Όλοι θα (πρέπει να) παίξουν μπάλα

Όλοι θα (πρέπει να) παίξουν μπάλα
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης αποφεύγει τις αναλύσεις και μπαίνει μόνο στο ψητό του "τελικού" της Νέας Φιλαδέλφειας

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, το αυριανό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, είναι η πιο μεγάλη μέρα του πολέμου. Δεν χρειάζεται περισσότερες επ’ αυτού αναλύσεις. Νομίζω πως είναι πολύ σαφές και ξεκάθαρο. Αν κερδίσει γίνεται φαβορί για τον τίτλο, αν χάσει ψιλοχάνεται, αν το ματς μείνει στην ισοπαλία, θα χρειαστεί ίσως και δυο διπλά σε Τούμπα και Φάληρο. Επίσης είναι σίγουρο πως το ματς θα έχει μπόλικη τακτική. Πολύ σκάκι από τους δυο προπονητές.

Εδώ που είμαστε όμως, δεν έχει νόημα να βάλουμε στο τραπέζι κουβέντα για το ποιος θα παίξει και που. Διότι εκτός όλων των άλλων, δεν θα μου κάνει την παραμικρή έκπληξη ή εντύπωση, να δω την οποιαδήποτε επιλογή, στην οποιαδήποτε θέση. Και δεν έχει να κάνει αυτό μόνο με το κομμάτι της τακτικής, αλλά και με την διαχείριση. Ματς έπαιξε η ΑΕΚ την περασμένη Κυριακή, που το κέρδισε με ανατροπή και γκολ στο 84’. Ματς έχει να παίξει η ΑΕΚ και την Κυριακή και μάλιστα στην Τούμπα.

Υπάρχει μόνο ένα σίγουρο για το αυριανό παιχνίδι. Πως θα χρειαστεί να παίξουν όλοι μπάλα. Όταν λέμε όλοι, εννοούμε όλοι. Όταν ο Άμραμπατ αρπάζει το μικρόφωνο για να κοιτάξει στα μάτια τον κόσμο και να του πει πως πρέπει και αυτοί να παίξουν μπάλα, αντιλαμβάνεστε πως δεν είναι απλώς μια κλισεδιά. Είναι μια ανάγκη που την έχει και ο Νορντίν, την έχουν και οι συμπαίκτες του. Όχι απλώς δίπλα τους, αλλά ως παράγοντα του παιχνιδιού.

Ξέρουμε όλοι τι ακριβώς σημαίνει αυτό και πως μπορεί να λειτουργήσει. Είναι άλλο πράγμα απλώς η Νέα Φιλαδέλφεια να είναι γεμάτη. Και εντελώς άλλο πράγμα, να μεταφέρει την ενέργεια του ο κόσμος στους ποδοσφαιριστές. Αυτόν τον ηλεκτρισμό που έχουν υπάρξει ματς ειδικά πέρυσι αλλά και φέτος, που τον έχουμε δει και τον έχουμε αισθανθεί και κάποια άλλα που, κακά τα ψέματα, δεν υπήρχε. Δεν αναλύεται όλο αυτό. Ούτε καθοδηγείται με κάποιο τρόπο. Απλώς συμβαίνει. Και δεν υπάρχει καταλληλότερη στιγμή για να συμβεί, από το αυριανό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Προσέξτε, για να εξηγούμαστε και να μην παρεξηγούμαστε. Ο «ηλεκτρισμός» και τα καφριλίκια είναι δυο εντελώς διαφορετικά πράγματα. Εντελώς όμως. Η ΑΕΚ, ο Αλμέιδα, οι παίκτες, αυτό που χρειάζονται, αυτό που ζητάνε, αυτό που πραγματικά θα έχει αποτέλεσμα και θα βοηθήσει, είναι ο «ηλεκτρισμός». Τα καφριλίκια ούτε τα θέλει κανείς, ούτε βοηθάνε σε απολύτως τίποτα. Για να ξέρουμε και τι λέμε, αβάντα στον αντίπαλο είναι. Πολύτιμη βοήθεια, εκεί που πραγματικά την χρειάζεται. Για να είμαι και απολύτως καθαρός. Οποιοσδήποτε που αύριο θα ξεφύγει, χάρη θα κάνει στον αντίπαλο. Το παιχνίδι του θα παίξει.

Όταν λέμε όλοι…

Αύριο, όλοι πρέπει να κάνουν από το δικό τους μετερίζι, αυτό που πραγματικά έχει ανάγκη η ΑΕΚ, για να πάρει τη νίκη. Και αυτό αφορά τους πάντες. Όλους ανεξαιρέτως. Από τον κόσμο στις εξέδρες, μέχρι αυτούς που θα μπουν μέσα στο γήπεδο, μέχρι ακόμα και αυτούς που θα μείνουν στον πάγκο και ενδεχομένως δεν θα παίξουν ούτε λεπτό. Ξέρετε, μου έκανε τρομερή εντύπωση στο Χαριλάου, όταν το ματς ήταν ακόμα στην ισοπαλία, ο παίκτης από τον πάγκο που έτρεχε κάθε φορά να δώσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα την μπάλα όταν έβγαινε πλάγιο, ήταν ο Φαν Βέερτ. Ήταν θαρρώ ο ορισμός του «παίζουν όλοι μπάλα» .

Αυτό πρέπει να γίνει εδώ που έχει φτάσει το πράγμα. Φυσικά και θα μετρήσει και μάλιστα πολύ το κομμάτι της τακτικής. Πως η ΑΕΚ θα διαχειριστεί το ματς, πως θα αντιμετωπίσει τον αντίπαλο και τα ατού του. Κυρίως το πως θα καμουφλάρει τις δικές της ατέλειες και πως θα περιορίσει τα λάθη της. Όμως θα μετρήσει και πολύ ο τρόπος που ολόκληρος ο οργανισμός θα παίξει την μπάλα του και θα δώσει το δικό του κομμάτι της βοήθειας στην ομάδα.

Για παράδειγμα, αναρωτιούνται γιατί αφού μιλάμε για εντός έδρας παιχνίδι, θα πρέπει να πάει ο κόσμος και στο ξενοδοχείο της ομάδας. Κι όμως, ακόμα και αυτό παίζει τον ρόλο του. Περνάει στους παίκτες. Και νομίζω πως το καταλαβαίνει αυτό και ο κόσμος. Ίσως γι αυτό μ’ όποιον έχω μιλήσει και θα είναι αύριο στο γήπεδο, μου έχει πει πως πρώτα θα πάει από το ξενοδοχείο. Όλα μετράνε εδώ που έχει φτάσει το πράγμα. Κάποιοι μπορεί να μην το πιστεύετε. Κάποιοι μπορεί να θεωρείτε πως αυτό που θα κρίνει το ματς, είναι αυτό που θα κάνουν οι ποδοσφαιριστές μέσα στο γήπεδο. Δεν είναι έτσι. Δείτε ξανά τον τρόπο που απευθύνθηκε ο Άμραμπατ στον κόσμο και θα καταλάβετε ακριβώς τι εννοώ. Και φυσικά, μιλούσε εξ ονόματος όλων των συμπαικτών του.

Σταμάτης Βούλγαρης: Τα «ρεπορτάζ» που ξεφτιλίστηκαν σε χρόνο dt
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X