυτό πέρασε ανεκμετάλλευτο. Αμέσως μετά η ΑΕΚ έκλεψε την μπάλα μετά από πλάγιο του Παναθηναϊκού, ο Αραούχο έκανε γύρισμα στον Πόνσε που άφησε την μπάλα να σκάσει και στη συνέχεια εκτέλεσε, με τον Νταγκόφσκι να απομακρύνει.

Ο ΠΑΟ ήταν δύσκολο να πάρει την μπάλα και να την κυκλοφορήσει εξαιτίας του λυσσασμένου πρέσινγκ της Ένωσης ψηλά με 4-5 παίκτες συνεχώς να τρέχουν παντού για την μπάλα. Και αυτό έκανε τη διαφορά στο ξεκίνημα του ντέρμπι ανάμεσα στις δύο ομάδες. Στο 21’ ο Ελίασον εκτέλεσε το κόρνερ, ο Βίντα στην καρδιά της άμυνας πήδηξε πιο ψηλά απ’ όλους στην καρδιά της άμυνας του Παναθηναϊκού και πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Ντραγκόφσκι μπλόκαρε.

Δικό της και αυτό - Η Πρωταθλήτρια ΑΕΚ «έλιωσε» τον Παναθηναϊκό!

Η ΑΕΚ έδωσε χώρο στον ΠΑΟ, δεν του έδινε όμως χώρους και πήγαινε σε άμεσες επιθέσεις. Σε μία τέτοια στο 26’ ο Πόνσε βγήκε τετ α τετ από τον Ελίασον αλλά το σουτ του δεν ήταν καλό και έφυγε άουτ. Η Ένωση είχε ένταση στο παιχνίδι της και έπαιζε σωστά και αποτελεσματικά άμυνα.

Ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό στο 34’. Ο Μπακασέτας γέμισε από τα δεξιά και ο Ιωαννίδης με γυριστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

Και εκεί τελείωσε το ημίχρονο με 9-2 τελικές και 4-0 στον στόχο σε μία ολοκληρωτική εμφάνιση της με το τρομερό πρέσινγκ της να… πνίγει τον αντίπαλο.

Το β’ ημίχρονο άρχισε με τον Φατίχ Τερίμ να κάνει διπλή αλλαγή με Σπόραρ και Βιλένα αντί Παλάσιος και Λημνιού και να παίζει πια με 2 επιθετικούς και τρία στόπερ Αράο-Γεντβάι-Ακαϊντίν και Βιλένα-Τσέριν χαφ. Στο 47’ ο Ιωαννίδης πήρε πάνω του την επίθεση και σούταρε δυνατά, με τον Αθανασιάδη να μπλοκάρει σταθερά. Στο 54’ ο Ιωαννίδης δοκίμασε και πάλι το σουτ εκτός περιοχής, αλλά αυτή τη φορά η μπάλα πήγε ψηλά. Ο ΠΑΟ είχε την μπάλα αφού η ΑΕΚ είχε δώσει χώρο και στο 57’ ο Μπακασέτας εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά, ο Σιμάνσκι απομάκρυνε την μπάλα με κεφαλιά, αλλά αυτή πήγε στον Χουάνκαρ που δοκίμασε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Αμέσως μετά ο Αλμέιδα έβγαλε τον εξαιρετικό απόψε Αραούχο για να βάλει τον Γκατσίνοβιτς ακριβώς στην θέση του.

Στο 62’ η ΑΕΚ είχε τρομερή διπλή φάση για να σκοράρει 3ο γκολ, αλλά στάθηκε άτυχη με διπλό δοκάρι! Ο Πινέδα έκανε επέλαση από τα αριστερά προς την περιοχή, απέφυγε όποιον βρήκε μπροστά του και έκανε το σουτ, αλλά η προσπάθειά του σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Ο Πόνσε πήρε το ριμπάουντ με υπέροχο βολ πλανέ έκανε το σουτ και ο Ντραγκόφσκι με τη συνδρομή του δοκαριού έσωσε το γκολ για την ΑΕΚ!

Ο Τερίμ αμέσως μετά έβαλε Μλαντένοβιτς και Βέρμπιτς αντί Χουάνκαρ και Μπακασέτα για να φρεσκάρει την ομάδα του. Όμως στο 70’ η ΑΕΚ από το τρομερό πρέσινγκ «έλιωσε» ξανά την λειτουργία του ΠΑΟ και με αντεπίθεση σκόραρε για 3η φορά! Ο Πινέδα μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά και πάσαρε στον Γκατσίνοβιτς, αυτός εκτέλεσε με προβολή, αλλά ο Ντραγκόφσκι τον σταμάτησε, όμως ο Ελίασον ακολουθούσε σαν τρέιλερ και από κοντά έκανε το 3-0 μέσα σε ξέφρενα πανηγύρια!

Στο 75’ ο Αλμέιδα έβγαλε Πόνσε, Ρότα και Ελίασον για να βάλει Γκαρσία, Μήτογλου και Άμραμπατ. Έτσι είχε τριάδα στα στόπερ, με Αμραμπατ και Χατζισαφί στα άκρα. Τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΚ στο 80’. Ο Γκαρσία πήρε την κεφαλιά και ο Πινέδα πετάχτηκε προ του Ακαϊντίν. Ο Μεξικανός πλάσαρε τον Ντραγκόφσκι, αλλά η προσπάθειά του πέρασε άουτ. Ο Πινέδα βγήκε στο 82’ μέσα σε αποθέωση για να μπει ο Μάνταλος.

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0

Γκολ:

  • 7’ Ελίασον σουτ 1-0
  • 38’ Πόνσε σουτ 2-0
  • 70’ Ελίασον σουτ 3-0

Κίτρινες: Γεντβάι (63’), Ακαϊντίν 68’)

Κόκκινες:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Χατζισαφί, Κάλενς, Βίντα, Ρότα (76′ Άμραμπατ), Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινέδα (82′ Μάνταλος), Ελίασον (76′ Μήτογλου), Αραούχο (58′ Γκατσίνοβιτς), Πόνσε (76′ Λιβάι Γκαρσία)

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Χουάνκαρ (64′ Μλαντένοβιτς), Ακαϊντίν, Γεντβάι, Κώτσιρας (77′ Βαγιαννίδης), Αράο, Τσέριν, Μπακασέτας (64′ Βέρμπιτς), Παλάσιος (46′ Βιλένα), Λημνιός (46′ Σπόραρ), Ιωαννίδης

Ο MVP του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός

Ολη η ομάδα. ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ. Σε όλα.

Το κλειδί του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός

Το πρέσινγκ. Η λύσσα. Ότι είχε και πέρυσι

Τα γκολ του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός




Γιώργος Τσακίρης: Καλή Ανάσταση και έπειτα διπλό στο Φάληρο...
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X